Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Delbard - růže dle šlechtitelů

Delbard - růže dle šlechtitelů 03. srp 2019 12:12 #326098

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
co si pamatuju , tak nějak normálně. letos nemám co posuzovat . až ted´ , jak jsem ostříhala Larissu ,se ukazují asi tři poupata . slabota. ;) .

DSCN4180.jpg

edit - tak už včera vykvetla ..
Poslední úprava: 16. srp 2019 18:58 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, Ajka, alenak, babkaela

Delbard - růže dle šlechtitelů 16. srp 2019 15:17 #326206

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Letos na naší zahradě asi nejkrásnější růže. Je od Starkla pod jeho licenčním názvem Emília Maria. Od Delbarda patrně pod názvem - LA ROSE DE MOLINARD. Krásně voní, ve váze vypadá úchvatně a i něžně a je obdivovaná od všech mých návštěv. Kvetla téměř bez přestávky. A to jsem jí musela loni na podzim polovinu keře odstranit, prorostla mi do mřížky, kterou jsem potřebovala odstranit.

DSC03166.jpg

DSC03167.jpg

DSC03168.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Láďa, alenak, babkaela, alcearosa, Viki

Delbard - růže dle šlechtitelů 02. led 2020 19:23 #326720

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Tak jsem si pořídila i Dieter Müller - zatím měl pár květů, výška cca 60-70cm, na jaře mu první květy sežrala nějaká potvora, ty podzimní už byly krásné. Nakonec kvetl až do mrazů, poslední květy skončily ve váze. Doufám, že příští rok trochu víc povyroste. :)
DSC_6998.jpg

DSC_6929.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, alenak, Luša, babkaela, alcearosa

Delbard - růže dle šlechtitelů 04. led 2020 16:22 #326726

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
D.Müller má krásné voňavé květy, ale mám s touto růží problém, květy dlouho nevydrží a bohatostí také nevyniká, zatím. Nebo mám naději, že se polepší? ;)

DSC01697.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Luša, babkaela, alcearosa, LucieT

Delbard - růže dle šlechtitelů 04. led 2020 16:59 #326728

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Letos jsem byla moc spokojena s Bordure Magenta, sice se v hicech připaluje, ale letošní bohatost kvetení to vyrovnalo. Na podzim byla neskutečná, nové výhonky bez květů jen zářily. Zdravá, asi nevoní, letos na sebe upozorňovala ;) .

DSC02754.jpg
26/8
DSC03612.jpg
18/10
DSC03662.jpg
27/10
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Luša, babkaela, alcearosa, LucieT

Delbard - růže dle šlechtitelů 05. led 2020 10:39 #326731

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
K Delbardovým růžím mám od jisté doby trochu nedůvěru. Asi jsem při výběru neměla šťastnou ruku, měly problémy. Za všechny, kterých jsem se postupně zbavila, jmenuji např. Heinz Winkler (Hommage a Barbara). Krásná červená růže, ale absolutní nerost a silně napadená č.s. Nebo La Rose des 4 Vents - květy se za deště lepily a na slunci pálily, takže žádná krása se nekonala. A zdraví nic moc.

Momentálně mám jen tři delbardovky a i k nim mám občas malé výhrady. Ale nejsou na vyhazov, protože mají víc dobrých vlastností, než těch špatných.

La Rose du Petit Prince má krásné voňavé květy, které ale nemají velkou výdrž,rychle odkvétají. Keř je zdravý, trochu rozkladitý. Růže je uváděna jako čajohybrid, ale chová se spíš jako sadovka. Narostla brzy do 150cm.
LaRosed.PetitPrince1.jpg

Paris 2000 je rozkošná růžička, ale v srpnu už jsou listy flekaté a začínají opadávat.
Paris2000.jpg

La Rose de Molinard - krásné, silně voňavé květy, ale rychle odkvétající. Po dešti se lepí. Jinak o jejích kvalitách svědčí nejen ADR, ale i medaile za vůni v Japonsku.
LaR.deMolinard.jpg

Ajko, máš ji ukázkovou. Asi tě má ráda. :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa

Delbard - růže dle šlechtitelů 05. led 2020 11:10 #326732

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Evi, krásné fotky. Tím svým hodnocením jsi mě přiměla se poohlédnout, mám to totiž s nimi asi stejné....... La Rose des 4 vents.....měla jsem jí, čtyři roky jsem trpělivě čekala, co bude dál.....ač opečovávaná nerost, jeden dva květy, sice krásné, ale to bylo všechno. Nakonec jsem se jí vzdala. Stejně tak přemýšlím o Billet Doux a Dolce vita. Navíc jsou dost nemocné. Ale abych jen nehaněla.....nezničitelná je stařenka France Libre

DSC04251.jpg

Stejně tak sadovka Centenaire des Lourdes

DSC02688.jpg

a Tourbilon, o toho jsem loni měla starost, jestli přežil zimu a docela dobře se zmátořil...

DSC08757.jpg

Jinak musím pochválit Domaine de St Jean Beauregard .... mám jí už 7let a slušně roste, kvete, je nenáročná na vodu a kupodivu je zdravá.

DSC09382.jpg

Poslední moje delbardovka je Dieter Müller...i když ho mám jen dva roky, snaží se...

DSC03014.jpg
Poslední úprava: 05. led 2020 12:14 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, babkaela, alcearosa, LucieT, Viki

Delbard - růže dle šlechtitelů 05. led 2020 11:52 #326734

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Quendery, musím konstatovat, že jsi měla šťastnější ruku, než já. Snad si i opravím svůj pošramocený názor na delbardovky. Člověk by neměl mít klapky na očích a dělat závěry ze svého neúspěchu.
Přeji ti, abys z nich měla radost i letos. :)

Tedy ta Domaine de St Jean Beauregard by stála za hřích. Budu o ní uvažovat. Na Rosebooku má výborné hodnocení.
Poslední úprava: 05. led 2020 11:53 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: quendery, alcearosa

Delbard - růže dle šlechtitelů 05. led 2020 17:24 #326740

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva L. napsal:

Tedy ta Domaine de St Jean Beauregard by stála za hřích. Budu o ní uvažovat. Na Rosebooku má výborné hodnocení.

Evi, za dva hříchy. :lol: Taky bych si ji nechala líbit. ( ta barvička, ách )

No, ode mne Delbardovy růže také mizí. Zůstávají dvě - Utopia, ale ta mi letos neopakovala, obdržela černého Punťu.

nedám ale dopustit na Vierge Folle. Rozkošná. I když - proti jiným rokům narostla nižší, méně košatá, měla trochu ČS - myslím že vydejchávala následky toho loňského sucha - i přesto byla i letos mlam, mlam.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., babkaela, alcearosa

Delbard - růže dle šlechtitelů 05. led 2020 17:51 #326742

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Chi, chi, chi......děvčata radím vám hřešit.....kdybyste naživo viděly tu barvu, když se v létě začne smrákat...úplně svítí ze záhonu, je neskutečná....zkouším to už celá léta vyfotit.....foťák to prostě ne a nevezme. Musí se vidět :whistle:

DSC00696_2020-01-05.jpg
Poslední úprava: 05. led 2020 17:52 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, Luša, babkaela, alcearosa, LucieT, Viki
Moderátoři: Eva L., Květa