K Delbardovým růžím mám od jisté doby trochu nedůvěru. Asi jsem při výběru neměla šťastnou ruku, měly problémy. Za všechny, kterých jsem se postupně zbavila, jmenuji např. Heinz Winkler (Hommage a Barbara). Krásná červená růže, ale absolutní nerost a silně napadená č.s. Nebo La Rose des 4 Vents - květy se za deště lepily a na slunci pálily, takže žádná krása se nekonala. A zdraví nic moc.
Momentálně mám jen tři delbardovky a i k nim mám občas malé výhrady. Ale nejsou na vyhazov, protože mají víc dobrých vlastností, než těch špatných.
La Rose du Petit Prince má krásné voňavé květy, které ale nemají velkou výdrž,rychle odkvétají. Keř je zdravý, trochu rozkladitý. Růže je uváděna jako čajohybrid, ale chová se spíš jako sadovka. Narostla brzy do 150cm.
Paris 2000 je rozkošná růžička, ale v srpnu už jsou listy flekaté a začínají opadávat.
La Rose de Molinard - krásné, silně voňavé květy, ale rychle odkvétající. Po dešti se lepí. Jinak o jejích kvalitách svědčí nejen ADR, ale i medaile za vůni v Japonsku.
Ajko, máš ji ukázkovou. Asi tě má ráda.