Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Delbard - růže dle šlechtitelů

Delbard - růže dle šlechtitelů 18. led 2011 19:48 #242639

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Tak bacha:P , našla jsem ještě jednu fotku a tak krásná není:laugh: . Já mám jen strach, že bude moc vysoká, sazenice měla strašně tlustý a tuhý stonky.
Nevíte někdo něco o novince u Starkla - Rosa ´Emilia Maria´ nemůžu ji nikde dohledat.
IMG_7831.JPG

Delbard - růže dle šlechtitelů 18. led 2011 20:04 #242641

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Eva.Trifon wrote:
www.krasneruze.cz/media/kunena/attachmen...es/cervenec1_326.jpg[/img ][/quote]
Si ji objednám;) Strkl mi dal 50kč slevu:)[/quote]
Evo, ani ta krásná fotka Janinky mě nepřesvědčila. U starkla je všechno drahé, pajska slevy nic neznamená, nemyslím, že tuhle musíš mít.|Za těch 30 Kč bys to zkusit mohla :-)
Jani, na jaře šmikni, vysoká nebude

Delbard - růže dle šlechtitelů 18. led 2011 20:07 #242642

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Janinko, mrkni sem - 4. příspěvek od spoda:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...it=10&limitstart=320

Delbard - růže dle šlechtitelů 20. led 2011 14:30 #242851

• Lili
JaninkaH wrote:
Nevíte někdo něco o novince u Starkla - Rosa ´Emilia Maria´ nemůžu ji nikde dohledat.

Podařilo se mi jí dohledat podle těch vyjmenovaných ocenění :
(2006 Zlatá medaile Řím, 2006 Růže s nejlepší vůní Madrid, 2007 Růže století Lyon a 2007 ADR)

To by odpovídalo "La Rose de Molinard" - vypadá tak jako ta vystavovaná.
Moje sazenice od Starkla pošla :angry: - jako obvykle, co jsem taky čekala... :angry: :angry:

Delbard - růže dle šlechtitelů 20. led 2011 15:22 #242853

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Lili moc děkuju, také jsem na ni koukala - ale jen do seznamu ADR, dál jsem se nedopracovala:) . Na stránkách Starkla jsem se na ni ptala a zatím nemám žádnou odpověď. Jen se zeptám na tvoji sazenici, to byla tak ubohá, že odešla?

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. led 2011 12:13 #242880

• Lili
Ale ne, vybrala jsem si na pohled pěknou a silnou, jenže.... Starkl pěstuje růže v Maďarsku, a když vezmeš v úvahu, že musí mít hotové zboží k prodeji navezené na prodejně už v první dekádě září, kdy je výstava a nejvíce se toho prodá..... Musí je vyrývat už koncem srpna - tedy v plném růstu s nevyzrálými výhony, pak je musí odlistit, seřezat výhony, silně seřezat většinu kořenů aby šly nacpat do malých úzkých kontejnerů, zabalit do beden a přepravit do ČR.
I když nadzemní část vypadá pěkně, kořeny jsou vždy sázka do loterie. Keř vyoraný uprostřed vegetace je zmatený a v šoku a tak se snaží ještě do podzimu znovu rychle obrazit a přitom nemá kořeny které by ho živily. Vysiluje se snahou obnovit zelenou hmotu o kterou násilně přišel, drží výhony pod mízou jak nejdéle to jde a tak snadno zmrzne - to byl případ mojí sazenice.

A i když tohle všechno vím, tak se stejně nechám nalákat. A tak si každým rokem dávám předsevzetí, že když už od Starkla, tak na jaře a osobně si vybrat.

Kdysi je pěstovali tady u Čáslavi v Druhanicích, měla jsem možnost pozorovat je v létě když je proorávali traktorem. Kdyby růže mohly, tak volaly o pomoc, protože chlap na traktoru jel a jel, nedíval se co je za ním, kudy ta radlice vlastně jede.... Ale sazenice jim tam rostly krásné.

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. led 2011 12:18 #242883

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no to jsou věci...Lili....to jsem nevěděla, že se to dělá tak brzy...zlaté školky, že?
jednou mi od něj taky chcípl...Ch. Columbus, náhradou mám za něj Barock, což jsem radši :-)
s reklamací ale problémy nedělal, vyměnil bez řečí. Barock byl v pořádku, ale taky až na jaře.

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. led 2011 18:09 #242918

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Dany wrote:Si ji objednám;) Strkl mi dal 50kč slevu:)[/quote]
Evo, ani ta krásná fotka Janinky mě nepřesvědčila. U starkla je všechno drahé, pajska slevy nic neznamená, nemyslím, že tuhle musíš mít.|Za těch 30 Kč bys to zkusit mohla :-)
Jani, na jaře šmikni, vysoká nebude[/quote]Přišel mi Bakker, ceny opravdu lidové:( , rostlinky chtějí ještě více:angry:

Delbard - růže dle šlechtitelů 07. čen 2011 18:13 #257616

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Chartreuse de Parme můj novy miláček, má obrovský plny květ a dost silnou vůně která mě napřed nelíbila ale ted už jo líbí. :)

Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, ROMANA, lanling, varouch, JaninkaH a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Delbard - růže dle šlechtitelů 07. čen 2011 19:16 #257651

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jevgeni ta Chartreuse de Parme je nádherná kde pak si jí posehnala?:)
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon
Moderátoři: Eva L., Květa