Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2011

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 12:45 #273244

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kájo, moje Uetersener Klosterrose v dešti velmi silně mumifikovala. Musím to tu uvést. Na kvetení je taky hodně líná
a mívá holé nevzhledné nohy. To pro případné zájemce. Dospělá je k vidění u Dresly na poli.

White Eden Rose / Palais Royal je něco jiného, sport Eden Rose, takže všechny její kvality si nese s sebou.
Dešti krásně odolává a věřím, že v příštích letech ji rád dám do Top... Letos zatím ne.
Poslední úprava: 25. lis 2011 12:46 od HonzaPM.

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 12:55 #273245

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
donutils mně vylézt do té zimy -- ale moje U.K. má ještě čerstvé listy .
PB240070.JPG
Poslední úprava: 27. lis 2011 06:17 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 13:02 #273246

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:laugh: Kájo, měla to být UK, nebo jsem mimo mísu?
Ty jo, to je čerstvá fotka? náznak sluníčka? u nás by ty protější domy snad ani nebyly vidět. Nad Uk jsem se několikrát rozhodovala u Dresly, když vidím ty Tvoje fotky, drbu si hlavu... Achich...

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 13:07 #273247

• Kaja
  • Platinum Boarder
Jo - je to pár minut stará fotka UK . - u nás je od rána nádherně , slunečno , ale na nule - zima . krásné listy má ještě i Giardina -taky Eden rose je plně olistěná - i nějaké další . holé jsou historické.-- doplním - jestli myslíš u Dresly na poli - tak podmínky které tam jsou možná každé růži nesvědčí .. není tam zálivka , půda taky nic moc . přece kdysi psala , že je to testovací pole .
Poslední úprava: 25. lis 2011 13:16 od Kaja.

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 13:15 #273248

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
HonzaPM napsal:
Lenpeličko, Lavender Ice je opravdu nádherná. Kam se hrabe Novalis.

Honzo, to myslíš vážně ? Lavender Ice mám (sice ne tak krásnou jako Lenka), moc se mi líbí a myslela jsem si i na Novalis. Tak teď po tvé poznámce jsem rozkolísaná. :dry: Mám ji chtít, nebo nemám ? Máš obě růže, nebo jen Novalis a špatné zkušenosti ? Můžeš mi, prosím, říct něco bližšího ?

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 13:23 #273249

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo L., kam se hrabe Novalis - čistě můj osobní vkus. Viděl jsem ji, nebyl to žádný zázrak, málo květů a měla ČS (Kordes!).
Ale mám ji přesto objednanou. Investigativně. Zkus-me sem nalákat Danate... určitě by o ní mohla napsat její zkušenosti.
Spíš mne to (srovnání) napadlo z toho důvodu, že Lavender Ice je poměrně neznámá (a krásná a stála by "za hřích")
a po Novalis (ve velice podobné barvě) byla sháňka obrovská, až zdaleka přesahovala poptávka nabídku a při tom kdo ví, jestli za to stojí.
To ukáže až čas, který prověří nejen kvality Novalis, ale taky různé majitele, různá místa a podmínky.
Opakuji se s informací od p. Prouzy - objednávek na Novalis měl Kordes prý přes 150.000, namnožených očkovanců pak 70.000 cca.

Kájo, u nás je jako u vás, akorát tedy není zima, ale 3 st. ve stínu, opaluji se na sluníčku, kde je mnohem víc.
Ano, tomu, co je na tvé fotce před/za plotem já prosím říkám holé nohy. Z těch, co rády dole vyholují, bych zmínil Elfe,
tu mám ale tuze rád a navíc pěkně voní. U mě ani (zatím?) nevyholuje, snažím se tomu zabránit střihem někt. výhonů až k zemi.

Vlaďko, mohla jsi říct, Uet. Klosterrose bych ti s lehkým svědomím poslal. Ona chce hodně sluníčka. viz. "solitérnost" u Dresly, Káji...
Nakonec je v Třebešicích, tamní klima je výtečné, možná se tam předvede coby superhvězda.
Vlastně... oni ji tam už mají, (Starkl je za rohem), taky dospělou, taky nicmocovou, ale viděl jsem ji "jen" v září. :)
Poslední úprava: 25. lis 2011 13:53 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 13:43 #273251

• Kaja
  • Platinum Boarder
Elfe
P6160105_2011-11-25.JPG

jak Elfe , tak UK jsou takový typ růže . mám i jiné popínavé - New Dawn -je obrovská a taky nemá listí od země . je to prostě keř a dole má kmínky . holé nohy se mi nelíbí u chlapů- ale u růží to beru.
Poslední úprava: 25. lis 2011 14:44 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, ROMANA, maggi, helena

Re: Osobní TOP růže roku 2011 25. lis 2011 23:19 #273330

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
teda nevím jak vy, ale já jsem se ztratila :(

Re: Osobní TOP růže roku 2011 26. lis 2011 08:35 #273337

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
1. Top růže 2011
Z novych jednoznacne okouzlujici QUAI DES BRUMES, prekrasna jemna barva (sedo-lila), nadherne tvarovany kvet, kvetla dlouho a dosti, ze stalic BORDüRE APRICOT, GREEN ICE, CHARLES AUISTIN,ARMIDE, MME HARDY, RHAPSODY IN BLUE, NEVADA

2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky )
QUAI DES BRUMES, WHITE EDEN, COMMTES DES CHAMPAGNE, HENRY HUDSON, R.F. BICOLOR

3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili
TAWNY TIGER, HUGUES AUFREY, JUDE THE O. (u te to bude ale spise diky nizsi mrazuvzdornosti, ), S. DU DOCTEUR JAMAIN

4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, kt. třeba máme déle a ony furtnic...

5. Neurazí, nenadchne
WIN. CATHEDRAL, JACQUES CARTIER, FELICITAS, ICEBERG, FRIESIA, ADSON VON MELK,

6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance

7. Nejvoňavější
MME ISAAC PEREIRE

8. Smraďoch
GLAMIS CASTLE

9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Vazim si vsech ruzi a jsem moc rada, ze mam tu moznost se z nich tesit :) Mne nejblizsi jsou nejspise ASTRID LINDGREN, QUAI DES BRUMES, RHAPSODY IN BLUE, ARMIDE, MME HARDY, GLAMIS CASTEL, B. APRICOT, GREEN ICE, LOVELY GREEN, CROCUS ROSE. ROKOKO, CHARLES AUSTIN, PINK GRUSS AN AACHEN atd ze :)

10. Očekávání aneb slibuju si od této.
Moc jsem zvedava na VERONIQUE B., ELIZABETH STUART, PERPETUALY YOURS, NOVALIS, FLORENCE DELLATRE.

11. Dlouhodobě TOP - krasna, zdrava, hojne kvetouci růže
BORDüRE APRICOT, WELL BEEING, POLARSTERN, ASTRID LINDGREN, STANWELL PERPETUAL, SNEHURKA, HELENKA, GERTRUDE JEKYLL, MILROSE, SUNSTAR, COLETTE, BIG PURPLE, RHAPSODY IN BLUE, ..

12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
MME ISAAC PEREIRE (slunce a veeelmi dobra prikryvka na zimu)
..a hura na dalsi kveteni :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, Rhea, JitkaU2, Vlaďka, Kaja, Jevgenija, patka, helena a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Re: Osobní TOP růže roku 2011 26. lis 2011 09:14 #273338

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Lanling,moc se mi líbí jak jsi názvy růží napsala velkými písmeny,pěkně vystoupí z textu.

Kdoví jestli by stejně působily napsané normálním ale tučným písmem?
Moderátoři: Eva L., Květa