Nelehké zadání

. Zkusím taky něco přihodit. Mám asi 80% růží jednoukvetoucích..

Takže pro mnohé to zajímavé nebude, zaměříms e hlavně na opakující.
1. Top růže 2011
Agnes ( 3letá) - pro velmi časné květy a nádhernou barvičku
Stanwell Perpentual ( asi 5 letá)- patří mezi mé nejlépe opakující růže/ moc pěkný keřík - husté trny a jemné a menší lístky
Pas de Deux ( 2 letá, druhé kvetení skoro nic), ALE první trvalo neskutečně dlouho a barevná škála rozkvétajích a odkvétajích květů byla přesně podle mého gusta.
The Pilgrim - nejlepší z mých angličanek , dobře opakuje, má vždy záplavu květu , velmi pěkný květ i barva, neklopí
Agnes
Stanwell Perpentual
Pas de Deux - první foto jsem dělala 6.6. a poslední 27.7. , takto dlouho trvalo první kvetení. A ted pár foteček, barvy se mění v závislosti na počasí. od skoro bílé až po sytě žlutou.
2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky )
Kent - tvar květu a průběžné kvetení celou sezonu
Parkziere - krásná barva
Nevada - i přes bídný keřík a přejetí sekačkou, měla neuvěřitelně mnoho květů.
3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka

Jacqueline du Pre
4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, kt. třeba máme déle a ony furtnic...
Jacquelie du Pre, Dainty Bess ( letos o něco lepší než vloni), Augusta Louise, Marie ANtoinette, Astra, L.D.Braithwait, Mary Rose
5. Neurazí, nenadchne
Mme Piere Oger, Leda,
6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
Augusta Louise
7. Nejvoňavější
většina historických, Kordesovky ( Westerland, Maigold, Alchymist)
8. Smraďoch
nevím, nemám
9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
nevím, kterou bych měla povýšit nad ostatní. Možná Sea foam - několikrát žádanou a nidky neobdrženou, nakonec přišla jako velmi milý dárek.
Další z nedostižných je Tuscany Superb .... už mám jednu záměnu a stále nic

Bud ji zapomenu objednat nebo už není.
10. Očekávání aneb slibuju si od této..
Jude do Obscure - zasazena u cestičky, tak aby při každém projití mohl každý nasávat
Rapshody in Blue - nemůžu se dočkat až uvidím kombinaci se žlutými popínavkami
Strawberry Hill - mi vždcky připomene, že mám dát na radu zkušenějších

Samozřejmě se moc těším na její krásné květy.
11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Graham Thomas, který asi Thomasem není, The Pilgrim, The Fairy, Leonardo da Vinci - letos byl poněkud horší, historické jednokvetoucí
12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
Když se tu neustále probírá Louise Odier - tak přidám svoji trochu do mlýna. První kvetení je tedy bomba ( moje, ale dost omrzla, takže jsem musela stříhat zjara hodně nízko). Dávám fotku ze začátku června. Všimněte si prosím už v té době černých teček. Přes léto vyrostla tak do 1,7, ale je holá. Další opakování bylo hodně slabé. Myslím, že psala Vladka - chce to ohýbat větve. Tož souhlasím s Magii, až naroste keřisko, které se rozvětví bude obsypaná ... Chtěla bych k ní postavit slavobránu, jsem zvědavá jak se popasuje s letošní zimou.
Osobně se mi na ni líbí barva a skladba květů.
13. TOP šípky
hodně si slibuji od nové R.foliolosa, multiflora - obsypaná malými šípky, R.Filipes Kiftsgate a některé rugosy
14. Top zdraví ( prosím uvést zda stříkáte, počet postřiků v roce )
Piere Gagnaire bez postřiku - tuhle sem píšu opravdu bez zaváhání, má leské zdravé listy od shora až dolů a že letos vyrostla kolem 1,7m.
Jedna fotka pro dokumentaci - okolní chaos je vysetý fenykl...
15. Potížistka aneb kam s ní ?
Dainty Bess, R. hugonis
, Reine Victoria - živit a živit. Příští rok půjde na výživnou kůru...
16. Rozloučení
žádné, místa je dost, takže každá má přiležitost, i když někde na hanbě.
Postupně třeba přidám další fotky.