Této diskusi jsem se poměrně dlouhou dobu vyhýbala, ačkoli ( málo platné ) jsou Austinky nejpočetnější skupinou mých růží.
Potřebovala jsem si srovnat dojmy.
Loni jsem na leckteré žehrala, někt. dojem napravily - a proto chci své postřehy teď, po v podstatě skončení první vlny kvetení, napsat.
Miláček Rosemoor - přesazený, dobitý, už zase silný, kvetoucí, sbírající se. Samá plus.
--
většina z těch, kt. mám déle, byla po zimě střižená k zemi. U někt. jsem myslela, že snad ani neobrazí. Překvapily - nejvíce Geoff Hamilton a Gentle Hermione. Kvetly, velmi bohatě, nestěžuju si letos ani na mumijky. Obě růže dorostly cca 1 m.
--
G.Jekyll - standard, neuchvátila ani nezklamala - moc ji nevídám, je zarostlá v koutě.
--
Harlow Carr + Alan Titmarch
obě přebohatě kvetly... ale... zůstaly nizoučké.
( 30 cm )
--
Grace - fajn, 60 bajvoko cm, kulaťoučký úhledný keřík
---
poprvé mi slušně zakvetla Jude de Obscure ( už bylo na čase )
--
zklamaly - Mary Rose, James Galway ( nízké, moc nekvetly )
A Sh.Lad - namrzla, opět, nechce se jí odnožovat, keříkovatět. Rozpaky.
Posun od nadávání k netečnosti u Claire Austin
--
standard - John Clare, B.Britten ( hodně namrzl, myslela jsem, že už neobrazí, nahradil ). Obě fajn.
--
chválím - Hyde Hall - mohutná, vyšší, bude z ní velký keř ( hurá !!! u mne málokterá se tak jeví zatím, páč vždycky namrznou ), hodně kvete, postupně. Ještě neodkvetla zcela, už má další vlnu poupat.
Přestávám nadávat i na Brothera Cadfaela - sice měl 2x 3 květy, ale rozvily se ! konečně jsem ho viděla kvést, OK. Doufám, že v tomto trendu bude pokračovat. Snad potřeboval jen trochu "zestárnout". Keřík pěkný, kulaťoučký, 80 cm.
--
rozpaky ve mně budí Lady Emma Hamilton. Namrzla, vyloženě jí vadilo suché jaro. Zůstala ničemná. Teď se trochu mátoří... ale..
---
Loňské + jarní sazenice vůbec nehodnotím, povětšinou si nezaslouží vůbec zmínit. Zůstaly 10 - 15 čísel vysoké, někt. ještě ani neměly sílu na jediné poupě. Vyčnívá z nich Charles Rennie Mackintosh + Mistress Quickly' + Molineaux.