Evo L, nikdy bych nebyl býval byl věřil, že Pat Austin dokáže býti tak krásná, jako u tebe. Nádhera, ách.
Ta moje, vysazená u babi, přes zimu odešla.
Jak se má tvá ne-Othello? Chystá opakování?
Květy jsou opravdu velmi velmi šejkspírovské. Ale ty, zkušená růžařka, bys poznala, že máš WS2000 dvakrát, že?
Lukáši, krásná fotka John Clare. Jak jsi s ní spokojený?
Evko, Princess a Queen Anne už obě kvetou, Maid Marion má šest poupat, ukazují barvu, pár dní si ještě vyžádá.
Kiko, Lichfield Angel je nádherná jemná růže.
Má drobnější krásné listy, jsou spolu s téměř bezostnými výhonky ve stylu Korbin (Schneewittchen), ale tmavěji zelené.
Austin Korbin hojně používá/val ke křížení. Celý keřík na fotce nemám - je zarostlá v liliích, ty musím v dohledné době vyrýt.
Květy L.A. se po dešti posypou sem-tam růžovými tečkami jako jiné bílé růže, mají dlouhou výdrž, jsou velmi ploché,
docela veliké, nevoní. Bohužel velmi silně klopí (po dešti), ale nemumifikují. Trojnožka u mne nutná, zdraví (postřik) výborné.
Na klopení mne upozorňovala předloni Dresla - psala, že to je důvod, proč si L.A. nepořizovala.
Samozřejmě, že červík hlodavec zvědavec zvítězil a Lichfield Angel jsem si loni v červnu v kontejneru pořídil (Všeruby).
Byla to docela slabá sazenice (letos u Chládka nádherné silné sazenice), ale letos už je lepší, tak snad to klopení za pár let
nebude tak silné, ale pro jistotu bych ji viděl raději do vyvýšeného záhonu, nádoby ap. Přezimovala normálně, dobře.
Lichfield Angel - ještě před dešti (2/7/2012)
Lichfield Angel - po deštích (4/7/2012)