Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. čec 2012 06:57 #281862

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
K William. Sh. 2000 - sice ho mám od podzima, ale keř je to rozcáplý, jak když do prostředku keře buchne mičuda. První kvetení mě nadchlo. Květy obrovské, krásně zbarvené, kupodivu neklopily. Teď začínají vyrážet nové výhony (na sestřižených větvích), tak jsem zvědavá, jak porostou, vzhledem k tomu, co tu píše Honza.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. čec 2012 08:11 #281863

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Jeníku, Skalničko, děkuji! Toužím po WS už delší dobu, ale vždy mě od něj někdo odradil, naposledy Dresla.
Jinak musím říct, že většina mých angličanek má trojnožky. Jsou to z 90% jednoroční mláďata, takže jim do nich motám kandelábry, aby záhon za něco vypadal.
WS bude v "L rohu" u nízkého proutěného plůtku. Ale je otázkou, nakolik ho na plůtek tedy nalepit. Pokud by byl blízko, plůtek podepře většinu poléhajících výhonů. Ale zároveň jsem od něj třeba Williama Wooda musela odsadit, protože se mu nedařilo plůtek přerůst a vyskočit si nad něj a ošklivě trpěl rzí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. čec 2012 18:33 #281865

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
021.JPG

Darcey Bussell
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. čec 2012 05:37 #281867

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kachnishte napsal:
Jeníku, Skalničko, děkuji! Toužím po WS už delší dobu, ale vždy mě od něj někdo odradil, naposledy Dresla.
Jinak musím říct, že většina mých angličanek má trojnožky. Jsou to z 90% jednoroční mláďata, takže jim do nich motám kandelábry, aby záhon za něco vypadal.
WS bude v "L rohu" u nízkého proutěného plůtku. Ale je otázkou, nakolik ho na plůtek tedy nalepit. Pokud by byl blízko, plůtek podepře většinu poléhajících výhonů. Ale zároveň jsem od něj třeba Williama Wooda musela odsadit, protože se mu nedařilo plůtek přerůst a vyskočit si nad něj a ošklivě trpěl rzí.

Ahoj Kačko, můžeš, prosím, prozradit, jaký má Dresla názor na WS ? Zajímal by mě. Díky. :)

Myslím si, že u plůtku by bylo pro WS ideální místo. Rozhodně potřebuje oporu. Na zdraví by mu to neuškodilo, je dostatečně odolný. Plůtek je asi půlmetrový ? Pak bych růži zasadila v asi 30 - 40cm odstupu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. čec 2012 07:25 #281868

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Děkuji, Evi, také bych to tak nějak viděla.

Nu, Dresla udělala takový ten obličej ve stylu něco mezi :S a :sick: a prohlásila, že občas udělá krásný květ, ale jinak by ho nedoporučila. Já jsem udělala :dry: a dál už jsme se o WS bohužel nebavily. Myslím, že jsem si tehdá místo něj odvezla Eugenii Guinoisseau. (A ta je tedy opravdu nádherná!)
Poslední úprava: 27. čec 2012 07:27 od Kachnishte.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 29. čec 2012 18:48 #281893

• Lukáš
  • Platinum Boarder
002.JPG

Abraham Dharby
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 29. čec 2012 18:49 #281894

• Lukáš
  • Platinum Boarder
tak tahle pěkně kvete i když včera dostal takovou sprchu
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 29. čec 2012 19:13 #281899

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Kdo máte a jak se vám jeví Windflower? Honzo?
Sazela jsem letos několi austinek do výhňového záhonku na dvorečku. Z těch nováčků si nejlépe vede Crocus, záplava květů s krátkou přestávkou, za ní mrňousek dvacet čísel se spostou květů, nefotitelný a ztracený v džungli Harlow Carr a Windflower má sice úhledný keřík, ale od začátku sezony dal asi tři květy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 29. čec 2012 20:15 #281904

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďka napsal:
Kdo máte a jak se vám jeví Windflower? Honzo?

Vlaďko, Windflower semi jeví asi takto...Vlaďka napsal:
... nefotitelný a ztracený v džungli ...

Mám ji prostokořennou od Austina, sázenou počátkem letošního května. Tudíž nemohu o kvalitách napsati nic.
A ani není třeba - já neočekávám, že prvním rokem budou (notabene pozdě jarně sázené prostokořky) něco předváděti.
Navíc je za neproniknutelnou hradbou z kakostů (viz. disk. Kakosty, str. 28), takže o ní málem nevím, ale na ten úpal, vedro
a sucho si vede náramně, nevadne (např. Summer Song vadne téměř na počkání) a dala mi asi osm obřích květů.
Podobnost Windflower s The Lady´s Blush mne až zaskočila, myslím, že by jim to slušelo např. spolu s Charles Rennie Mackintosh.

Windflower 15/7/2012, příjemná musk vůně
awindflower15720121.jpg

Slabý (nízký) růst krásné, ranné a voňavé Harlow Carr mne taky překvapil.
Nicméně měl jsem při sázení naslepo kliku - je jen/hned za levandulí. Ted bohatě obrůstá na velkolepé opakování. Skvělá růže.
Harlow Carr 24/6/2012
aharlowcarr24620122.jpg
Poslední úprava: 29. čec 2012 20:20 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Vlaďka, helena, evai, mišpule, Evka, Kirsten, Lukáš

Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 29. čec 2012 20:57 #281907

• AMachek
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 8
Dobrý večer, jsou to opravdu Austinovi růže. Moc to tak nevypadá, ale prodejce to pod tím prodává. Díky za odpověd. Amachek
www.petrburil.webgarden.cz/anglicke-ruze
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa