Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 30. čec 2012 15:11 #281946

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
No, já nevím, v problematice chráněných názvů se nevyznám, ale je fakt, že sám Austin používá označení English Roses výlučně jen pro své růže.
www.davidaustinroses.com/english/Advanced.asp?PageId=1988
A mám dojem, že to většina školkařů respektuje. Např. i Pelcovi. :cheer:

Naopak třeba Harkness nikde nemluví o svých růžích jako o anglických (ani s malým, ani s velkým "a", resp. "e" v angličtině).
www.roses.co.uk/acatalog/about_harkness.html

A že je z toho nakonec bramboračka není ani tak vinou veřejnosti, jako spíš nezodpovědných prodejců.
Poslední úprava: 30. čec 2012 17:09 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, Kachnishte, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. čec 2012 15:54 #281947

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Pro mě je matoucí především to, že pokud si cíleně otevřu e-shop s označením Anglické růže, tak očekávám specifický TYP růže, se kterou jako první Austin přišel a díky kterému se označení "Anglické růže" stalo pojmem. V zde diskutovaném odkaze je to vlastně samý čajohybrid. A myslím, že většina pěstitelů růží má zhruba představu o tom, jak taková "Angličanka" vypadá.
Poslední úprava: 30. čec 2012 15:55 od Kachnishte.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, Vlaďka, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. čec 2012 17:16 #281953

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
003.JPG

Mary rose
004.JPG

Mary rose
tu jsem si koupil na výstavě v Lysé nad Labem
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 30. čec 2012 20:11 #281960

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květo, s tím erkem máš samozřejmě pravdu, ale v Anglii samotné pojem pojem English Roses nikdo jiný nepoužívá. Asi je to nějaké nepsané pravidlo. Austin začíná svůj tištěný katalog kapitolou What is an English Rose? a pokračuje dále ve stejném duchu a to mne zavedlo k tomu, že je to jeho značka... Totéž tu už ale psala Eva...

Inu dále:
Honzo, Falsataff omrzl až na dřeň a když jsem mu pohrozila rýčem, pustil někdy v květnu ze země několik výhonů, na kterých vyprodukoval asi tři květy, které mi nestály na fotku. Ale již není kandelábrovitý a úhledný keřík se sbírá k druhému floru, snad již lepšímu.
Teasing Georgia totéž, omrzla až k zemi, ale zberchala se mnohem dříve a i docela slušně zakvetla, ovšem hlavně v době mé nepřítomnosti. Jako velké plus má opravdu velkou životnost, coby žlutá růže fakt dobrá:up Je z ní pěkné metrové křoví se spoustou výhonů, začíná se chystat tak hádám na září, kdy opět odjedu....holt ZZ. Mám tu růži hodně ráda.
Rosemoor naopak neomrzl vůbec, miláček, zato první flor měl spoustu květů zparchantělých, snad těmi květnovými mrazy :S Meditovaly jsme tu s Květou na jaře nad košťátky, zda šmiknout či ne,. Já nakonec na poslední chvíli s nůžkami cukla, bylo mi to líto. Napřed byl košťatoidní celý keř, teď pustil několik silných výhonů, které kěř krásně dozahušťují.
Fotka ze 16.7. koště napravo od ruje, jen s jedním posledním květem. Teď začíná kvést znovu, pofotím slibuji.
uruje_2012-07-30.jpg
Poslední úprava: 30. čec 2012 20:35 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, HonzaPM, fanynka, helena

Re: Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 31. čec 2012 07:24 #281971

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďko, díky mnohokráte za vše. Falstaff u mne letos dva květy. Zatím. Ale líbí semi víc, než vloni.
Je fakt, že jsem ji na podzim přesadil víc na oči (ale to na poslední chvíli, už už jsem ji chtěl podarovat dál).
Při přesazování měla pěkně zakořeněné větvičky a jedna semi ulomila, takže jsem tento řízek též zasadil,
opodál mateřské sazenice, ale i přes zimní stín a chvojí to nerozchodil. Je vidno, že růže naočkovaná na šípku
je zkrátka ofous odolnější.
Teasing Georgia - jedna z nejlepších austinových růží. Ve váze dlouho vydrží a i pěkně ovocně voní. Na záhoně mi nevoní.
Rosemoor - tak ti nevím, co dělám špatně... Asi chce čas. Mám pět sazenic ze tří zdrojů, no... žádná sláva.
O takovém keřisku olbřímím, jako máš ty, simůžu nechat zdát. Dokonce jsem včera objevil, jak poupata zahnívají/zasychají.
Slunce má dostatek, celý den a prostoru okolo více, než jiné růže u mne. Budu muset vyčkati. Voní hezky.
U Rosemoor by mne celkem zajímali její rodičové. Jestli třeba náhodou nemá něco společného s Geschwindem.
Neb tu mám geschwindovu Nymphe Teplá (dosti podobná Geschwind´s Orden a Rosemoor) a u ní mi poupata taky zaschla.

Včerejší fotka zaschlých poupat Rosemoor
arosemoor30720121.jpg
Poslední úprava: 31. čec 2012 07:26 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 31. čec 2012 08:34 #281973

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
William and Catherine - docela jsem se na ni těšil, dal jsem ji na top místo, ale...
Dala nějakých pět květů na jednom výhonu a to je celé. Ona tedy nic jiného, než ten jeden výhon nemá.
Na zimu byla nakopčená a nakrytá chvojí, jiné růže nekopčím, tady jsem chtěl přilepšit, ale i tak měla co dělat,
aby zimu přežila. Květy mají silnou myrhu, ne tak příjemnou, jako např. Wollerton Old Hall a velmi krátce vydrží.
Rychle opadávají, jsou menší. Zatím spíše palec dolů.

William and Catherine 5/7/2012

Příloha awilliamandcatherine5720121.jpg nebyla nalezena.

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Aglaé, helena, Kachnishte, Martin, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 31. čec 2012 12:27 #281981

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
;)
Poslední úprava: 03. srp 2012 12:34 od Evka. Důvod: neaktuální
Téma bylo zamčeno.

Re: Jsou to opravdu anglic. růže od Austina 31. čec 2012 12:58 #281985

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Honzo, ale je nádherně něžná - William and Catherine.... asi o ní budu uvažovat, i když mám ráda vyšší keříčkovité a do široka růže, ale ten květ je magnific!
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 31. čec 2012 18:43 #281990

• jitkaR
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 40
2012-07-31-043.jpg

summer song
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 31. čec 2012 19:28 #281995

• Lukáš