Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 05:01 #285033

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,Evoi napřed jsem myslela,že je to prohlížečem,ale pak jsem ještě něco vyzkoušela a vypadá to,že když jsou stránky v anglické verzi(při kliknutí na anglickou vlaku)tak se text pod růži nezobrazí a pokud nejdřív kliknete na tu prostřední vlaječku nahoře v pravo a pak růži vyhledáte,zobrazí se pod ní text.

Květo,co ale nechápu jak jsem se k tomu textu dostala,když teď kliknu na tvůj odkaz,tak je bez textu,taktéž ten Janin.Tak teď jsem z toho už opravdu "jelen",předtím jsem to z těch odkazů měla i s textem.:laugh:
Poslední úprava: 05. lis 2012 05:35 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 15:13 #285056

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Není to prohlížečem? Já měla text v každém tom odkazu. Mám Google Chrom.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 15:24 #285057

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Zkoušela jsem Mozilu a tam se to neobjevuje. Možná odkaz z Mozilly kopíruje odkaz bez toho textu
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 16:21 #285058

• Evka
  • Platinum Boarder
Nejspíš to opravdu souvisí s vlaječkou na filroses.Když přepnu na prostřední tedy francouzkou vlajku,tak se mi zobrazí text i s opětovným rozkliknutím z Květina odkazu.Když přepnu na anglickou a znovu zkusím tentýž odkaz text tam není.
Poslední úprava: 05. lis 2012 16:22 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 21:30 #285071

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
potvrzuju, Evka má pravdu.

Evko, :up :up děkuji.
Sice mne nebaví texty překládat z fr. ( strejda gůgl ), ale pravdou je, že popisují své vlastní zkušenosti. Ne, že by se tolik daly použít pro ČR, ale i tak... pokud oni napíší, že se pálí, tak u nás nejspíš bude se pálit tuplem.

Krkají mne poznámky o spešl hnojivech a spešl postřicích.. ( ptž. u nás nejsou, nechci se probírat netem o jaké povzbuzováky se jedná - zvlášť, když je aplikovat stejnak nebudu )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 21:37 #285072

• Květa
  • Moderator
a abychom se vrátily k angličankám..

dneska jsem vyryla loni na podzim sázenou Princess Alexandra of Kent.
Od jara říkám, že je to nejhorší nováček.
Pohled dost tristní. Musím říct, že jsem se hodně rozmýšlela, jestli ji mám vůbec znovu zasadit. Pokud nezmrzne letos zcela, bude se mátořit hodně, hodně dlouho.

Zima jí dala pecku, musím říct. Zmrzlá skoro celá i přes nakopčení.
V Hradci ji měli mezi sadovkami ( :woohoo: ). Úplně jsem zapomněla, na jak slabé podnoži vlastně byla.

P1130209.JPG

P1130211.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 21:57 #285073

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Je to tak, Evko, uz louskam ztuha franstinu.Leccos je u nas uplne jinak, ale, jak pise Kveta, treba informace o paleni kvetu jsou moc dulezity.
Kveto, hned jsem tam koukla na Princ.A.of Kent, bezne blabla a ze pry chce prikrmovat 3x v sezone.No ta tvoje je zrala na inkubator, vid.

Mate nekdo The Shepherdess?Na FR pisou kompaktni nizsi kerik i do popredi.Mam nekde objednano, potrebuju reference.Dik
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. lis 2012 22:48 #285075

• Květa
  • Moderator
EvoI, dík za info k Pr.AofKent.
Když přežije, budu ji dopovat.
chicht inkubátor... popravdě, váhala jsem mezi vyhodit/zasadit/zasadit do květníku a domů. Pak jsem zasadila do země, nakopčím ji fest a hyn sa hukáže.
Pravdou je, že doma by jí bylo nejlépe... ale - otázkou je, zda má takovýto vohlodek cenu rozmazlovat.. když to může kdykoliv udělat opět.. :dry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 06. lis 2012 05:35 #285078

• Evka
  • Platinum Boarder
Když jsem teď přesazovala růže,tak některé měly také takové kořeny a některé stejně staré růže měly dlouhé nažloutlé kořeny,bohužel si nepamatuji které odrůdy.Nevýhodou je,že se k růžím nepíše na jaké podnoži jsou naroubované,takže nelze posoudit,zda je to určitou podnoží,nebo určitou podnoží umístěnou pro ni v nevhodných půdních podmínkách či nedostatečnou výživou.

Květo,já jsem si koupila jeden rok jednu Princess A. of Kent,první sezonu byla slabá,ale letos tedy druhou sezonu ji narostly silné výhony.Druhou jsem si také koupila minulý podzim z jiného zdroje a letos byla rovněž slabá,i když jsem obě pohnojila a namulčovala trávou(mulč z trávy je mimochodem pro ně velice užitečný!).Tak doufám,že bude i ta druhá příští rok silnější,problém sice může být v tom,že jsem obě musela dát na jiné stanoviště,no uvidím.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 06. lis 2012 10:04 #285082

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
[/quote]
Mate nekdo The Shepherdess?Na FR pisou kompaktni nizsi kerik i do popredi.Mam nekde objednano, potrebuju reference.Dik[/quote]

Ahoj. Mám ji od jara, takže zatím nemůžu moc referovat o růstu. Nicméně keřík oproti jiným Austinkám opravdu spíše menší a kompaktnější. Ostatní vyjely zdatně i s kandelábry. A to u této růže nebylo. Barva květů odpovídá spíše podle této fotky z HMF: www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.151499 je to krémová lososověrůžová barva. Dala jsem si ji do žlutého záhonu, ale přesadím ji na protější, protože i když náznak žluté semtam je, tam mi tam moc neladí, je jí tam škoda.
Snad jsem trochu pomohla :) .
Fotky bohužel nemám, moc jsem letos nefotila a teď jsem naštvaná.
Poslední úprava: 06. lis 2012 10:05 od Miška.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa