Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 14:18 #285518

• Padretti
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 114
Padretti napsal:
Zdravím vespolek, měl bych všetečný dotaz. Troufli byste si vysadit Constance Spry k dřevěnému trámu pergoly kde je hlavní krytá pobytová plocha v zahradě?

Padretti

Tak se potvrdilo, ze clovek nema vypoustet drive jakakoliv slova o ruzi, kterou objednal, ale jeste nema doma. Constance Spry v baliku chybela. Takze pokud jste si nejakou ruzi objednali, ale pak se Vam to v hlave rozlezelo a objednavky jste litovali, napiste o teto ruzi do fora, zarucene je to zpusob, jak se nechtene ruze na posledni chvili zbavit:))
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 15:21 #285523

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Luku, :laugh: , budeš též pověrčivý ?

JanoH, tys mne potěšila a "potěšila". V druhém případě s Kachnistem.

Potěšila napsáním ( prozatímních... ? ) nedostatků u W+C.
a "potěšily" ... letos jsem si žádnou Austinku neobjednávala. Mlsně jsem se sice prohrabávala těmi jeho ( především letošními ) novinkami, moc se mi líbil i Cariad. Ale.. říkala jsem si, počkám...chvíli... než se objeví víc osobních zkušeností, obrázků i textů od majitelů, nikoliv jen reklamní snímky.

Na sklonku ( možná už po termínu :P ) objednávek jsem neodolala pouhé jedné.

No a teď, když jste začaly probírat s Kachni W + C, koukala jsem se znovu na bílé Austinky. Pořád mám zálusk na jednu bílou.. líbí se mi typem květu + zabarvenými poupaty Tranquillity ( ale není ještě ani na HMF ) a ( hodně ) Susan Williams-Ellis - karafiátkovým květem.
Dívala jsem se na ni u Rusů a zarazila mne zmínka o mrazuodolnosti i pro z5. Šla jsem ověřovat na A.stránky - a tam very hardy..
Musím se přiznat, normálně přeskakuju těch prvních pár řádků, číst začínám až od vůně. Chyba !
Otevřela jsem si postupně všechny růže na A.stránkách. Mmch, moc by mne zajímalo ( nedozvím se, nejspíš ) kde ověřuje rozdělení hardy a very hardy. Ptž. někt. růže uváděné jako very hardy u mne namrzají x těm hardy teda fest. Zářným příkladem je Lady Emma Hamilton a A Shropshire Lad.
No a teď pointa : u všech růží má uvedeno hardy či very hardy... pouze u jediné Average - u Princess Anne.
;) no a tu jsem si právě objednala.
Chicht, píšu možná i proto, že ( smyčka, :P , vracím se na začátek příspěvku ) ještě není doma...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, helena, Kachnishte, jana H, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 15:32 #285524

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,jestli jsi myslela,že Tranquillity není na HMF,tak je nebo myslíš jinou růži?
www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=88605
nebo ta druhá
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.63389.1

O Princess Anne jsem také uvažovala,ale bohužel jsem narazila na snímky,kde vypadala nehezky jakoby to nebyla ani růže.Teprve když jsem měla už všechny růže doma,tak jsem našla plno obrázků s krásnými květy.
Tak se už Květo těším,že ti dojde a nezmrzne a ty nafotíš květy.:)
Poslední úprava: 30. lis 2012 15:53 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 15:32 #285525

• Padretti
  • Senior Boarder
Kveta napsala:

No a teď pointa : u všech růží má uvedeno hardy či very hardy... pouze u jediné Average - u Princess Anne.
;) no a tu jsem si právě objednala.
Chicht, píšu možná i proto, že ( smyčka, :P , vracím se na začátek příspěvku ) ještě není doma...[/quote]

:laugh: tak ted jsem se hlasite od srdce nasmal....Kveto, myslim, zes to zachranila!!!
Poslední úprava: 30. lis 2012 15:33 od Padretti.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, Vlaďka, helena

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 20:28 #285536

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
jana H napsal:
Kachni,objednávala jsem přímo u Austina,byl to klidný a zcela bezproblémový nákup :)
Ještě k W and C - jsem s ní spokojená a mám ji ráda ,ale :P musím přiznat,že zas tak uchvacující jako na fotkách není , je méně plná,trošku klopí a květy jsou někdy špinavě narůžovělé a po dešti skvrnité.Tak ji vidím po prvním roce.Růst je košatý,trošku neuspořádaný,s kandelábry.Uvidím příští rok ...
takové zklamání a já ji tak miloval... na fotkách je totiž pro mě naprosto neodolatelná - miluju naducané růže s očkem.ale stejně si myslím, že do ní časem půjdu. díky!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 21:04 #285537

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
.... taky miluji naducané růže s očkem (a nemusejí být ani anglické), toužím po nějaké bílé. Klopení nerada, ale třeba se to u W&C časem poddá..
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 21:18 #285538

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Problém je v tom,že ona tak úplně naducaná není-je to dobře vidět na některých fotografiích Fevy na HMF.Květy mají zprvu krásný šálkovitý tvar,ale očko většinou nevidno a později jsou trochu nevýrazné až obyčejné ;) ...ale třeba to příští rok bude lepší.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, Kachnishte

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. pro 2012 00:50 #285539

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evka napsal:
Květo,jestli jsi myslela,že Tranquillity není na HMF,tak je nebo myslíš jinou růži?
nebo ta druhá
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.63389.1

O Princess Anne jsem také uvažovala,ale bohužel jsem narazila na snímky,kde vypadala nehezky jakoby to nebyla ani růže.Teprve když jsem měla už všechny růže doma,tak jsem našla plno obrázků s krásnými květy.
Tak se už Květo těším,že ti dojde a nezmrzne a ty nafotíš květy.:)

Pardon, omlouvám se. Na mě mluvil muž a díky němu jsem smazala pouze část věty. Původně jsem se totiž zaplétala do nepodstatností, pak jsem chtěla smáznout - a nepřečetla po sobě výplodek.

Původně jsem chtěla napsat : zabarvenými poupaty Tranquillity ( u Rusů ale není ještě ani jeden z letošních A. nováčků. Na HMF je uvedena pod názvem Tranquility - s jedním l. )

Když jsem ji totiž na HMF hledala, musela jsem zadat AUSnoble, po zadání Tranquillity se objeví rovnou
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.18588

www.helpmefind.com/rose/plants.php?searc...bSearch=SEARCH&tab=1

prostě prkotiny, no.. :laugh:

Evko, nepamatuješ si odkaz na ony nehezké snímky P.Anne ? Právě že jsem viděla samé hezké :woohoo: . Navíc, prý by měla být zdravá a údajně dost květuschopná.
Na onu mrazuodolnost či neodolnost jsem zvědavá. Samo, přijde-li. :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. pro 2012 04:50 #285540

• Padretti
  • Senior Boarder
Kveto, casto tady zminujes zdroj u Rusů....tento informacni kanal neznam, mohla bys pro nas novacky zde poslat odkaz? Dekuji Ti moc.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. pro 2012 04:54 #285541

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Luki,je to toto
www.rosebook.ru/roses/
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: MartaZ., Padretti
Moderátoři: Eva L., Květa