Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 21. lis 2012 09:45 #285337

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evka napsal:
Heli,děkuji.Přišla mi neočekávaně i L D Braithwaite a zarazilo mě,že je podle tebe nejčervenější (to pro mě znamená rudá).Teď váhám kam s ní,jestli k Benjamin Britten nebo?Nemáš prosím její foto s věrohodnou barvou,děkuji.
našla jsem tvůj odkaz www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...10&Itemid=112#275472

takovou barvu jakou má EvaL nebo Danate asi určitě mít nebude??
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...30&Itemid=112#275467
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...40&Itemid=112#279277

Je červená. Tvoje odkazy mi nefungují. Věrohodné foto nemám.
Dobrá barva je dle mého soudu tato: www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.209446
Pro mě by se s Benjamin Britten tloukla. Mám ji nedaleko Queen of Sweden.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 16:30 #285442

• Padretti
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 114
Zdravím vespolek, měl bych všetečný dotaz. Troufli byste si vysadit Constance Spry k dřevěnému trámu pergoly kde je hlavní krytá pobytová plocha v zahradě? JV expozice, slunce v létě cca od 6 - 14 h, půda svěží. Potřebuji něco spolehlivého, nějakého držáka, co navíc příjemně voní, cca 2-3m. Společnost by jí dělal na opačné straně PHM vedený na starý bez a pak na střechu domu. V záloze mám ještě Treasure Trove (kvete jen jednou), Eden Rose, Cecile Brunner či Snow Goose. Lámu si s tím hlavu a ne a ne se rozhodnout, která by měla být ta privilegovaná:) Díky za nápady. Takt stranou v případě, že si myslíte, že je to uplná blbost:))

Padretti
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 17:06 #285443

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Padretti, s popínavkami bývají problémy v souvislosti s jejich odolností proti mrazu. Proto hodně záleží na klimatických podmínkách místa, kde bydlíš. Např. já v podhůří Jizerek nemám šanci vypěstovat trvale vzrostlou popínavku, aniž by některou zimu nenamrzla až k zemi.
Constance Spry nemám, můžu jen teoretizovat. Ta by tady určitě neprosperovala, nehledě na to, že navíc je pravděpodobně dost náchylná na houb. choroby. Podobně náchylná na omrzání je i Eden Rose. Měla jsem ji a dopadla špatně. Z těch ostatních, které jmenuješ, mám ještě Snow Goose. Je u mne zatím krátce ( 2 roky) a obě zimy nepřežila ve zdraví. Sice nové výhony narostou během léta do téměř dvou metrů, ale jsou asi znovu odsouzené ke zmrznutí. Podobně neblahé zkušenosti mám ještě s Elfe, Aloha, Laguna, Giardina a Pink Cloud.
Známý růžař tvrdí, že v tomto ohledu jsou spolehlivější jednou kvetoucí kultivary, protože jejich výhony líp na podzim vyzrávají a mohou zimu přežít bez většího poškození.
Omlouvám se za svou skepsi, ale je dána zkušeností.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten, Padretti

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 17:15 #285445

• Padretti
  • Senior Boarder
Evo, diky moc za cas, ktery jsi venovala odpovedi na mou otazku. Ja jsem take skepticky, proto jsem se ptal, nerad s jiz vysazenyma rostlinama hybam. Takze do Constance Spry nepujdu a dam ji jinam, kde nebude na ni kladen pozadavek na popinavy vzrust. Stejne jsem tam pocitove videl ten Treasure Trove, tak jis mi pomohla se rozhodnout.
Dekuji.

Shodou okolnosti nase rodina pochazi z Tanvaldu, tak to je mozna kousek od Tebe :))
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 17:31 #285446

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vzhledem k mínusovým teplotám, kt. mívám ( cca o -5 st. níže než Eva ) jsem též skeptičkou. Jednoukvetoucí. A klematis.

C.Spry kvete ale též pouze jednou, ne ? Má ji Danate, chválí ji. Jenže...ona je Brno, se nepočítá, to jsou už subtropy :laugh: .

( mmch. - celkem dost výmluvný je stav popínavek /v čase/ po zimách v d. Soutěžní rosarium HK. Po té letošní příšerné byla nejhezčí Rudolfina. To je ovšem keřisko.. )

C.Brunner znám od Dresly ( moc pěkná, voní ), S.Goose od EvyL - líbí se mi neobvyklý tvar květů. Ale žádný kvaltoun to teda u ní není. :laugh:

.. asi záleží na tom, co od růže požaduješ - jaké jsou tvé požadavky. Já bych si u pergoly zasadila ke sloupu klematis a před něj nějakou spolehlivku, sadovku.
Poslední úprava: 27. lis 2012 17:31 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Padretti

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 17:39 #285447

• Padretti
  • Senior Boarder
Květo díky moc, clematis a sadovka není vubec spatny napad:)) Vazne, do toho asi pujdu:) Constance dam do rozaria a zbyle popinavky na plot, kde si klidne muzou namrzat:)) Tak!
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 27. lis 2012 18:04 #285450

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
muž činu ! :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 29. lis 2012 13:43 #285493

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Kachni,William and Catherine sázená loni na podzim přezimovala velmi dobře(mám tři rostliny),vůbec bych se jí nebála.Navíc pěkně obrazila a je zdravá ještě teď.
Růže jen zasypávám na podzim kompostem,chvojí nemám.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 13:27 #285516

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Děkuji moc za dobré zprávy :up ! Tahle růže mě drží, musím ji sehnat. Máš ji z Čech, nebo přímo od Austina?
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 30. lis 2012 14:13 #285517

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Kachni,objednávala jsem přímo u Austina,byl to klidný a zcela bezproblémový nákup :)
Ještě k W and C - jsem s ní spokojená a mám ji ráda ,ale :P musím přiznat,že zas tak uchvacující jako na fotkách není , je méně plná,trošku klopí a květy jsou někdy špinavě narůžovělé a po dešti skvrnité.Tak ji vidím po prvním roce.Růst je košatý,trošku neuspořádaný,s kandelábry.Uvidím příští rok ...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte
Moderátoři: Eva L., Květa