Evka napsal:
Prohlížela jsem si u Fil Roses mimo jiné austinovy růže z kolekce 2012 a všimla jsem si,že mají všechny kromě
Tranquility odolnost do -25°C,což je velmi potěšující a dvě z nich
Royal Jubilee a
Boscobel od nich dostaly přidělené tři srdíčka.

.
William and Catherine z kolekce 2011 dokonce čtyři srdíčka,čímž se může u nich málokterá růže pochlubit.
Když jsem si prohlížela
Princess Anne,tak jsem si vzpomněla Květo na tebe,má sice tři srdíčka,ale odolnost je uvedena do -15°C,tak doufám,že je u vás už také sněhová peřina.
Evko, sníh sice máme, ale není to s jeho množstvím nijak závratné. Slibují, že snad nějaký připadne, mrazy zatím příliš nevyhrožují... tak jsem poměrně v klídku.
Nicméně, P. Anna trůní v květníku, nesázela jsem ji.

Vedly mne k tomu dva důvody - jednak jsem si právě všimla u Filů uváděných -15 ( i když by mne opět zajímalo, jak k této teplotě dospěli

), následně jsem pak šla hrabat k Austinovi na stránky a i tam je náchylnost k mrazu uváděná ( i zde by mne zajímalo, kde mají pokusné záhony k testování ).
Na HMF mezi jejími majiteli jsou dle fotek Honza, nějaká paní v Rusku ( Tver - severozápaně od Moskvy, tam musí být hůř než u mne, snad

) a Polsku. Samo netuším jak ji mají dlouho, jak jim přezimovala ( přezimovává, přezimovala-li již )... ale snad to s ní nebude tak hrozné...

, Polsko má z6....
Takže doufám, že sice bude namrzat, ale ( nakopčená ? ) přežije. V rámci toho, kdyby tomu tak nebylo, jsem ji uložila právě k přezimování v květníku... jako abych se s ní alespoň jednu sezónu mohla těšit... kdyby...
Druhým důvodem - i když s možnou problémovostí zimovzdornosti související - byl i odklad umístění. Původně jsem ji plánovala vysadit do Pompejí. Tam ale mám textilku a kačírek, tudíž nelze kopčit.
Do jara mohu váhat, zda nějak vyřeším kopčení pro následující roky nebo ji vysadím jinam ( do vchodového ).
Tak jak na tom je s odolností vůči mrazu - až v příštím roce...
Lukáši ad Pat Austin. Dostanu se k ní oklikou, jo ?
Loňskou sezonu jsme s EvouL příliš nebyly spokojené s Lady E.Hamilton. Po zimě byla namrzlá. Zůstala nizoučká, keřík do šířky. Kvetení uspokojivé. Ale - chytla poměrně časně ČS, opadala, pohled tristní. Sice obrazila, kvetla znovu, ale....
Chca/nechca (

) jsem ji musela na podzim přesadit víc k okraji záhonu. S výhrůžkou, že pokud bude postižení ČS opakovat, je kandidátkou na vyhazov, šanci ukázat se ale ještě dostane.
No a konečně se dostávám k jádru příběhu. EvaL se mne na podzim ptala, zda nechci i její LEH. Podivovala jsem se, jako že tedy letos byla mizerná, ale přece jen.. že doufám v zlepšení.
Eva LEH porovnávala právě s Pat Austin, kterou má a Pat Austin u ní vítězí.