Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. úno 2013 12:06 #286173

• marky
  • Fresh Boarder
Dobrý den,loni na jaře jsem objevila tyto stránky a zbláznila se do růží.Nakupovala jsem později a Opravdu mě uchvátila Golden Celebration krásně rostla,voněla a hodně kvetla až do října.SisterElizabet je nizoučká a vypadala hrozně neupraveně,ale po 2 měsících to bylo lepší,květy měla moc těžké na slabé větvičky tak jsem je odstřihávala,nasazovala nové .Falstaffa jsem sázela až koncem května a má krásně tmavé listy,květy pěkné,ale nevoněl.Opravdu pěkně rostl a měl 120 cm.Poprvé jsem zazimovávala růže tak to snad přežijou.Jsem z nich opravdu nadšená.Díky vašim komentářům a fotkám mají přesně ta místa kde jem to sluší :P a do okolní výsadby zapadly dokonale.Děkuji Všem :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 13. úno 2013 18:48 #286181

• Aglaé
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 197
@ evka
právě jsem chtěla napsat, že bezmezně obdivuji tento typ bazénu, co máš na zahradě,pak jsem si všimla odkazu:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. úno 2013 06:27 #286183

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Aglae,já jsem si toho bazénu všimla díky tobě až teď a zjistila jsem ,že ty fotky jsou nejspíš udělané v zahradě u Austina.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. úno 2013 08:58 #286184

• Aglaé
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 197
@ Evka
to bych jednou chtěla vidět na vlastní oči, tento typ vodních prvků stavěli Maurové, ve Španělsku je třeba v Granadě, ale asi bez růží
Poslední úprava: 19. úno 2013 08:29 od Aglaé.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 17. úno 2013 08:33 #286192

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
přesně tak, neznám krásnější vodní prvek v zahradě

picasaweb.google.com/1104920375469686260...#5594169510239807090
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, mišpule, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 22. úno 2013 14:25 #286279

• Micak
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Zdravím, potřebuji radu, znát Váš názor...Hodlám trošku přebudovávat zahrádku a chci si do ní pořídit austinky.

Mám tam takový nový záhoneček, na který jsem si vymyslela po jednom kousku L.D. Braithwaite, Pat Austin a Graham Thomas. Trochu se stydím za tu barevnou kanárkovitost, ale rozhodla jsem ladit do vesela a živa :-) Trocha kýče není na škodu :-). Nicméně mi dělá starosti jejich mrazuodolnost - myslíte, že zvládnou otevřený, větrný severozápad ve 450 m.n.m.??? Nerada bych aby pokaždé vymrzly až po zem.
Poslední úprava: 26. úno 2013 06:23 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 25. úno 2013 19:25 #286284

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Graham Thomas i Pat Austin u mě dobře přezimují, zelené i nad nakopčením, ale jsem 250m.n.m a obě jsou u zdi, takže částečně chráněné.

Pat A. u mě má max. výšku cca 100cm, Gragam T. je o moc vyšší ( na podzim se cca ve 2 m. ohne, celková délka výhonů cca 3m).

U Pat A mě štve, že květy jsou jen poloplné a do 3 dnů odkvétají a celkově špatně snášejí vedro.
Graham T. bez výtek, jen samá chvála ( tedy až na to, že se mi nedaří z něj udělat úhledný keřík, vždycky vyžene dlouhatánské výhony, ale přesadila jsem ho k plotu, tam si může dělat šlahouny jak chce).
Poslední úprava: 26. úno 2013 06:21 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. úno 2013 06:29 #286291

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Micak ahoj - můj názor na Pat Austin jsem zde už presentoval - podle mého je to velmi špatná růže (650 m n.m.).

Místo ní ti vřele doporučuji Lady of Shalott, kterážto je neskonale a nesrovnatelně lepší.
Ve všech možných ohledech
- krásnější lupení - tvar, drobnější lístky, nelesklé, sytější barva
- krásnější tvar keře - kompaktní, celozelený keř
- neustálé nakvétání (žádné vlny, žádné pausy)
- dlouhá výdrž květů
- odolnost květů dešti je vyšší
- odolnost proti chorobám zrovna tak (Pat Austin má ráda černou skvrnitost, Lady of Shalot nikoliv)
- Pat Austin je přece jenom poněkud čajovkovitější, ráda vymrzá a jak píše výše Jana, taková... neuspořádaná.

Však sama uvidíš.

Lady of Shalott
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.199958

Kdybych měl před sebou tak příjemný úkol, jako máš ty, a měl bych vybrat tři růže ve tvých barvách,
byly by to jistě: Golden Celebration, Lady of Shalott a Tess od the d´Urbervilles.
Poslední úprava: 26. úno 2013 08:13 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. úno 2013 07:23 #286292

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Micak, ke Grahamu Thomasovi: Mám ho dva roky, ale byl po roce přesazen. Rychle přirůstá, kvete spolehlivě. ČS ani padlím výrazně netrpí. Někde (nemohu najít odkaz) jsem četla, že nesnáší průvan. Doporučuje se ke zdi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. úno 2013 15:04 #286300

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evka napsal:
Honzo,také jsem zvědavá jak bude vypadat u mně.Každopádně u Lubery vypadá skvostně jak barvou,stavbou květu i celkově.
Austin o barvě píše "deep crimson" ,což by myslím odpovídalo barvě na obrázku,kdežto u L.D.Braithwaite red/crimson,no uvidíme.
Já mám ráda červenou barvu u růží,ale směrem do malinové či karmínové.Nic bych nenamítala,kdyby voněla jako Noble Antony,ale pokud se bude podobat obrázku,tak ji menší vůni odpustím.

Evko, ještě se vrátím k barvě novinky ´Heathcliff´.
Ze všech snímků, které jsem udělal jsem vybral ty nejzákladnější a nahrál jsem je na rajče.
Na barvu, krom zásadního vlivu - aparát, má další vliv světlo, počasí i denní doba. A možná i část sezony (začátek, podzim...).
(u mne na tomhle místě navíc od Září - ráno slunce, přes den stín, večer slunce).

Kdyžtak mrkni a sama porovnej - odkvétající květy jdou až do bělo-fuchsiovo-růžova.
Naopak rozkvétající jsou sytě jahodové, někdy i s kapičkou oranžové ve stylu ´Summer Song´.
Barevná podoba-shoda s jinou ostinkou - ´Lady of Megginch´ je také častá.

honzapm.rajce.idnes.cz/Heathcliff_-_David_Austin_Roses_2012/

Aby se ´Heathcliff´ ve srovnávačkách odlišila, přidávám jeden popsaný snímek:
asrovnvaka.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., loro, helena, Evka, Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa