zatím se hodnocení bráním, moc objektivity bych ze sebe nevypustila.
Navíc, asi to zatím neumím pojmout a pojmenovat tak nějak globálně, shnujícně.
Šťastná nejsem, nešťastná taky ne.
co mě po polovině sezony krká -
malý vzrůst ( ano, ty 10Ox omílané důvody, omluvy proč nejsou takové, jaké mají být ). Jak u části nových sazenic, tak u někt. starších růží. Už teď se dá odhadovat ( nebo mi to tak připadá ), kt. růže budou nerosti ( narážím na Lady Emmu Ham.). U starších růží mne to nutí k zamyšlení, jestli bude nutný přesun blíž ke kraji záhonu ( namrzání, nedá se spolehnout na to, že bude někdy lépe a kdykoliv je může jako letos přerůst kdejaká astrantia ). Na což se teda vůbec netěším.
Na květuschopnost růží si letos nemohu stěžovat, kvetly ( či začínají znovu ) hojně.
ČS - je na jiných růžích než loni. Na to mokro a zanedbání postřiků - stav

u většiny.
Růže kt. měly černý puntík ( či dva ) z minulých let, nezklamaly, zase zlobí. U jedné jediné bych ho odňala. Překvapivě u Jacq. du Pre. Sice zůstává nízká, ale ještě nepřestala kvést. Divím.
Novinky se mi většinou líbí, nemám moc výhrad. Pokud bych měla něco vytknout - tak Blauwestad opalování květů. Je to moc fajn růže ( už kvetla 3x, stále nasazuje květy - sázená na jaře ). Nevím, jestli se to upraví věkem. Tři zbylé výtky mám do d. Kordes. Napíšu tam.
EvoI, u Odile mám zkušenost, že potřebuje zvýšený doping. Pak je pěkná.
EvoL...