Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžová sezóna 2012

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 11:20 #279411

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mám dojem,že Coral Dawn ani u mě moc neporoste,vyrostl jeden slabý výhonek.Zato u Parade už vykvetl alespoň jeden květ,obě výsadba podzim.

Parade.jpeg

Překvapila mě Laguna,sice klopí jak jsem si loni stěžovala,ale má krásné květy a barvu.

Lagunadetail.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 11:41 #279414

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evka napsal:
EvoL,vždy mě znovu okouzlí ta tvoje Princess Alexandra Renaissance (Poulsen),ale bohužel jsem odkázaná jen na OBI a tam ji určitě nikdy mít nebudou škoda,že ji u nás nikdo nezasílá.:(

Evko, nevím jak letos, ale loni a předloni měli velký výběr Poulsenových růží v Bauhausu. Nemáš ho někde poblíž ? Třeba v Ostravě ?

Nabízí ji také holandská školka v Lottum. Na odkaze jsou Poulsenovy růže včetně Alexandry a dalších ze skupiny Renaissance (Claire Ren. je taky krásná). Růže jsou tu levné, dokonce mnohem levnější než v našich hobbymarketech.
www.tuincentrumlottum.nl/index.cfm?fusea...zoeken.zoekresultaat
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 11:51 #279416

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, omlouvám se, ale na odkaze je seznam všech růží, nejen Poulsenových.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 12:13 #279417

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Stříhala jsem snad skoro všechny růže až k zemi. Chtěla jsem vykopat Alenu, která vypadala chcíple, ale nádherně obrazila a nasadila poupata. V podmínce byla Sympatie. Ta šla na hambu. Když jí zaschnul jediný vyrašený lístek, tak jsem se rozhodla, že jí vykopu a pošlu do háje. Po deštích obrazila. Zatím nevím, jestli to nejsou jen plané šlahouny.

Jinak s růžemi jsem spokojená, všechny krásně obrazily a rostou. Jsem nadšená z loňských podzimních růží od Dresly. Zlobí mě akorát Jacques Cartier, který má "něco" s poupaty (později hodím fotku).

Na jaře jsem si přivezla pár růží od Šípa. Byly už slušně narašené, no, podařilo se mi je nasadit do těch jarních slunečných veder, takže trošku přizaschly, i když jsem zalívala jak divá. Teď už všechny hezky raší, akorát budou mít trochu zpoždění.

U mě růže teprve začínají nakvétat.

Dortmund - sázená letos na jaře, je zatím nizoučká, ale obsypaná poupaty. Jsem z ní u vytržení.

Příloha Dortmund.jpg nebyla nalezena.

Mary Rose - kolem ní začíná džungle, tak snad to zvládne.

MaryR.jpg
Poslední úprava: 01. čen 2012 12:16 od skalnička.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, mišpule, Evka

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 14:06 #279420

• papla
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 291
Skalničko, díky za fotku Dortmundu! Mám ho z letošního jarního nákupu od pana Urbana z Želešic, prostokořenný a nasadil už tři poupata, tak se těším na krásný květ ( v tom letošním teplém jaru měl namále, schovávala jsem ho pod kartony aby měl stín).

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 14:17 #279421

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Víte,co mě fascinuje?Všichni tady se s miláčkama babráme,div je nechodíme přikrývat.Před vchodem u naší mamky jsou růže,sázené krátce po tom,co jme se nastěhovali(1975).Nikdo se o ně nestará,střih,jak se komu povede-křivolaké bonsaje.Jediná zimní ochrana je vyklopená zem z truhlíků,když mamka likviduje balkón.Nejen,že žijí,ale i kvetou.
Tahle(snad L.O.,co myslíte?),je u chodníku(sůl),pravidelně ji šikulové z ÚMO obšlehnou strunovkou,psiska očůrávají,smradi oškubávají a ona rok co rok vybalí takovouhle krásu a vůni,která srazí do kolen.Prostě-před královnou poklekni!
008_2012-06-01.JPG

006_2012-06-01.JPG
Následující uživatel poděkoval: zdenka, fanynka, helena, Mandalenka

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 14:50 #279427

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
IMG_2465R.jpg

Golden Wings

IMG_2466R.jpg

Rotes Meer
Poslední úprava: 01. čen 2012 14:50 od fanynka.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 15:15 #279429

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,ta růže je opravdu nádherná.Pokud by to náhodou byla L.O.,tak se mám na co těšit až mi rozkvete,pokud je to jiná snad ji někdo určí.

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 15:31 #279430

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Už jsem se rozhodla ke spáchání hříchu a půjdu loupit.Musím ji zevrubně prohlídnout.Kdyby byla větévka pohřížená a povedl se odkopeček.Nebo v noci šmiknu pár řízků.Očkovat neumím,ani nemám na co.Ale ta vůně,ta je fakt nádherná.

Re: Růžová sezóna 2012 01. čen 2012 16:31 #279435

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květo, s tím ventilováním problémů máš naprostou pravdu. ;)

Když to tak pozoruji, dospěla jsem k názoru, že jsem na tom vlastně velmi dobře. A že to, co jsem považovala za nevýhodu pro své růže, je vlastně plus. Abych se tedy pořádně vyžvejkla. Mám zahradu s velkým počtem vzrostlých stromů, čili poměrně stinnou. A z nových růží, ty které klempírují jsou na těch "luxusních" místech s plným slunce. Čili k neuzalévání...
Například Tantauovky na jeře sázené v polostínu mají poupata a po krátkém váhání se rozjely. S nimi zasazená Aphrodita na Sahaře bojuje o přežití, přikrývám ji netkankou...A tak by se dalo pokračovat...Třeba F. Valášek, to jsem si myslela, že by měla být růže, co něco vydrží :unsure: Takže závěr: méně slunce je někdy plus.
Moderátoři: Eva L., Květa