Tak jsem se konečně také dočkala

.
Závod vyhrála Claire Matin (na jaře přesazovaná, sestřižená na cca 50cm, zasazená šikmo ke zdi, takže květy jsou teď v cca 40cm - není co fotit

.
Další budou Q. of Sweden a Martina ( drobnokvětá pnoucí jednou kvetoucí od Pelců). QoS něco/někdo ulámal cca 1/3 poupat, jinak mohla asi být letošní první. Martina je letos oproti minulým letem dost řídká

, ale pokvete a od spodu mohutně obráží.
Nejhůř jsou na tom ty sázené/ přesazované v těch vedrech - drží se na cca 15 cm při zemi (pokud nasadí poupata budu vyštipovat).
Ty co jsem přesazovala před tou vlnou veder jsou na tom dobře, mají cca 40cm přírůstky, nasazeno na květ.
Celkově nyní nejlépe vypadají Pat Austin a C. P. Margareta ( nakopčené, zakryté textilkou a do cca 40m chráněné zídkou, po zimě sestřiženy na těch 40 cm), měly by rozkvést do týdne.
Zřejmě definitivní sezanm mrtvol :
- bílá skalková nn cca 10 letá
- Leonadro d. Vinci na kmínku cca 8 letá (kmínek žije, ostatní kmínkové jsou v pořádku) - místo roubu je tlusté dřevnaté, asi nemá kudy prorazit nové očko

- ta mě tedy hodně mrzí, páč tam mám teď zub (za ní vysazená stará perovskie je taky kaput) a páč už se na kmínku moc nedají koupit. Tahle byla od Starkla a ten už je v nabídce nemá...