Květo, jsem úplný začátečník, takže příliš zkušeností a pozorování zatím nemám.
Munstead Wood jsem kupovala vloni už jako velký a silný keř. Ostatní mé růže - Eden Rose, Pomponella, Herkules, Pat Austin a asi Augusta Luise (vše zakoupeno vloni), Gertrude Jekyll (4 roky, ale ta dostala zabrat před třemi roky při rekonstrukci a od té doby se stále zberchává, letos opět obrážela až od země a jen dva tenké proutky) a dvě nonejmky (4 roky) plus dvě po předchozím majiteli zděděné letité popínavky se teprve ke kvetení chystají - teda doufám, protože zima a ČS je takřka udolaly.
Jinak když sjedeme dolů do městečka (jen 5 km od nás, ale o 250 m níže), je to vše o týden a více posunuté, a třeba ve srovnání s Pískem o 2 až 3 týdny.
Včera jsem byla v Praze, tam byly růže krásně rozkvetlé - jsem teď úchylná a celou cestu pozoruji, kde kdo má jakou růži, ale to na tomhle fóru nosím růže do rozária....

Chtěla jsem cestou fotit, ale jsem teď celá rozbolavělá, ostatně "výlet" do Prahy byl zdravotní, takže z focení nic nebylo.
Zdá se mi, že je u nás letos hodně pohrom na růže, dokonce i plané růže jsou zavaleny květopasy a květy, jsou-li, vypadají bídně. A u Chládka i u Krulichů jsem včera na austinkách pozorovala napadení padlím, některé dosti značné. U nás už přes týden každý den prší a přes den pařák, tak se bojím, co z toho vzejde....