Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 14. čen 2012 07:38 #280209

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Heleno, amazonko, tisíceré díky! Začíná mne popadat růžový amok. Musím být rozumná, musím být rozumná, musím být růžomná...
Kirsten

O růžích 14. čen 2012 07:44 #280210

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
amazonko, to si neměla psát ;) , už mám taky objednánoB)

O růžích 14. čen 2012 07:54 #280212

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
danate1 napsal:
amazonko, to si neměla psát ;) , už mám taky objednáno B)

A tak přece v tom nezůstanu sama :D
Už jsem vyplenila Šípa (naštěstí toho už zase půlku nemá ;), ale moje milované Gyorovky mám skoro všechny), teď Pelcovi s těmi Kanaďankami, a pak uvidím, jak to bude mít Dresla. Jako mám fakt velký ztráty, takže mám kam dávat.

O růžích 14. čen 2012 08:44 #280215

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tak jsem taky honemhonem objednala. Co kdyby nezbylo....
Amazonko, díky za tu Praire Jolly - koukala jsem po ní, a když jsi na ní upozornila, tak jsem si ji vygůglila a prostě je objednaná :up .

Jinak Honza asi nebude nadšený z této diskuze - takhle to asi nemyslel:( . Nešoupneme to k Prodejcům?

O růžích 14. čen 2012 08:48 #280216

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
amazonka01 napsal:
Kirsten, jj, jen přes mail, vybereš, zkopíruješ a odešleš :)

Heleno, já tam zase nevidím chlívek - kanaďanky :D:blush:

www.ruzepelcovi.cz/Galerie/Licencovane-ruze/Kanadanky.aspx

O růžích 14. čen 2012 08:49 #280217

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evko, Amazonko - dík. :)

Danate, díky za reference na Yellow Charles Austin. Mě ta růže už podle růstu přijde neskutečně živá a odolná. Juch.
S tou Pashminou mi tedy dáváš zabrat. Na podzim ji musím mít. :) Na Lensovky se těším též a na výsledky tvého osazování jakbysmet.
Myslel jsem, že nad domem je zahrady konec, cesta. A ty takhle, se máš, asi závidím. :)
Ba ne, myslím, že i ten můj prcek na práci i kochání bohatě postačuje.

Pelcovi kanaďanky (některé) měli nabídce už letos na jaře (resp. loni na podzim). Objednávál jsem si 2x Morden Blush
a jednu Frontenac. Zatímco Frontenac vinou zmatků s doobjednávkou nedorazila, Morden Blush tu mám obě. Byly to tak maličké
sazeničky, že mi je dali za polovic (původně jsem měl přislíbenou jen jednu, ale někdo pak (kdopak? :) ) prý zrušil obj., takže
se na mne dostala i druhá Morden Blush. Gůglil jsem tuhle růži snad tři dny a dospěl jsem k závěru, že to bude superhit.
Dal jsem ji proto na repre místo, u tmavé cihlové zdi. Dle zákonů zahrady před oběma sazeničkama narostl (už nyní) do metru
luční sléz, takže obě růže na ním nejsou vidět... Nejdřív jsem se bál setam jít podívat (čekal jsem, že uvidím polomrtvé chcíplotiny,
odpovídající stavu (velikosti, slabosti) sazenic). Mno a ne. :) Vypadají náramně, čile rostou i v absolutním stínu (roh zdí, trvalky)
a mají poupata. Hlavně nezakřiknout, že...

Jinak co se mých plánovaných růžových objednávek týká - určitě budu mít zvýšenou potřebu Louise Odier. A to výrazně. :)
Poslední úprava: 14. čen 2012 08:51 od HonzaPM.

O růžích 14. čen 2012 08:54 #280218

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Jo, ještě, co mi přišlo zajímavé - u kanaďanek je jako šlechtitel uvedeno Svejda.
Asi málokoho by napadlo (mne vůbec), že se pod tím jménem skrývá nádherná dáma Dr. Felicitas Svejda s českými kořeny,
působící (a šlechtící) růže v Kanadě. Holt češi umí a ví. :up
Poslední úprava: 14. čen 2012 08:54 od HonzaPM.

O růžích 14. čen 2012 09:12 #280220

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dr. Svejda znám a vím i pohlaví, navedla mě na ní před pár lety Dresla a tak jsem pátrala :) a ozývá se ve mě patriot (ale beru i bratja Slováky), takže jen houšť perfektních "českých" růží.

A to přece není o prodejcích, i když to tak vypadá, to je drbárna o přáních... a tak :up

Honzo, dík za reference k Mordern Blush, mám jí v objednávce ;)
Poslední úprava: 14. čen 2012 09:18 od amazonka01.

O růžích 14. čen 2012 09:23 #280221

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Amazonko, není zač. Budu Morden Blush bedlivě sledovat. Teď už vím, že se pohledu ZA sléz nemusím bát. Možná ten sléz sejmu. :)

Já bych (za sebe) odtud nic nikam nepřesouval. Toho si Amazonka užívá dostatečně v jiných tématech, že.

Já tedy plápolám nad Roztomilou, to je tak.... roztomilá růže. A těch poupat. Zatím strčí hravě do kapsy Ballerinu (i jiné).
Kterážto u mne asi nikdy nebude taková, jako u Danate. Což o to, mě by stačila i čtvrtinová, než má Dana, ale to zatím nehrozí.
Moc pěkně letos roste Probuzení. Bude to asi poprvé po třech letech obřík.
Poslední úprava: 14. čen 2012 10:19 od HonzaPM.

O růžích 14. čen 2012 10:09 #280225

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Objednáno. Ještě teď se mi hlava točí. Věděla jsem, že nutně potřebuji dvě růže, ty ostatní jsem musela "nastudovat".
Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa