Tak katalog Barni mi přijde na podzim. Co se týče Tantau ti poslali velmi rychle sami zdarma a Kordes až po zaplacení 5 euro. Přesto musím říci, že vizuálně je hezčí Tantau. Kordes na začátku má samé ty svoje jednotlivé edice a pak teprve přijde část, kde o růžích píše. Plný text je mnohem stručnější než u Tantau, ale mají napsanou jak předpokládanou výšku tak šířku keře. A i když tyto hodnoty jsou podle zkušeností účastníků tohoto fóra opravdu spíše orientační, i tak je to o údaj víc. Někde jste tu psali, že Kordes zaměstnává i odbornici na vůně a skutečně je u voňavých růží přehledný barevný diagram se strukturou vůně té které růže. Lze zapojit fantazii i v tomto směru

Ještě mám v jednání katalog od Petra Bealese.ten by měl být zvláště zajímavý. Tak jsem zvědavá.
Teď jsem se vrátila po delší nepřítomnosti a zcela se změnilo počasí. Všude je mokro. Bratr Cadfael má nasazeno na květ a opět mám radost z floribundy Lucky. Kvete celé léto. Na to, že je z podzimu, je opravdu šikovná. Sice moc nevoní, zato je hezounká.
Na rozdíl od slunce déšť moc nevadí ani čajovce Virgo - je také moc hezká a má mnohem větší květy než při prvním kvetení. Zato Dame de Coeur - ta měla sice velký květ, ale trochu na krajích osušený. Asi ještě z těch veder.
Pokvete Double Parfume a Doris Tysterman. Také mi kvetou zachráněné květníkové růže, u kterých ovšem nevím žádné jméno.
Byla jsem v Bulharsku, v jednom dovolenkovém areálu a všude tam kvetly a voněly růže. No, neodolala jsem a koupila si v supermarketu za 14 leva zahradnické nůžky. Pár řízečků jsem si vypůjčila - vím, jsou to rozdílné podmínky pro růst, ale za zkoušku přece nic nedám.
Ještě si tu budu muset nastudovat, jak je správně zasadit a možná nějaké tipy na složení zeminy. Chtěla jsem je raději nandat do květináče, abych je přes zimu mohla přenést na chráněné místo.