Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
07. čec 2021 09:23 #328548

Eva L.

A ještě jedna chvála s dvouletým odstupem. André Brichet se plně osvědčila, chorobami netrpí, nenamrzá, nepálí se. Co bych mohla chtít víc ? :cheer:

AndrBrichet1.jpg
Přílohy:
07. čec 2021 09:12 #328547

quendery

Připojuji se k Evě.....Souvenir de Greuville je opravdu úžasná růže.....u mnejí tedy trvaly tři roky, než se zabydlela. Moc mně baví, jak podle počasí mění barvu....od světle šeříkové až po bílou. :whistle:
07. čec 2021 09:06 #328546

Eva L.

Souvenir de Greuville po dvou letech. Znovu úžasná.

Souvenird.Greuville.jpg
Přílohy:
29. pro 2019 08:16 #326709

Eva L.

Myslím si, že Souvenir de Greuville (H.Schultheis, 2004) je trochu neprávem opomíjená růžička a tak jsem se rozhodla ji připomenout.
Když jsem ji před lety sázela, nevybrala jsem jí právě nejideálnější místo. Je v polostínu a zarostlá v břečťanu. Přesto se snaží, je zdravá, jen nekvete tak bohatě, jak by zřejmě kvetla na plném slunci. Třeba jako u Dresly www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.161590
Přesadit si netroufám, nemuselo by to dobře dopadnout.

SouvenirdeGreuville1.jpg

SouvenirdeGreuville2.jpg
Přílohy:
28. pro 2019 19:12 #326708

LucieT

Rhapsody in Blue - to je srdcovka ;) zatím se drží na 1,5m, miluju tu její fialkovou barvu. Mám ji v polostínu, květy pak déle vydrží.

DSC_2752.jpg
Přílohy:
08. srp 2019 07:36 #326144

Eva L.

Belgickou růži André Brichet jsem získala prostřednictvím Květy a tímto jí ještě jednou děkuji. :) Je to sladká růžička a to doslova. Připomíná mi ovocný dortík se šlehačkou. Na podrobnější posudek si netroufám, mám ji teprve od loňska. Zatím se jeví dobře, bez problémů. Čtyři medaile asi nemá jen tak pro nic za nic.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43795&tab=36

AndrBrichet.jpg
Přílohy:
26. čec 2019 08:03 #325980

Kaja

Gusta už kvete nanovo - je to fakt skvělá růžička. u mně se sama tak nějak vytvořila do nízkého stromečku . ještě mám jednu - ta je keřík a mladší .

gusta1.jpg

DSCN3984.jpg
Přílohy:
26. čec 2019 00:14 #325975

Květa

Letos se vyloupl do krásy 3letý řízkovanec Kájiných pomponek. Květy drží i přes úpal, naprosto zdravý.
Kájo, moc děkuji.
Čím dál tím víc těmto starým floribundám přicházím na chuť.

DSCN1166.jpg

9.7

DSCN1274.jpg

20.7.
Přílohy:
06. čec 2019 20:44 #325742

quendery

Květo, Csíkzereda měla 5 květů....je zdravá, ale drobínek i květy jsou docela malé, tak 5-6 cm. Teď střižená, čekám, jestli vykvete znovu. Asi to bude chtít delší dobu, než se ukáže....tedy jestli ;)
Z těch od Pharmarosy je nejlepší Iréne F. Už znovu nasazuje poupata, sucho jí nijak moc nevadí a už udělala docela úhledný keřík. Stejně tak Michelle Bedrossian, tomu jen na plném slunci moc dlouho květy nevydrží. Jinak ani jedna z těch pěti, co jsem koupila padlí ani ČS zatím nemá. Jen Koko Loko a Szent Erszébet ještě nevykvetly.
30. čen 2019 12:33 #325690

Květa

Q., - co tvá Csíkszereda ?

( kupovala jsem dvě, kamarádka i já velké zklamání. Padlí hojně. )

Z nováčků zatím pro mne největším překvapením letos je růže dánské provenience ( fa Eskelund ). Jen jsem chtěla vidět, nic moc jsem neočekávala.

dobře, Jsem vděčná ( :silly: )
I Am Grateful

na nováčka hojně kvetla, květy drží v parnu, stárnutím vnější plátky světlají. Moc se mi líbí, je dosti odlišná od toho, co pěstuju. Veselá. Květy cca 5 cm.

DSCN0690.jpg

DSCN0691_2019-06-30.jpg

Celkem se těším na další vývoj, slibuje...
Přílohy: