Guernsey mám tři roky. Tenkrát jej dovezli do Bau, mají jej i dvě mé kamarádky. Jedna se o něm vyjadřuje jako o lehkém nadprůměru, druhá se trochu podivovala, když jsem jí loňskou zimu líčila, že u mne jde o mizérii.
Byla to loni jedna z růží, ke které jsem přistupovala se zvláštním zřetelem. Dokumentace toho, jak také může růže v odlišných podmínkách vypadat.
Už záhy po koupi bylo jasné, že se jedná o měňavku, na keříku byly v jeden ráz květy s probordovatělým i fialovým středem a i mléčné.
Proti zdravotnímu stavu nemohu ani žblebtnout. Zdravý, kompaktní.
Fialovou nyní v květu vynechává zcela, stárnoucí květy mají bordó střed.Některé, některé zůstávají mléčné.
foceno 25,6. Tj. poměrně pozdě x jiným růžím. Čerstvě rozkvetlý, kvetl druhý den. Většina květů již zbělalá. Normální podmínky - přijatelná teplota i vláha.
30.6. Tj. 6 den od rozkvětu. Ano, pršelo. Nijak stále, ale déšť byl. Snáší ho hned po Kosmosu z mých růží nejhůře.
Ostříhány květy postižené deštěm, na fotce je vidět, že již na keříku nejsou žádná další poupata. Tzn. hotovo, máme po I. floru.
II. flor, rozkvetl až 5.září. Tady se omlouvám za částečně nevypovídající fotku.
To byla ta vedra. Ostříhala jsem větší část spečených květů sluncem a až pak jsem si vzpomněla, že vlastně jsem chtěla dokumentovat. Na zbylých květech ale je vliv slunce viditelný.
... ještě jsem jej nechala, ale má poslední šanci.
- celkem přijatelný zdravotní stav ( nestříkáno )
- jestli voní, vůbec netuším,
- netolerance deště, horka, sucha. Krátká "výtěžnost"
- jak říkám, dneska Kazirůža.