Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 29. čec 2014 14:27 #291053

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Květo, prosím, máš ještě Pink ghislaine de feligonde ? Jaké máš s ní zkušenosti?

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 29. čec 2014 19:40 #291060

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
DSCN1289.jpg

kvtnkov.jpg

dvě neznámé -- první je z výprodeje v obi před třemi roky . leze nahoru jako meněí popínavka , ale opravdu menší - a druhá je z květníku dva roky. zdárně roste v záhonu . je moc hezká - uvažuju o namnožení .
Poslední úprava: 29. čec 2014 19:41 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Květa, fanynka, mišpule, Evka, renataaali, Iveta

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 29. čec 2014 20:24 #291062

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, obě jsou moc krásné. Ta druhá má hezky skládaný květ :) .
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2014 19:20 #291071

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Kajo to jsou krasavice bral bych je ;)

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2014 13:26 #291123

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, první není můj šálek ( njn, barva :blush: ), ale ta drhá je skvostná !

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2014 13:57 #291127

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Iveta napsal:
Květo, prosím, máš ještě Pink ghislaine de feligonde ? Jaké máš s ní zkušenosti?

Iveto, Pink Ghislaine de Felingode mám druhým rokem, na laxe ( to vím, páč jsem si ji schválně nepřála na multifloře ).

Velmi mne překvapuje. Není ale testována na u mne běžnou zimou. Sice klacky dostaly krátkodobě -19, ale jen na 2 hodiny a to ještě byly nakopčené až skoro po uši ( krátké, jak přišly ze školky ).
Původně jsem vycházela z této nevinně vypadající fotky ze školky od šlechtitele. Říkala jsem si, omrzne, ale slušnou sadovku by snad mohla hodit.. :lol:
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.176562
Houbeles. Jak jsem se mýlila..
Pak jsem sice našla fotky, kde právě Belgičan ukazoval, jak rychlá a mohutná je.. ale stejně jsem nevěřila.

No, je tomu tak - kam se hrabe normální hydrovitá Ghislaina. :woohoo:
Již jako prvoročka vypučela 5 - 7 silými klacky + několik slabšími. Dorostla ke konci sezony do cca 1,5 m.
Letošní nezimu neomrzla, vůbec. Nahoru se ale moc nežene, zůstává v těch 1,5 m. Za to - přibyly další klacky od báze ( hodně široká, metřík, teď ), síly cca 4 cm. Hodně husté listoví, vytváří téměř neprůhlednou stěnu. Listy středně zelené, nelesklé, pilovité.
Zatím jsem jí nevyráběla trvalou oporu ( nevím, jak se bude chovat dál ), zastrčeny dvě tyčky.
V podstatě je ale nepotřebuje, většina výhonů se unese sama.
Zajímavá mi zatím u ní připadá výroba květenství, každý výhon tvoří jakoby samostatný stromeček.
Na fotce je jeden ( ! ) výhon, foceno včera, v počátku kvetení. Hafo poupat.
Ten jsem tedy připrovázkovat musela, je tak obalený, že se začal nebezpečně váhnout. Navíc, neustále vyhrožují - nepřicházejícími - dešti, tak aby se pod vahou ztěžklých květů případně nevylomil.

P1180460.jpg

Kvete neustále od počátku sezony. Na ostříhaných výhonech jsou již nová poupata, dá se předpokládat, že kvetení i v II. floru bude četné.
Květy jsou letos vedrem hodně šislé, pokud budeš mít zájem, loni jsem dělala srovnávačku s GdF v barvě, ale musela bych pohledat.
Zdravá.
Mínus: odkvetlé květy zůstávají, zšedlé, nečistí ( či čistí až hodně pozdě,za dlouho ). Při této výšce se dá snadno nůžkami zapracovat, ale pokud by byla vysoká... netuším.
vybrala jsem ještě dvě fotky
na první v průhledu Belle de Sardaigne

P1170352.jpg

druhou jsem pak fotila v zapadajícím slunci ( pustí jej na chvíli břízy, všude kolem již skoro tma, Pink GdF ozářená ). To se mi líbí.

P1170468.jpg

První fotka je současnost, druhé dvě z poloviny června.
Ber popis ale jen jako nástřel, nemám ji dlouho.
Poslední úprava: 31. čec 2014 14:02 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Vlaďka, Kaja, helena, Martin, jana H, mišpule, Evka, Iveta

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2014 15:52 #291134

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,myslíš v průhledu vpravo?Pokud jo tak ten odstín je nádherný.A možná budu litovat,že jsme neprobírali Evu versus Belle de Sardaigne už loni,no ale KR nefungovaly. :( ;)

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2014 20:28 #291151

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Květo, dekuji za povídání o Pink Ghislaine, hledám rambler do pozadí záhonu, ale asi to špatné čištění by mi vadilo, bude špatně přístupná a stačí Jacqueline du Pre ;)
Přišla mi klasická Ghislaine dé Feligonde na kmínku, jsem zvědavá, jak přezimuje, ta její obsypanost poupata mi po vybalení z krabice rozbušila srdce :woohoo: dám fotku až více rozkvete.

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 02. srp 2014 13:36 #291194

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
DSCN1680.jpg

tuhle růži koupila dcera - já zase růžovou - obě jenom pod názvem anglická růže . už asi před 8 roky .OBI.
bílá narůstá jako velký keř - obalená těmito nádhernými květy (tato je už moje z řízku ) růžovou taky dále pěstuji , ale i když je hezká, té bílé se nevyrovná . dodnes správná jména neznám
Následující uživatel poděkoval: Květa, Evka, Iveta

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 02. srp 2014 15:45 #291202

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, někdy jsou to záhady viď? Ten její květ ( alespoň v téhle fázi) na nagličanku ani moc nevypadá. Pátralas, která by to mohla být?
Moderátoři: Eva L., Květa