Evko, díky za vysunutí diskuse.
Jak dlouho KR nešly, úplně jsem zapomněla, že tu je. Přesunu do ní tedy i Declic
a měla by tu být i Annapurna, tu ale přesunovat nebudu.
ad P. Biron. No,

, já se až stydím napsat - poupata mám ve výšce od pupku k bradě. Mám ho v tom "vítacím" záhoně, kde by teoreticky růže vůbec neměly prosperovat, páč je tam nevysoká vrstva zeminy a pak utemovaná vápenná směska, kusy cihel a tak. Je to nejchráněnější místo zahrady, růže neotravuji bojem o místo s trvalkami. Dost dlouho jsem se francouzským růžím vyhýbala v předtuše "ty zmrznou", ale musím konstatovat, že se jim v mé lehčí zemině s písčitým podložím ( obecně ) vede velmi dobře, v tomhle záhoně maximálně dobře.
Druhý kus mám od podzima zasazený v Pompejích, je nízký, zatím.
Na původním P.Bironu budu mít ( odhad ) cca 100 květů, už poupata ukazují barvu.
Keřík má dva ( tlusté ) výhony od země, bohatě větvené. Načíná třetí sezónu, jedná se o původní větve z I. roku, žádné nové neudělal. A už bych tedy byla ráda, kdyby nějakou novou od báze vypučel.
A ještě dodatek - mám ho takhle vysoký i z důvodů té mírné zimy. Loni měl v II. floru výšku cca 160 cm

, před zimou jsem ho mírně zastřihla, na jaře - nebyl vůbec omrzlý, zelený, jsem s těžkým srdcem ještě kousek ubrala. Ale málo, patřil k těm růžím, kt. jsem si chtěla výškově letos max. vychutnat.
Loni byl zcela zdravý, letos si ho ČS vybrala jako obětinu. Syllit zdá se zabral, snad.