Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 18. říj 2012 20:19 #284431

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:lol: :lol:
když mne v té chvíli nenapadlo jiné pojmenování.
Už ho tam nechám, ale mohla jsem použít shluky, pravda... nebo množství, palice..

Mně se to množství květů líbí, to jak jsou natěsnány.
Jsem se Dr. Hermanna Schulze-Delitzsche nechtěla dotknout. :lol: ... taky to před ním nepoužiju... ještě by se naštval a nekvetl.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 19. říj 2012 09:46 #284441

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Dr. Hermann Schulze-Delitzsch: dík za tohle vlákno. Je to můj miláček.
Noo, když vlastně o tom přemýšlím, kvetl jednou, ale dlouuuho, s malou pauzou, takže tak jakoby furt. Ještě má poupata co nestihnou. Kandelábry veliké, ranní a polední slunce, čím dál tím dřív odpoledne stín.

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 11. lis 2012 16:26 #285158

• Květa
  • Moderator
Evka napsal:
Květo,prosím jak se ti jeví Palais Biron,čs,opakování kvetení,tvar keře,změna barvy při odkvétání apod.Mívá stavbu květu alespoň někdy jako na odkazu níže?
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.148778

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 11. lis 2012 16:26 #285159

• Květa
  • Moderator
Eva L. napsal:
Evko, trochu předběhnu Květu. P.B. mám teprve první rok, na nějaké zevrubné hodnocení je ještě brzy. Tvar keře nemůžu posoudit, má zatím dva výhony. Kvetení ve dvou vlnách, napadení č.s. je průměrné - asi jako u většiny růží, tedy žádná katastrofa. Při odkvétání se barva mění víc do fialova, ale ne nijak výrazně. Tvar květu odpovídá tomu na HMF.
Na fotce je poněkud světlejší, než ve skutečnosti.

PalaisBiron3.JPG

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 11. lis 2012 16:53 #285160

• Květa
  • Moderator
s dovolením přesunula jsem dotaz na Palaise Birona sem ( Orardových růží zde je zatím poskrvonu, tudiž nemá šlechtitelskou diskusi ).

Evko, podobně jako u Evy - na hodnocení ho mám příliš krátkou dobu. Navíc,ještě u mne ani nezimoval.

Nicméně, člověk si kupuje růži s určitým očekáváním. Pak je - minimálně v prvním roce - k ní shovívavější, říká si - proč neroste, nekvete, pálí se, ČS, klopí... se to časem spraví.... snad.

Pokud mohu něco o P.B. po první sezóně napsat - tak by to bylo následující. V ničem mne nezklamal, dokonce má očekávání překonal.
- dobře rostl ( trčavě, cca 80 cm )
- dobře kvetl ( 2x, ale každý z výhonů v jiném termínu.. takže se zdálo, že vlastně 4x. Teď jeden výhon nasadil poupata - již zřejmě nerozkvetou - potřetí ).
- květy tak akorát ( 5 - 7 cm ), na výhonu 7 - 10 poupat. Nakvétají postupně, květ trvanlivost ( bajvoko ) 5 dnů. V horku samo méně. Neklopí.
- tvar květu odpovídá tvému odkazu, nebledne téměř do odkvětu. Déšť nemá na květy, poupata téměř vliv.
- v horku silně voní ( jen zde bych měla malinké -. Toužila jsem - i vzhledem k barvě po těžké vůni, takové té orientální. Ne, vydává klasiku - takovou, u kt. si řekneš - jo, takhle má vonět růže. ).
- ještě teď téměř bez ČS

P1110533_2012-11-11.JPG

úplně první květ - červen

P1120288.JPG

srpen, po vytrvalém dešti

a ještě - odkvétající

P1120334.JPG
Poslední úprava: 11. lis 2012 16:54 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, helena, Kachnishte, Evka

Re: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 12. lis 2012 07:38 #285164

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,EvoL,děkuji za pozitivní informace,snad mi příjde.Na odkazu níže ji přirovnávají k moderní verzi Rose de Resht.
www.lubera.com/shop/purple-lodge-im-gros...dukt-de-1126441.html

Od Orarda by se mi ještě líbila silně voňavá
Lugdunum www.roses-orard.com/catalogue-amp-vente/...urs/95-lugdunum.html
Muriel Robin www.roses-orard.com/catalogue-amp-vente/...25-muriel-robin.html
Princesse Sibilla www.roses-orard.com/catalogue-amp-vente/...a-de-luxembourg.html nebo i
Abbatiale de Pontigny rosaplant.pl/roze-kolekcja-francuska-ora...gny-ora9220/p,276330
Poslední úprava: 12. lis 2012 16:13 od Evka.

Delbard (FR) - růže dle šlechtitelů 28. kvě 2014 21:04 #289228

• Květa
  • Moderator
Se máš. Moje Vichy ještě bez poupat.

P.anemoniflora kvetla, krásně. Po opadání okvětních plátků zůstává na stonku ještě nějakou dobu takový ježeček z těch vnitřních plátků. Byla letos vyšší, heč. 35 dala určitě. :laugh:

Jani, chtěla jsem se tě vyptat na Declic - ještě jsem nezabrousila do příslušné diskuse.
On nemá chlíveček, ten správný, tak se poptám tady - dyk je taky Francouz, že...

Jaký z něj máš dojem ? Násada, růst, zdraví ? spokojenost ?

Mně jde dost dobře ve všech ukazatelích. Přestal se pálit ( loni ano, nepanikařila jsem ), velmi slušná násada. Trvanlivost květů nijak závratná, ale ta barva... ach.
Právě, přečetla jsem si vedle, že ti již kvete. Mně také, předstihl i hist. LOdiera. To mu připisuju jako velké plus, bude-li to standard, páč prodlužuje dobu kvetení růží... juch.
Poslední úprava: 30. kvě 2014 02:25 od Květa.

Delbard (FR) - růže dle šlechtitelů 28. kvě 2014 21:24 #289231

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,s Declic spokojenost-letos jsem všechny růže vzala dost u země,nevadilo mu (nebo jí?) to,roste pěkně,teď má asi 60 cm,keřík souměrný,poupat spoustu,nakvétá pomalu ale jistě už třetí týden,voní mi . :) Mám ho chráněný před úpalem a právě dnes jsem si říkala,že ty květy jsou pěkně trvanlivé,pomalu blednou :) ,krása

Delbard (FR) - růže dle šlechtitelů 28. kvě 2014 22:35 #289237

• Květa
  • Moderator
JanoH :
1. třetí týden.. tak to se těšíííím. U mne sotva začal.
2. chlap nebo ženská - netuším. Třeba i takhle ukryté to objeví EvaI a řekne nám
a) pohlaví
b) sdělí výslovnost ( soukromý vtípek mezi námi dvěma, páč poslední dobou praktikuji - vyslovuj, jak píšeš )
c) možná si tu trochu prskne ? :laugh:

u mne vysoký podobně, možná o chlup vyšší ( 80 )

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 29. kvě 2014 04:59 #289242

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jak to letos u vás vypadá s Palais Biron?U mně udělala docela hezký keříček,už se nemůžu dočkat až rozkvete. :)
Poslední úprava: 29. kvě 2014 15:48 od Evka.
Moderátoři: Eva L., Květa