Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 11:20 #289391

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, díky moc za reakci a radu. Ony byly ty výhony takhle ovadlé všechny,
tj. na každém by muselo být čertovo kopýtko. Myslím, že to zbarvení je už uděláno
tím opakovaným vadnutím (prostě to sesychá), dřív to tam nebylo. V reálu to vidět moc není,
na fotce to vynikne (až jsem se sám lekl). A to se říká, že fotky jsou milosrdné.
Nejsou. :)

Půjdu se podívat, jak to vypadá aktuálně. S nůžkami. B)
(aspoň seto zahustí, že?)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 11:22 #289392

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Hanko, díky. Já bych ji cvakl už dávno, ale pak bylo pár dnů bez slunce, i mžilo,
a to stála rovně jako voják. Tak jsem si myslel, že to rozchodí.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 11:34 #289393

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, pak bych asi viděla to čertovo kopýtko v kořenech. Mají zřejmě něčím narušenou sací schopnost. Když prší, tak si berou vodu listy, ale na sluníčku už voda ze země chybí a napětí v pletivech klesá. Co myslíš ?
Poslední úprava: 02. čen 2014 11:36 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 13:25 #289399

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já si vybavuju, že loni to někomu dělaly růže taky, řešilo se to tuším na weeku v Kotvišti. Hledali jsme důvod v pilatce, ale dírky tam nebyly. Už nevím, jak to dopadlo...

Já jsem včera musela vytáhnout napodzim zasazenou Lady of Shalot z Proplantu ( všechny ostatní ze stejné várky jsou O.K., všechny měly super kořeny i větve ). Celé jaro vypadala O.K. a teď po těch deštích úplně schlíplá, na listech vleky, část větví hnědá :sick: .
Ostříhala jsem všechno hnědé, dala jsem jí na 12 hodin do lignohumátu a následně do kontejneru a pokusím se jí vykurýrovat. Vůbec nevím, co se jí nelíbí :huh: . Hned vedle ní loňská jarní T.Georgia vypadá spokojeně ( byla bych taky, kdyby jí květpopas neucvakával jedno poupě za druhým :angry: ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, mišpule

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 13:29 #289400

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
HonzaPM napsal:
Kirsten, já bych ke Gertrude Jekyll s klidným svědomím vysadil Falstaff.
Kirsten, myslím na tebe a stále čekám až mi Falstaff vykvete. Mám jej právě s Gertrude Jekyll a ta už nějakou dobu kvete. Vyfotím je společně, jakmile to Falstaff rozjede.
Poslední úprava: 02. čen 2014 13:29 od Martin.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 15:11 #289405

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Díky, pánové! :)

Včera jsem objednala u p. Šípa vše anglické tmavé, co připadalo v úvahu, Falstaff mi vyšel jako favorit, tak ho mám třikrát. Martine, na fotku se budu moc těšit! Předem díky. Nicméně po Thomasu Becketovi budu koukat stále. Překvapuje mne ale, že je kolem něj docela ticho po pěšině. To není dobrý signál.

Jsem na ty tmavé tóny zatížená. (V historkách jich je tolik, musím se krotit, zas tolik místa nemám!)

Honzo, nemlich totéž mi s novými výhonky udělala přesazovaná Gertrudka, má první austinka. Bylo to po té, co jsem kolem ní plela a pak přišlo ostré slunce. Zalila jsem lignohumátem, do toho se ochladilo a zatím (ťuk, ťuk) vypadá Gertrudka dobře.

Olivia - myslím, že ji budu chtít, ať bude barevný posun kamkoliv, jsem zvědavá na zdravou anglickou růži. :) Ale počkám si, až bude za rozumnou cenu.

Kvete mi England´s Rose, původní nadšení z vitálního keře jsem si pokazila asi vlastní blbostí, neodolala jsem a nestřihla ji po zimě. Poctivě jsem jen obrala všechny loňské listy. Ukazuje se, že rady zkušených o stříhání mají své opodstatnění. Příště stříhám, stříhám, stříhám. ER začíná odspodu žloutnout a chytat ČS.
Ta její vůně je ale omamná! Letos mi zatím nejvíce asi připomíná vůni fialek. Vloni jsem tam cítila i závan vůně sušených švestek, ten tam letos marně hledám.

Těsně před rozpukem je můj veleoblíbenec Munstead Wood,dnes rozkvetl první květ Harlow Carr (asi), ještě s definitivním určením počkám na další květy a jak rozkvetou další angličtí sousedi, cedulky mám chytře pod zemí. Nová, na podzim sázená GJ od p. Šípa hravě předhonila mou letitou sazenici, tolik zkoušenou. Moc se na ně těším. Jarní sazenice austinek přišly většinou ve slabší kvalitě, budou potřebovat asi více počáteční péče a více času na usazení.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jana H

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 19:04 #289413

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Nevím jestli jste se dívali na fa,Richard Stubss přidal další fotky z výstavy v Chelsea.Olivia je tam několikrát,stačí klikat na tom obrázku vpravo ikdyž tam není žádná šipka obrázky se posunují.
www.facebook.com/photo.php?fbid=10203153...57&type=1&permPage=1
snad se to bude zobrazovat i těm kteří nemají fa. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM

David Austin - Anglické růže 2014 02. čen 2014 20:03 #289424

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Asi jsem se zamilovala do Jezerní paní.Ach jo.
Vám to pěkně kvete a mně pořád napínají
Zavalená Mary Rose
001_2014-06-02.jpg

003_2014-06-02.jpg

Wisley 2008
002_2014-06-02.jpg

Ale až rozkvete Pilgrim!!!Je vysoký jako já :woohoo:
0042.jpg

První kvítek CPM,poupě namrzlo
005_2014-06-02.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, hespa1, Aglaé, helena, Evka, Mandalenka, Elijan

David Austin - Anglické růže 2014 03. čen 2014 08:47 #289442

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kirsten,zrovna jsem zcela náhodně objevila na fa kombinaci GJ a Falstaffa jestli se chceš podívat než sem dá foto Martin,na které jsem také moc zvědavá.www.facebook.com/photo.php?fbid=47489919...55795&type=1&theater

Včera jsem zjistila,že TessdU mění tvar květu na takový s jakým jsem vůbec nepočítala a který nepatří k mým oblíbeným.Uvidím jestli to udělají i ostatní květy nebo to byla jen náhoda,květy jsou menší než u GJ,barva je nádherná,jen škoda že se ten květ mění.

edit: musím přidat dodatek k Tess,dnes když už je trošičku víc nakvetlá a zmíněny květ se ještě víc rozvil,tak se mi růže celkově moc líbí zvláště tónem červeně a pokud se nic závratně nezmění v jejím vzhledu,bude patřit k mým nejmilejším. :)
Poslední úprava: 03. čen 2014 15:56 od Evka. Důvod: dodatek k Tess
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 03. čen 2014 13:00 #289445

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Kirsten, zmiňovala jsi, že tvůj oblíbenec je Munstead wood. Vím, že by neměl být tak vzrůstný, jakou výšku ti dělá? Nebo Vám ostatním?
Mám ho zatím v kontejneru a váhám s jeho umístěním právě kvůli výšce.
A pak by mě zajímalo, jak vysoko doroste Brother Cadfael - další můj kontejnerák čekající na usazení.

Díky.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa