Díky, pánové!
Včera jsem objednala u p. Šípa vše anglické tmavé, co připadalo v úvahu, Falstaff mi vyšel jako favorit, tak ho mám třikrát. Martine, na fotku se budu moc těšit! Předem díky. Nicméně po Thomasu Becketovi budu koukat stále. Překvapuje mne ale, že je kolem něj docela ticho po pěšině. To není dobrý signál.
Jsem na ty tmavé tóny zatížená. (V historkách jich je tolik, musím se krotit, zas tolik místa nemám!)
Honzo, nemlich totéž mi s novými výhonky udělala přesazovaná Gertrudka, má první austinka. Bylo to po té, co jsem kolem ní plela a pak přišlo ostré slunce. Zalila jsem lignohumátem, do toho se ochladilo a zatím (ťuk, ťuk) vypadá Gertrudka dobře.
Olivia - myslím, že ji budu chtít, ať bude barevný posun kamkoliv, jsem zvědavá na zdravou anglickou růži.

Ale počkám si, až bude za rozumnou cenu.
Kvete mi England´s Rose, původní nadšení z vitálního keře jsem si pokazila asi vlastní blbostí, neodolala jsem a nestřihla ji po zimě. Poctivě jsem jen obrala všechny loňské listy. Ukazuje se, že rady zkušených o stříhání mají své opodstatnění. Příště stříhám, stříhám, stříhám. ER začíná odspodu žloutnout a chytat ČS.
Ta její vůně je ale omamná! Letos mi zatím nejvíce asi připomíná vůni fialek. Vloni jsem tam cítila i závan vůně sušených švestek, ten tam letos marně hledám.
Těsně před rozpukem je můj veleoblíbenec Munstead Wood,dnes rozkvetl první květ Harlow Carr (asi), ještě s definitivním určením počkám na další květy a jak rozkvetou další angličtí sousedi, cedulky mám chytře pod zemí. Nová, na podzim sázená GJ od p. Šípa hravě předhonila mou letitou sazenici, tolik zkoušenou. Moc se na ně těším. Jarní sazenice austinek přišly většinou ve slabší kvalitě, budou potřebovat asi více počáteční péče a více času na usazení.