Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 09. čen 2014 14:04 #289620

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Falstaff. Sázen, resp. přesazován 11/2012. Letos má cca metr na výšku a 60 cm na šířku. Je v polostínu, takže se ani v těchto parných dnech nepálí. Zdá se mi, že mu to svědčí. Barva neodpovídá, je tmavší.
Snmek099.jpg

Snmek098.jpg
Poslední úprava: 09. čen 2014 14:05 od helena.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., hespa1, Aglaé, Kirsten

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 06:31 #289650

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Slibovaná kombinace Falstaff + Gertrude Jekyll. Obě sázeny 10/2011.

P6094172.jpg

P6094166.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, fanynka, Aglaé, helena, evai, Evka, Kirsten, Mandalenka

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 08:33 #289656

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Děkuji, Martine! :-)

Falstaff - je to jedna nebo více sazenic?
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Mandalenka

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 08:43 #289657

• Martin
  • Expert Boarder
Kirsten napsal:
Děkuji, Martine! :-)

Falstaff - je to jedna nebo více sazenic?

Obě (Falstaff i Gertrude J.) po jednom kuse.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 09:16 #289658

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Díky, Martine. Tak to je fajn, bála jsem se, že Falstaff vytváří úzký keř, tohle je příjemné.

Jen malá poznámka ke Gertrudce, časem doplním fotkou, mám jednu originál z kontejneru od D. Austina už cca 6 let a moc se nenamáhala s kvetením, ani s růstem, sice toho chudák hodně zažila, ale aj tak. Od podzimu mám další sazenici prostokořennou od pana Šípa a jsem v úžasu, co předvádí - krásný široký keřík, spousta velikých květů.... posadila jsme je vedle sebe, zdá se mi, že ta "originál" má menší listy a trochu jiný tvar listů. Zatím nekvete, pak dám srovnání i s květy.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 10:23 #289661

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já tedy nevím, ale u mne je Fallstaff celkem vyšší a hlavně užší, spíš bych ho charakterizovala jako kandelábrovitý. Vloni měl ty kandelábry snad 180cm dlouhé. Přesadila jsem ho do zadní partie záhonu a je nižší :evil: . Jestli to přesazení nebo loňský propršený červen, nevím.
Dávám svoje Gertrudy. Vpravo je od Pelců sázená 10/2011, vlevo od Dresly 10/2013. V růstu je markantní rozdíl - Dreslina jede jako dráha (díky). A zatím má ta starší Gertuda tak max. 130cm. Kolik Tvoje Martine? A jak jsi ji střihnul letos na jaře? Já ještě poctivě na 3 očka. Máš ji oproti mé dost narostlou.
No ale nebudu se na ni zlobit, letos to fakt rozjela.

aGertrudaJekyll6014.jpg

Ještě pro srovnání dávám provní květ Jamese Galwaye. Všímáš si rozdíl, Martine? A fakt voní - spíš až pozdě odpoledne med + citrus?

aJamesGalway614.jpg

No a přidám ještě svoji Winchester Cathedral. Letos už tříletá od Dresly, jen mi trochu zrůžověla. Líbí se mi to, jen ji má ve Žlutém záhoně :lol: . No, ono tam je toho víc, co mi žlutě nekvete a co tam ani nepatří. Třeba takový zvonek, co jsem tam přesazovala jako mák nahoprutý. Semi nějak pomíchaly semínka při výsevu :silly: . Ještě tady na fotce www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.247122 je naprostá shoda v květu (i ten postřik tam je vidět na listech, v Itálii taky stříkali :lol: )

aWinchesterCate614.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Evka, Mandalenka

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 10:24 #289662

• chrast
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 301
Hlásí se nováček s prvním kvetením Harlow Carr a hned mám dotaz. Vím, že ji tu někdo máte, ale nemůžu to dohledat. Mám ji od loňska a loňské větve se válí. Svalí se i ty nové, potřebuje oporu???
R.HarlowCarr.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 10:27 #289665

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Chrasti, mám už tříletou, drží, má kolem sebe ale výsadbu, tak nemá kam padat :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: chrast

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 13:10 #289674

• Martin
  • Expert Boarder
Miška napsal:
Já tedy nevím, ale u mne je Fallstaff celkem vyšší a hlavně užší, spíš bych ho charakterizovala jako kandelábrovitý. Vloni měl ty kandelábry snad 180cm dlouhé. Přesadila jsem ho do zadní partie záhonu a je nižší :evil: . Jestli to přesazení nebo loňský propršený červen, nevím.
Dávám svoje Gertrudy. Vpravo je od Pelců sázená 10/2011, vlevo od Dresly 10/2013. V růstu je markantní rozdíl - Dreslina jede jako dráha (díky). A zatím má ta starší Gertuda tak max. 130cm. Kolik Tvoje Martine? A jak jsi ji střihnul letos na jaře? Já ještě poctivě na 3 očka. Máš ji oproti mé dost narostlou.
No ale nebudu se na ni zlobit, letos to fakt rozjela.

Ano, Falstaff má více trčavý užší, vyšší růst. Možná by nebylo špatné sesadit 3 kusy dohromady a stříhat jako jeden keř.
Gertude J. mám od Pelců a roste docela dobře. Na jaře jsem nemilosrdně šel na 2 očka a nyní má kolem 130cm.
Falstaff jsem řezal tak na 4-5 oček a nyní má kolem 150cm.
Miška napsal:
Ještě pro srovnání dávám provní květ Jamese Galwaye. Všímáš si rozdíl, Martine? A fakt voní - spíš až pozdě odpoledne med + citrus?

aJamesGalway614.jpg

P5253086.jpg

Schválně jsem našel fotku podobné fáze kvetení. Odstín je mírně odlišný. Souhlasím že voní, ale já to cítím jen když narvu nos do květu :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 10. čen 2014 14:20 #289678

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Martine,výška je fajn a jak máš prosím přibližně Falstaffa na šířku?Budu ho vysazovat na podzim a ten můj je ještě malý,abych mohla poměřit.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa