Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 21. čen 2014 17:08 #290133

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
HonzaPM napsal:
Jano, rádo se stalo.
(dneska tu spolu máme službu, viď?) :P

Vypadá to tak ;) .

Nezapomeň pak na rajče přidat fotky z druhého kvetení ;) , jsem na ně moc zvědavá ( nejspíš nejen já :P ).

Musím říct, že mě austinovy novinky v posledních letech moc neoslovovaly, zřejmě nebyly ve "správných" barvách.
Olivia i Poets W. mě ale letos dostaly ;) .
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 21. čen 2014 19:54 #290139

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Vy se máte,vy službu konající ;) ,já mám službu u sporáku,marmeládím a vařím na zítra :blink: .
Ano,CPM je ta chudinka výprodejová(srpen 2011),2x přesazovaná :blush: ,naposled(jsem jí to slíbila)podzim 2012

1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 21. čen 2014 19:59 #290140

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mišpul, taky jsem vařila a pekla, jinak bych byla na zahradě, nikoliv na PC :whistle: .

Ty tu CPM chudinku pěkně trápíš :ohmy: , kdybys jí nechala chvilku na jednom místě, už by byla pěkná ;) . Ona asi potřebuje pár let na usazení, ale pak to rozjede :) .
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 06:57 #290150

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
No a já jsem byla na oslavě kulatin v rodině,tak jsem byla mimo a až dnes jsem se mohla pokochat Honzovými přízpěvky. :)
Honzo nádhera. :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 07:41 #290154

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Včera jsme byli u Chládka - nutně potřebuji Mortimer Sackler!!!
a The Generous Gardener, pak taky Princess Anne.... a asi i St. Swithun a Spirit Freedom, zjišťuji, že začínám být silně závislá na myrrhové vůni.

Novinky ani loňské, ani letošní neměli. Pokud mi nezůstaly utajeny, ale prolezu to tam vždycky celé.

Už jsem asi otrlejší, ale woohoo a wow efekt se už tolik z jejich růžové výstavy nedostavuje. Tedy ne že bych netoužila přistavit k jejich venkovní exposici náklaďák...

Růže měli letos v pěkném zdravotním stavu. Ale zdálo se mi, že jich je celkově méně, že je to vzdušnější. Zdražili. Jako letos všude v ZC.

Ve všech ZC, která navštívím, zaznamenávám letošní velký Austinův tah na branku s Darcey Bussell - největší množství v různých velikostech kontejnerů. Je krásná.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Iveta

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 07:58 #290157

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kirsten, díky za report, chystala jsem se tam a nějak to nevychází, tak aspoň nebudu smutná.

Jj, v ZC v Lotouši právě mají letos nové kontejnery s Barcy Bussel, Munsted Wood, Graham Thomas a dalšími, které loni neměli ;) . Nicméně musím konstatovat, že loni koupený Alan Titm. v kontejneru je v horší kondici, než jarní pokupky. Barva listí je hodně bledá i přes postřik Hycolem Z a následně ještě Hycoelm NPK a neustálým dopováním Kristalonem apod... A to jsem sázela do velké jámy, obsypala hezky rozleželým hnojem. V podstatě je to nejrozmazlovanější kus v zahradě :S . Je pravda, že čelí konkurenci trvalek, ale jde spíš o konkurenci nad zemí, protože jsem tam dávala trvalky s menším kořenovým systémem, žádné hydry.
Takže z kontejnerovek jsem "vyléčená" a jestli se letos rozhodnu pro nějakou další austinku, přijde napodzim hezky prostokořenná ;) .
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 08:06 #290159

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Jano, nzč.

S prostokořennými sazenicemi austinek mám teprve krátké zkušenosti (loňská podzimní výsadba), ale nemohu si je vynachválit. GJ od pana Šípa je naprosto famózní! Proto jsem odolala a včera si nic nekoupila. Kontejnerované austinky mi jdou dobře, ale pokud se prostokořenné budou chovat jako ta podzimní výsadba, není důvod přeplácet ZC.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 08:29 #290161

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jana V. napsal:
Nicméně musím konstatovat, že loni koupený Alan Titm. v kontejneru je v horší kondici, než jarní pokupky. Barva listí je hodně bledá i přes postřik Hycolem Z a následně ještě Hycoelm NPK a neustálým dopováním Kristalonem apod... A to jsem sázela do velké jámy, obsypala hezky rozleželým hnojem. V podstatě je to nejrozmazlovanější kus v zahradě :S . Je pravda, že čelí konkurenci trvalek, ale jde spíš o konkurenci nad zemí, protože jsem tam dávala trvalky s menším kořenovým systémem, žádné hydry.
Takže z kontejnerovek jsem "vyléčená" a jestli se letos rozhodnu pro nějakou další austinku, přijde napodzim hezky prostokořenná ;) .

JanoV,ty kontejnérové nemusí být vždy horší,ale podobnou zkušenost mám s Mary Rose.Na jaře 2012 kupovaná kontejnérová má pořád tenké slabé větvičky a tak chytla čs,že je zcela bez listí teď jí začaly rašit nové.Kvetla hezky,ale celkem krátce.Kdežto prostokořenná z podzimu 2012 má silné výhony,čs začala trochu chytat teprve teď,pořád plně a stále ještě kvete.A to jsou v řadě nedaleko od sebe,nevím jestli místo té kontejnérové nekoupit na podzim další prostokořennou a vyměnit ji,dost ruší tím mnohem rychlejším odkvětem i vzrůstem a holým keřem? ;)
Jaké máte prosím zkušenosti s Mary Rose?
Poslední úprava: 22. čen 2014 08:30 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 11:23 #290166

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Já konkrétní srovnání prostokořenné a kontejnerované růže nemám,ale obecně mám pocit,že mi prostokořenné ,na podzim sázené rostou nejlíp . Kontejnerované mám lepší jen první rok, po zimě většinou obrazí méně než prostokořky.

Kirsten-Generous Gardener doporučuju,vitální,zdravá,mám ji v polostínu,květy dost dlouho vydrží.Pěkně voní,viď ? :) Koupila jsem si ji když ji Honza doporučoval a nelituju.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

David Austin - Anglické růže 2014 22. čen 2014 22:33 #290171

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
U Chládka jsem byl hned první den, ve čtvrtek. Měli všechny loňské Austinovy novinky. Podle obrázku se mně velmi líbila The Lady Gardener ale v reále jsem byl zklamaný. Květy malé a velmi světlé, skoro bílé. Carolyn Knight vypadala stejně jako na obrázku, The Albrighton Rambler není můj typ. Nádherný a ze všech nejhezčí, dle mého názoru, byl Thomas à Becket ale stejně jako Evku mě zarazila poznámka na Austinových stránkách, že četnost opakování není velmi dobrá ale jen dobrá. Takže jsem ho nakonec s těžkým srdcem nekoupil. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Martin, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa