Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Hulthemia hybridy - růže dle typu

Hulthemia hybridy - růže dle typu 13. pro 2017 18:53 #321349

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
no to ne.....k plnokvětým to by nešlo,to by byl Disneyland :-D...ale vidím tam i vzadu nějakou drobnokvětku plnokvětou...ta taky dělá pěkné echo k nim
(já tipovala "Žakelínu" )jo ty dvě jmenované to fakt hezky zjemňují:-) máš pro ty kombinace cit....máš vytipované nějaké trvalky k nim?...nebo máš jen růže
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Hulthemia hybridy - růže dle typu 13. pro 2017 20:59 #321350

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Jé Evi, tak to jsem ráda, že nejsem sama......taky už jsem si řekla "dost těch naducaných" ....a vrhla jsem se na ty drobnokvěté a jednodušší / tedy hlavně od p. Györyho ;) /.....a zjistila jsem, že si na té mojí skále docela lebedí...... :P

Hulthemia hybridy - růže dle typu 14. pro 2017 07:51 #321351

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
rok.zaruka napsal:
no to ne.....k plnokvětým to by nešlo,to by byl Disneyland :-D...ale vidím tam i vzadu nějakou drobnokvětku plnokvětou...ta taky dělá pěkné echo k nim
(já tipovala "Žakelínu" )jo ty dvě jmenované to fakt hezky zjemňují:-) máš pro ty kombinace cit....máš vytipované nějaké trvalky k nim?...nebo máš jen růže

Ta drobnokvětka v pozadí je Alden Biesen, tedy s jednoduchými kvítky.
S tím mým citem pro kombinace je to někdy na pováženou. :cheer: Zvlášť v posledních letech hledám dost obtížně místo pro nové růže. Cit, necit, jdou tam, kam se vejdou. :blush:
A co se týká trvalek - odstupy mezi růžemi nejsou velké (pro samotné růže jsou dostačující) a když jsem je chtěla zpestřit trvalkami, narazila jsem na problém. Jednak jsem po čase zjistila, že růže příliš dobře nesnášejí konkurenci kořenů jiných rostlin, ale hlavně že mi trvalky komplikují přístup k růžím při údržbě - při jarním a letním řezu, odplevelování, okopávání, kopčení...atd. Takže zůstaly jen sem tam např. heuchery a jim podobné. U těch Hulthemií trvalky nejsou, ani by se nevešly. Je to takový pidizáhon u zdi.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, rok.zaruka

Hulthemia hybridy - růže dle typu 14. pro 2017 08:14 #321352

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Quendery, vše se vyvíjí, tedy i náš pohled na to, co se nám líbí a co ne. Rozhodně se nebudu zbavovat "naducánků" jen proto, že momentálně fandím jednodušším květům. To bych asi byla za cvoka. Teď spolu s Květou jásáme třeba nad Odyssey, nebo M.L.Drevon a kdoví, co nás oslní později. Změna je život. :)
Následující uživatel poděkoval: quendery

Hulthemia hybridy - růže dle typu 14. pro 2017 10:06 #321355

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Přesně tak, jak píšeš.....pečovat o ty starší a životaschopné "naducánky" a u těch nových promýšlet, zkoušet a těšit se na výsledek. Jen je někdy problém, že má člověk pocit, že by chtěl všechno :woohoo:
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa