Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Srovnávačky - fotky květů růží

Srovnávačky - fotky květů růží 21. zář 2014 15:24 #292213

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Včera jsem se odhodlala ke své první srovnávačce, rvalo mi to srdce, ale když hlásili ty deště..... připravila jsem si podklad, ostříhala ty nejpěknější květy, rozložila je a - liják, že jsem nestačila utíkat. Takže fotka je až z dneška, růže trochu povadlé a tím deštěm omlácené, podklad umrněný od náletu semínek břízy. Asi hned tak další srovnávačku neudělám. :silly:

srovnvaka.jpg
Kirsten
Poslední úprava: 21. zář 2014 15:30 od Kirsten.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, Vlaďka, Martin, jana H, Evka, Iveta, Ajka

Srovnávačky - fotky květů růží 21. zář 2014 17:07 #292214

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Kirsten,to bylo dobrodružné,viď :laugh: ,na zahradě si člověk není nikdy ničím jistý :laugh: Zaujal mě kvítek England´s rose,mám ráda růže s malými květy.
Ještě jednou děkuji.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Srovnávačky - fotky květů růží 21. zář 2014 19:33 #292215

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
jj, byla to bojovka, počasí si se mnou pěkně hrálo.... všechny růže z té srovnávačky mám ráda, England´s rose je velká oblíbenkyně - povídání k ní dám do austinek.
Kirsten
Následující uživatel poděkoval: jana H

Srovnávačky - fotky květů růží 14. bře 2015 11:12 #294726

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Jedna růžová srovnávačka Austinek podle barev z netu
zima85g.storage.yandex.net/rdisk/33cf306...688&force_default=no
Následující uživatel poděkoval: Adriana, Kaja, helena, Evka, Ališi, Iveta, Jarka, Marijka, alenak

Srovnávačky - fotky květů růží 14. bře 2015 11:58 #294727

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jitko, hezká a asi i nejkoplexnější srovnávačka ;) . Takhle vedle sebe je to hezky porovnatelné.

Jen pro nováčky upozorňuju, že některé růže jsou tam vyfocené v barvě, která pro ně není úplně typická, případně i otevření květu (jen pro příklad, moje Pat A. nikdy nevypadala jako na té fotce - ani barvou ani květem) a velikost květu se z toho nepozná už vůbec.
V tom jsou vynikající Honzovy srovnávačky, že je jednak vidět velikost květu a jednak Honza dává i více květů od jedné, je tedy vidět rozdíl při stárnutí květu ;) ( případně upozorní, že květ na fotce není úplně typicky vybarven).
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Iveta

Srovnávačky - fotky květů růží 14. bře 2015 15:36 #294730

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
No super! Hned jsem to ukazovala manželovi, máme za domem malé políčko, všechny by se tam vešly :laugh:

Srovnávačky - fotky květů růží 14. bře 2015 15:49 #294731

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
DSCN0695.jpg

tady na této fotce je Pat Austin a níže pod ní květy Lady of Shalot . myslím že ta P.A naprosto odpovídá fotce z Jitčiny tabulky .jsou světlejší a více rozčepýřené než L.of Shalot
pravda ovšem je , že se barva květů u všech růží mění v určitých stádiích . to se takhle na jednom snímku nedá určit .
Poslední úprava: 14. bře 2015 16:04 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Lukáš, Iveta, Jarka, Marijka, Ajka, alenak

Srovnávačky - fotky květů růží 16. bře 2015 22:34 #294809

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mišpul, tak jak s tou Pastellou? Co k ní dáme? Něco bílého, zeleného?

asrovnn6720146.jpg

Eden Rose, Redouté, Lady Salisbury, Pastella, Tranquillity, Crocus Rose,
The Lady of the Lake, Vierge Folle, Marinette, Sebastian Kneipp, Sweet Blondie,
The Generous Gardener, Claire Austin, Gentle Hermione, Wisley 2008, Evelyn
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, MartaZ., Martin, mišpule, Evka, Iveta, Jarka, Marijka, Jikra a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Srovnávačky - fotky květů růží 17. bře 2015 08:18 #294812

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
HonzaPM napsal:
Květa napsal:
mám tři výtky k nováčkům od Kordes - pokud je máte také, pozorujete dtto ?

Herkules a Bremer Stadtmusikanten - zdá se mi, že jsou loudavé, obráží k novému kvetení pomalu ( prvním rokem, nezatracuji, jen jestli se mám připravit na to, že budou mít větší pauzu ).

a moje subjektivní výtka - stále se nemohu smířit s Flirtem 2011. Představovala jsem si ji jinak. Na mne je moc velký "Happy-ík".

Květo - Herkules - tam se shodneme, neuvěřitelně pomalounké opakování, ach jo.
Ale Bremer Stadtmusikanten roste jako z vody. Dnes rozvila první dva květy druhého floru, přitom první skončil u nás nedávno.
A tak nějak potichu, plíživě, se rozrůstá do šířky... se pomalu přistihuji s pocitem, jeslipa mě tato Adéla jednoho krásného dne nevyžene
ze zahrady ven. :) Růst dobrý, zdraví výtečné, nasazení poupat velmi vysoké, jen by květy mohly trošku déle vydržet, ale to se vsákne.

Laguna - mám ji u jižní zdi (kvete od června/července stále), ale myslím, že ta jižní zeď pro ni není to pravé ořechové.
Možná by skousla trochu více stínu. Květy v hroznech neopadávají, zůstávají na výhonech a jsou takové sušené, okvětní plátky
vyloženě šustí a drží si tvar. Pokud někdo chce do potpouri ap., tak neváhejte. :) Má krásnou vůni starých růží, ale těch ostnů, ojoj.

Přidávám kordesky, co mi nyní kvetou. U ´Purple Rain´ mám zatím taky pocit, že polostín by jí vyhovoval lípějc.
Velikostí květů mne překvapila ´Hella´. Čekal jsem je tak třetinové, ale obrázků bylo všude pomálu, tak to byl jen můj pocit/předpoklad.
Je kupovaná loni na jaře u Chl., ale loni vůbec nekvetla, ni kvítek ni poupě, Laguna dtto, takže (po nazlobení se) letos obě premiéra.
Zato rostou jak divé - Laguna nyní cca 180 cm, Hella dva metry rovné, polovina srpna za námi, Hella nyní u nás začíná první flor.

akordes15820121.jpg

Našla jsem jinde, tak zkouším přiřadit.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Iveta, Jarka, Ajka

Srovnávačky - fotky květů růží 17. bře 2015 22:55 #294824

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Drobnokvětky:Martin napsal:
Některé kvítky jsou již v pokročilém stádiu, ale snad i tak bude tato srovnávačka přínosem.

drobnokvtky.jpg

P6164963.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Iveta, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa