Květa napsal:
mám tři výtky k nováčkům od Kordes - pokud je máte také, pozorujete dtto ?
Herkules a Bremer Stadtmusikanten - zdá se mi, že jsou loudavé, obráží k novému kvetení pomalu ( prvním rokem, nezatracuji, jen jestli se mám připravit na to, že budou mít větší pauzu ).
a moje subjektivní výtka - stále se nemohu smířit s Flirtem 2011. Představovala jsem si ji jinak. Na mne je moc velký "Happy-ík".
Květo - Herkules - tam se shodneme, neuvěřitelně pomalounké opakování, ach jo.
Ale Bremer Stadtmusikanten roste jako z vody. Dnes rozvila první dva květy druhého floru, přitom první skončil u nás nedávno.
A tak nějak potichu, plíživě, se rozrůstá do šířky... se pomalu přistihuji s pocitem, jeslipa mě tato Adéla jednoho krásného dne nevyžene
ze zahrady ven.
Růst dobrý, zdraví výtečné, nasazení poupat velmi vysoké, jen by květy mohly trošku déle vydržet, ale to se vsákne.
Laguna - mám ji u jižní zdi (kvete od června/července stále), ale myslím, že ta jižní zeď pro ni není to pravé ořechové.
Možná by skousla trochu více stínu. Květy v hroznech neopadávají, zůstávají na výhonech a jsou takové sušené, okvětní plátky
vyloženě šustí a drží si tvar. Pokud někdo chce do potpouri ap., tak neváhejte.
Má krásnou vůni starých růží, ale těch ostnů, ojoj.
Přidávám kordesky, co mi nyní kvetou. U ´Purple Rain´ mám zatím taky pocit, že polostín by jí vyhovoval lípějc.
Velikostí květů mne překvapila ´Hella´. Čekal jsem je tak třetinové, ale obrázků bylo všude pomálu, tak to byl jen můj pocit/předpoklad.
Je kupovaná loni na jaře u Chl., ale loni vůbec nekvetla, ni kvítek ni poupě, Laguna dtto, takže (po nazlobení se) letos obě premiéra.
Zato rostou jak divé - Laguna nyní cca 180 cm, Hella dva metry rovné, polovina srpna za námi, Hella nyní u nás začíná první flor.