Emilko, fotku celého keříku S. du dr. Jamain nemám - růže je v květníku, maličká, mám ji pro někoho, ale kvete/kvetla.
Mou jsem loni vyhodil - dala jen dva-tři květy a pak neskutečně rostla, bez poupat, na nekvetoucího obra tu nemám místo.
Pravda, nemá cenu hodnotit historickou růži po jedné sezoně, dost možná do ní znovu půjdu - až vymyslím místo nové.
Osobně mě nyní zarazila podoba s květy W. Shakespeare 2000 - i podobná vůně. Je kupovaná v Arbolesu za 65,- a tam mají sazenice
od Šípa (dedukuji dle sortimentu), jsou navíc nahrnkované jen v pilinách a neošetřované (hnojení, postřik), takže podle
toho (neživné piliny) vypadají. Dost možná je to záměna, dost možná předala historická matka svou podobu ostince - nevím.
Souvenir de William Wood - ty, Emilko, místo máš, kdybych se já měl rozhodovat, pořídím si Ascot, na fotce to možná tak nevypadá,
ale květy jsou si podobné, historická kráska má trochu silnější vůni, ale zase méně květů a míň vychovaný růst - dlouhé výhony.
Dost možná to ale je polostínem, ve kterém je - slunce má po obědě. Takže na plném slunci by možná byla kompaktnější.
SdWW má velmi podobné větve, listy i vzpříměný růst, jako má Ascot, jsou si z dálky opravdu podobné, hlavně keřem.
Tuhle f. jsem už dával do Sezony, tak ještě sem. Ony růže mají květy vedle sebe, záměrně.