Aleno, já mám Beverly tři roky a je to jedna z mých nejspolehlivějších a nejmilejších růží (spolu s Munstead Wood a Chippendale). Krásně na dálku voní, dobře opakuje, květy vydrží dlouho ve váze. Oproti jiným čajovkám, co mám, je naprosto odolná k chorobám. Já jsem ji dostala velkou v 5L květináči, takže už byla velká a hned první rok se usadila, v těch malých baleních se mi chytají trochu déle, ale za tu cenu bych neváhala! Je to ta velká vpředu, jen se tam vetřel jeden stonek Koré (ta je s lesklými listy, Beverly je má matné):
Beverly
Ještě k sledování Larissy: při druhém kvetení opadalo poupat už mnohem méně, ale zato teď opadávají celé nedokvetlé květy i s kusem stonku, a jsou už předtím takové hadrovaté. Myslím, že je to nějaká houbová choroba, jak tu psala Eva, růže hned vedle jsou zcela ok, pohnojená a zalitá je. Dám Larisse šanci ještě příští rok, letošní je v naší zahradě opravdu extrémně "houbový", snad se to ale neroznese. Nenapadá vás, čím postříkat? Já zvládnu postříkat maximálně broskev kvůli kadeřavosti, ale když letos vidím ty černoskvrnité růže, říkám si, že musím konečně začít..