Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 12:46 #292356

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
134.jpg

058_2014-10-03.jpg

019_2014-10-03.jpg

022_2014-10-03.jpg

Garden of Roses klidně přidám i já - to listí se k ní naprosto hodí , krásný keř ,jediný mínus má vůně nevůně ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, ivik

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 14:10 #292358

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
nemáte náhodou někdo zkušenost s růží Beverly ?
Nevím jak jinde v republice, ale v AZ Garden v Černé za Bory u Pardubic mají hodně Kordesovek ve slevě za 135,- Kč v litrovém obalu.. A Austinky za 250,- - asi v třílitrovém obalu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 15:03 #292361

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Beverly sice nemám ale je to slušná cena i těch Austinek( ta je dokonce hodně dobrá)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 22:30 #292362

• Mandalenka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 55
Aleno, já mám Beverly tři roky a je to jedna z mých nejspolehlivějších a nejmilejších růží (spolu s Munstead Wood a Chippendale). Krásně na dálku voní, dobře opakuje, květy vydrží dlouho ve váze. Oproti jiným čajovkám, co mám, je naprosto odolná k chorobám. Já jsem ji dostala velkou v 5L květináči, takže už byla velká a hned první rok se usadila, v těch malých baleních se mi chytají trochu déle, ale za tu cenu bych neváhala! Je to ta velká vpředu, jen se tam vetřel jeden stonek Koré (ta je s lesklými listy, Beverly je má matné):

Beverly.jpg

Beverly

Ještě k sledování Larissy: při druhém kvetení opadalo poupat už mnohem méně, ale zato teď opadávají celé nedokvetlé květy i s kusem stonku, a jsou už předtím takové hadrovaté. Myslím, že je to nějaká houbová choroba, jak tu psala Eva, růže hned vedle jsou zcela ok, pohnojená a zalitá je. Dám Larisse šanci ještě příští rok, letošní je v naší zahradě opravdu extrémně "houbový", snad se to ale neroznese. Nenapadá vás, čím postříkat? Já zvládnu postříkat maximálně broskev kvůli kadeřavosti, ale když letos vidím ty černoskvrnité růže, říkám si, že musím konečně začít..
Poslední úprava: 03. říj 2014 22:41 od Mandalenka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, Kaja, Evka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 04. říj 2014 07:52 #292365

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mandalenko, Beverly máš výstavní :up a ten záhon je celý moc hezký :) .

Larissu jsem zrovna včera okukovala a počítala květy. Ještě ve čtvrtek bylo 8 polorozvitých nebo rozvitých květů, včera jeden chyběl - a přesně jak píšeš, odpadl rozvitý květ :angry: .

Já si nemyslím, že je to houba. Kdyby byla, muselo by se to šířit stonkem dál, ale po odpadnutí šťopky jsou zbylé pahýly naprosto zdravé. Lupení také. Navíc, ačkoliv je letos ten rok "houbovější", zrovna v tomhle záhonu jsou růže prakticky bez napadení. Netuším, čím to je. Jediné, co mě napadá, že je tam možná nějaká lepší ventilace vzduchu. Většina růží jsou tam letošní nováčci, takže by to mohlo být i tím, že přišly zdravé a neměly žádné zbytky hub z loňského roku. Ale popíavky za nimi jsou tam několik let a jsou taky zdravé ( s výjimkou Pink Cloud, která teď k podzimu chytla padlí, ale ta to dělá každoročně...). I Edenka, která zabírá většinu té zdi, je prakticky bez fleků. Sem tam lístek se najde, ale je jich opravdu jen pár.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Mandalenka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 04. říj 2014 08:50 #292366

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo Mandalenko -- nádherný záhon -zaplněný a krásně rozkvetlý . tady je vidět , jak ty čajovky dovedou záhon zkrášlit . udělají druhé patro - . a taky ty větší květy jsou v drobných moc hezké .nádhera
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Mandalenka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. říj 2014 18:17 #292376

• AlenaC
  • Expert Boarder
Děkuji Mandalenko za info a fotku, moc hezká je ta Beverly a celý ten záhon. No a tak jsem si ji taky koupila včetně Garden of Roses, taky krásný fotky teď naposledy od Lukáše a Schone vom See - tu jsem zatím tady na fóru neviděla, no a Eden rose, tu tady ale u Meilanda dávala nádnerné fotky naposledy Kája. Oni ji ale měli v oblalu od Kordese - snad to bude stejná.
Sázet budu vše až na jaře - teď mi to zdraví nevoluje. Koupili jsme teď kvůli slevám. Nechám je přezimovat ve skleníku.
Sadila jsem totiž loni tři čajovky od Kordese (Parole, Cherry Lady a Winter sun) a mamka je znich nadšená. Nemůže chodit, tak ji trhám růže pro potěchu dušičky do vázy. Krásně voní a vydrží nejméně celý týden, než zase přijedu a přivezu nový puget.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. říj 2014 20:05 #292378

• Lukáš
  • Platinum Boarder

Příloha 019_2014-10-05.jpg nebyla nalezena.

Příloha 009_2014-10-05.jpg nebyla nalezena.

Příloha 078_2014-10-05.jpg nebyla nalezena.

Příloha 008_2014-10-05.jpg nebyla nalezena.

ještě jednu můžu doporučit Schloss Eutin - pro mě naprosto top růže z kordesek , má tak 180cm
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. říj 2014 20:07 #292379

• Lukáš
  • Platinum Boarder
jinak ještě se vrátim k Garden of Roses , velmi dobře opakuje kvetení, má tak do 80 cm a opravdu zdravá
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. říj 2014 21:17 #292384

• AlenaC
  • Expert Boarder
Tak to se musím Lukáši přiznat, že Schloss eutin jsem si koupila hned minulý týden jak jsi dával minule ty fotky a já se stavila v zahradnictví, protože jsem ji tam celé léto okukovala v 3litrovém obalu a bác ho za 135,- Kč. Hned jsem si ji odvážela. Dík za potvrzení, že jsem udělala dobře. Trošku se teda bojím té výšky, vyhovala by mě tak do 150cm.
A k té Garden of roses, když píšeš že dobře opakuje, koupím si ještě jednu.
Mám totiž asi dvouletou Sangergausen Jubilee - barevně možná trošku podobná Garden of Roses ale ta letos podruhé nekvetla. Po první kvetení jsem ji tak o třetinu sestřihla a bác ho, zůstala tak až doteď - vůbec nevyhnala na další kvetení. Možná že jsem měla jen odlomit odkvetlé květy, ale zdálo se mi, že potřebují zesílit větvičky, no nevím.
Poslední úprava: 05. říj 2014 21:24 od AlenaC.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa