Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 11:13 #292341

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
narazila jsem na fotku další vydařené Kordesovy růže- Sommerwind . nižší , kvetoucí od června prakticky až do teď . jestli měla 14 dnů pauzu, když jsem ji po odkvětu ostříhala. mám ji od loňska - a jsem s ní velmi spokojená .. má moc hezkou růžovou a květy jak kraječku .

DSCN4275.jpg

DSCN4407.jpg

DSCN6986.jpg

DSCN6987.jpg

poslední dvě fotky jsou poměrně čerstvé. asi týden
dovedu si je představit barvou u Blue Eden nebo Ebb Tide . taky svým nižším vzrůstem by je hezky doplnila
Poslední úprava: 03. říj 2014 11:32 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch, Evka, Mandalenka, Lukáš, ivik

Kordes II - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 14:39 #292344

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás Kájo opravdu pro růže vydařený rok. Koncem července tu napršelo 10cm vody a to nás zachránilo. Jarní sucho pro mě není problém, to mám ještě vodu k dispozici, ale v létě už jsem dost závislá na dešti a ten letos přišel. Dokonce letos poprvé trávník nezhnědnul ( jako každé prázdniny). Sezóna začla brzy. První růže kvetly už na můj svátek ( 24.5.) - to se stává velmi zřídka a byla dlouhá a řada růží opravdu kvetla nepřetržitě, nebo alespoň pěkně opakovala. Loni jsem se opakování u některých ani nedočkala, protože podzim přišel moc brzy.

Takže já jsem letos nadmíru spokojená, jen ta Larissa a Pastella mi to trochu kazí :P .
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 14:44 #292345

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Sommerwind je krásná :) .
Já mám teď na podzim objednáno odhadem 10 kordesek, tak jsem na ně taky hodně zvědavá, jaké budou. Letos se mi osvědčilo nemíchat růže s trvalkami, takže na nové růže právě dokončuju nový záhon ( zlikvidovala jsem kus trávníku) ;) jen pro růže, jen na lemu na jih bude řada levandulí, aby jim zakryly nožky :P .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kordes II - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 19:19 #292348

• Kaja
  • Platinum Boarder
Kordes mi dokonce poslal loni i letos katalog .. jsem se divila. tak si můžu listovat -. dost špatně se mi dívá do obrazovky . ještě má v novinkách Alasku - popínavou bílou . vypadá krásně -taky Roseromantik se mi líbí. no uvidím na jaře -co zdraví dovolí.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 07:34 #292350

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Kajo, Sommerwind mám díky tvým fotkám objednanou na letošní podzim. A Roseromantic jsem tam přihodila taky. :)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 07:57 #292351

• Kaja
  • Platinum Boarder
ahoj - no snad se bude líbit . každý má jiný vkus .. prozradím odkud ji mám - Filipec
ještě jsem tam koupila hezkou malou růžičku - Rosmarin . na HMF se mi ale ani jedna fotka nezdá .. dám tady svoji. hezky bledne a nové poupata jsou krásně růžové .. zase až tak malinká není - na fotce je první sezona po nasazení, myslím , že se ještě rozroste. vedle jsem nasadila Aspirin - tak jim to snad bude slušet .

DSCN3084.jpg
Poslední úprava: 03. říj 2014 11:32 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., ivik

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 09:55 #292352

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Sommerwind mám (díky Honzo ). Nepsaly jste už v létě, že má synonymum Babyblanket? Pletu se? Vlaďko?

Ale nějak to s takovou růžovou neumím. Hlavně ta z té první vlny kvetení - vůbec se mi k nikomu nehodí. Je to stejné jako s Alohou - tak pro ně vymýšlím separé záhon. Tedy vymyšlen je, ještě ho vytvořit :S . (znáte to, ne?)
Ale pak je ta růžová celkem fajn a potvrzuji, že kvete nepřetržitě a jako jedna z mála posledních na podzim.
NO a taky mi z ní kazí dojem to její lesklé listoví. Proto ty Kordesovky moc nemusím. Pak mám ještě Garden of Roses a až na to listí se mi líbí. (zkusím dohledat foto)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 10:07 #292353

• Jana V.
  • Platinum Boarder
S tím vnímáním listí růží je to stejně zajímavý :P .
Protože jsem kdysi začínala s čajovkami, nabyla jsem zřejmě dojmu, že lesklé listí prostě k růžím patří a naopak, pokud ho růže nemá, přijde mi taková mdlá :laugh: . Taky mám hodně ráda růže které mají načervenalé výhony. Možná to souvisí s tím, že jsem kdysi používala růže spíš jako " kvetoucí keře", takže zajímavé olistění bylo vítané. Tehdy mě uchvacovaly všechny druhy keřů, které měly jakkoliv odlišné listí, jako třeba photinia, leukothoe apod...
Současně podprahově vnímám lesklé listy u růže jako "zdravé". Pokud se listí neleskne, podléhám dojmu, že něco není v pořádku :blink: .

Nicméně, pokud růže kvete, zjistila jsem, že "vnímám" jen květy, lupení je mi úplně ukradený :laugh: . Takže také bohužel občas přehlédnu nějaké poškození listů a když ho zjistím, bývá už na zásah pozdě. Jediné, čeho si všimnu hned, je padlí, protože se objevuje na stopkách květů ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 11:03 #292354

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak s tím listím - dávám za pravdu Janě . myslím si , že lesklý list demonstruje zdraví a krásu růže ,. navíc je odolnější chorobám, skvrnitosti - voda z něho sklouzne a neulpí.. dělala jsem i pokusy - nastříkáním lesku na pokojové rostliny . osvědčovalo se to po dobu , než přípravek vymyl déšť.taky je to drahá záležitost . podobně někdo z růžařů zkoušel postřik mlékem .
růže mají různé listy , ale nechápu proč někdo řekne , že je nemá rád a všichni hrrrr - taky
pokud jde o Sommerwind -- je u ní Burgundy Ice ,z druhé strany Aspirin . mezi mám nasazeny loni nové velkokvěté kosatce - v různých odstínech modré . bílá až po tmavě modrou. ale až se rozrostou , budou muset jinam .

DSCN1651.jpg

ještě jednou Rosmarin

DSCN1720.jpg

a Burgundy Ice
Poslední úprava: 03. říj 2014 11:25 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. říj 2014 12:42 #292355

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
Kajo moc pěkná ,přitom já si taky myslím že Kordesky jsou jedny z nejodolnějších růží
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa