Novalis
So záujmom som si prečítala Vaše predchádzajúce články. Na základe Vašich príspevkov som si v zime objednala nejaké tie Kordesovky, kontajnerové priamo u Kordesa, sadené boli skoro na jar. Alchymistu som už mala pár rôčkov pred tým, nevedela som jeho názov a veľmi sa mi páčil. Napriek tomu, že neopakuje kvitnutie, kvet je plný, hrá rôznymi farbami, kvitne relatívne postupne a je zdravý. Aj tie novosedence krásne kvitnú, našťastie niektoré nečítali, že nie sú zdravé a že patria k nie príliš podareným.
Pripájam sa k tomu predchádzajúcemu, netreba mať žiadne očakávania a treba s láskou pestovať každý kvietok, ono sa to potom vráti.
Uvádzam jeden zážitok - keď vykvitol Novalis, zobrala som do vázy kvet. Keďže pracujem tam, kde sa podáva kľučka od dverí, reakcia na Novalis - napr. na jeho farbu bola rôzna. Boli aj také, že farba je vyšedivelá a pod.

Čiže koľko ľudí, toľko názorov.
Neviem, či to robia všetky, ale u nás hodne prší, a tak tie najkrajšie, najplnejšie kvety / Napr. Caramella, Laguna.../ nevydržali váhu vody a ulomili sa mi. Myslím si však, že nie je to chyba ruží, ale je na vine dážď. Ale keďže dážď polieva za mňa, tak som aj nepriek tomu veľmi spokojná

Nemám síce priepustnú pôdu, čiže t.č. rastliny stoja vo vode, ale prídu ešte aj horúčavy
A keďže som kukala nie len sem do Kordesoviek, mám na jeseň objednané Austinky a budem mať ďaľší nový záhon ruží.