Jana V. napsal:
Lucie, máš jí moc pěknou na prvoročku

.
U mě nemá ideální podmínky (zřejmě moc blízko kořenům jabloně), takže je jedna z nejhorších angličanek u mě

. Myní už je odkvetlá ( je velmi časná oproti ostatním ), ale na druhý flor si asi počkám...
Zřejmě jí budu muset najít jiné místo

.
Moc děkuji, Jani, musím říct, že u mě má to nejhorší místo na zahradě.

Je celé dopoledne ve stínu a záhon je jen půl metru od vzrostlého dvoumetrového plotu ze smrků. Mám u něj špalír Mary Rose, Winchester Cathedral a Redouté, a ačkoli je to všechno příbuzenstvo, tak MR prosperuje nejvíc, což nechápu, protože slunce na ni začíná svítit až v opačném pořadí, na MR se tedy dostane až kolem 15 hodiny, kdežto na Redouté už po 13. Winchester se ke kvetení teprve chystá, Redouté také, jediná MR takhle jede. On jí ten stín snad i svědčí?! Četla jsem, že toleruje přistínění, no tady toleruje úplně všechno, co růže zrovna nemusí a dokonce si v tom velmi lebedí a prosperuje. Při zakládání jsem se radila s paní Pelcovou, říkala, že jestli tyhle podmínky nějaká Angličanka dá, tak to bude právě MR. Všechny Angličanky, co mám jsou právě od Pelcových, no asi jsem měla štěstí na schopné a vitální sazenice

Tento rok mám objednáno něco málo z Angličanek i u p. Šípa, tak uvidím.