Lukáši, moc děkuju, tvoje růže jsou skvostné a jsou jedny z těch, které mě už loni navnadily (možná předloni - to to ale letí) a do růží jsem se vůbec pustila. Byla jsem zapřísáhlý odpůrce růží, vždycky jsem někde viděla jen zbídačené nohaté "cosi", co královnu květin rozhodně nepřipomínalo ani vzdáleně, maximálně se 2-3 květy a napadené všemi nemocemi, co růže může jen mít a ještě navíc všemi najednou. Předloni na mužovu otázku: "Proč vlastně nemáme na zahradě růže"? jsem řekla, že je asi šílený, že něco tak příšerného si do zahrady přeci nedám!!! No a pak jsem objevila tohle fórum a jsem úplně ztracená, protože až tady díky vám všem, co sem pravidelně přispíváte a "lákáte" těmi krásnými fotkami, jsem zjistila, jak jsou růže vlastně úchvatné a kolik radosti dokáží přinést

A jak to tu pročítám, zjišťuju, kolik mi jich vlastně ještě chybí, a že je ještě spousta růží, bez kterých rozhodně nemůžu být. Třeba právě včera jsem objevila v Geschwindovkách Lukášův fantastický Erinnerung an Brod a už má vybrané místo na zahradě

Vlastně to jde asi tak: růže - nikdy, ok, růže tedy ano, tak ale nějaké spolehlivé, nikdy ne Angličanky, ok, tak už mám Angličanky, prosperují, tak ale nikdy ne historické, ok, tak už mám objednané historické, ale rozhodně nikdy ne červené, nehodí se mi do zahradního konceptu - a ha, dneska už prohlížím Falstaffa, Prince, Wooda i Tradescant a říkám si, kam bych si je asi tak ještě mohla dát