Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2015

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 13:05 #298511

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
Lukáši, moc děkuju, tvoje růže jsou skvostné a jsou jedny z těch, které mě už loni navnadily (možná předloni - to to ale letí) a do růží jsem se vůbec pustila. Byla jsem zapřísáhlý odpůrce růží, vždycky jsem někde viděla jen zbídačené nohaté "cosi", co královnu květin rozhodně nepřipomínalo ani vzdáleně, maximálně se 2-3 květy a napadené všemi nemocemi, co růže může jen mít a ještě navíc všemi najednou. Předloni na mužovu otázku: "Proč vlastně nemáme na zahradě růže"? jsem řekla, že je asi šílený, že něco tak příšerného si do zahrady přeci nedám!!! No a pak jsem objevila tohle fórum a jsem úplně ztracená, protože až tady díky vám všem, co sem pravidelně přispíváte a "lákáte" těmi krásnými fotkami, jsem zjistila, jak jsou růže vlastně úchvatné a kolik radosti dokáží přinést :) A jak to tu pročítám, zjišťuju, kolik mi jich vlastně ještě chybí, a že je ještě spousta růží, bez kterých rozhodně nemůžu být. Třeba právě včera jsem objevila v Geschwindovkách Lukášův fantastický Erinnerung an Brod a už má vybrané místo na zahradě :woohoo:
Vlastně to jde asi tak: růže - nikdy, ok, růže tedy ano, tak ale nějaké spolehlivé, nikdy ne Angličanky, ok, tak už mám Angličanky, prosperují, tak ale nikdy ne historické, ok, tak už mám objednané historické, ale rozhodně nikdy ne červené, nehodí se mi do zahradního konceptu - a ha, dneska už prohlížím Falstaffa, Prince, Wooda i Tradescant a říkám si, kam bych si je asi tak ještě mohla dát B)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 13:20 #298512

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Lucko , zrovna před chvíli jsem si povzdechla na week .cz - jak jinde třeba v Německu dělají slavnosti růží .. s družičkama , alegorické vozy , průvody .. zažila jsem to kdysi v půlce června u Erfurtu ..
tady jsou lidi , co mají dvě tři čajovky ,chválí se s nima na FB - nakonec ani neví jak se jmenují. je škoda , že tak málo lidí ví ,že existují odrůdy - keřiska , třeba historek , ramblery . ty anglické v neposlední řadě
tady jsou ještě brambory důležitější- a nebo rajčata , co stejně hnijí.

DSCN2156.jpg

Leander
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Milada, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 13:35 #298514

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, třetí poznám, druhou tipuji, ale tu první neuhádnu ani náhodou :P

Lucko, krásně jsi to popsala ;) . Je to běžný vývoj "růžového okouzlení".
Další fáze jsou :
- přirývání dalších záhonků
- výměna čehokoliv za růže ( to když už nelze přirývat)
- další přirývání, ikdyž už se zdálo, že není kam
- výměna růží kus za kus, protože už opravdu není jiná možnost ;) .

Zatím nejsem v té poslední fázi, pořád ještě lze kousek přirýt, nebo zrušit jahodiště :P , ale myslím, že za pár let tam také dospěju :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Jikra, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 13:39 #298515

• Lucie
  • Expert Boarder
Kajo, moc krásné fotky! Ta první z těch třech předchozích je prosím jaká? Jinak naprostý souhlas, nebo taky nacpou do zahrady túje a považují to za umění. Já si "záhonkařím" sice teprve pár let, mám ale ráda barvy, docela ujíždím na ostrožkách a nechápu, proč všichni chtějí mít jednotvárné sterilní zahrady s tújemi nebo případně se zeleninou. Jako třeba nás soused, za vrchol zahradního umění považuje skleník, jeden šeřík a dvě túje. Když u nás viděl ty růžové záhony, asi se rozhodl, že mi ukáže a dojel do Tesca pro čajovky, hned mi je pyšně ukazoval, bylo tam napsáno růže červená a růže žlutá. Pak je píchl mezi nějaké harampádí k ohništi, ani přípravu půdy neudělal, nic. Chudáci čajovky.

20150626_153920.jpg

Snaživka Mary Rose :-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 14:07 #298517

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Vývoj růžaře jste popsaly naprosto dokonale. Právě si u nás návštěva vybrala svou PRVNÍ růži. Jsem zvědavá na další vývoj. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 14:15 #298518

• Lucie
  • Expert Boarder
Jani, přesně tak, jsem ve fázi přirývání dalších záhonků (ještě sice je kam, ale místa ubývá), a také plánování zrušení bazénu a nahrazení růžovým velkým záhonem :whistle: , protože tam muž stejně vleze jen 3x za léto, kdežto já jsem v záhonech ponořená pořád :P
Vlaďko, PRVNÍ růže, no jestli je to chytí, jako mě, tak mají do dvou let tak 70 kousků :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 14:45 #298522

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
;) no jo -- možná i dřív

DSCN2792.jpg

DSCN2793.jpg

Wollerton Old Hall - květy po rozvinutí syté , později téměř bílé .v pozadí Pomponella
Poslední úprava: 01. čec 2015 14:46 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 19:40 #298527

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Veru tak, je to na zbláznenie :woohoo: krásnych ruží je na svete toooľko a záhrada sa nedá roztiahnuť.
keď sa ma susedka spýta -aká je to ruža a ja jej poviem že historická, pozerá na mnňa s výrazom "hovoríš rečou môjho kmeňa?" :silly:
A keď sa ružičkám prihováram a pochválim ich, že sa pekne snažia, dúfam že ma nik nepočuje :P
Jubillee Celebration- je skutočná ???
IMG_0041.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, Evka, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 20:30 #298530

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
P7010048.jpg

Jubilee Celebration / William Shakespeare 2000 -mám je vedle sebe , obě přibližně stejně velké asi 150 cm
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vlaďka, MartaZ., sany, Evka, AlenaC, Jikra, Ajka, alenak, Lucie a tento uživatel má 1 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže 2015 01. čec 2015 21:57 #298538

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Lukáši, Wiliam Shakespeare 2000 mám objednaný u Pelcových, mohol by si mi poradiť aké stanovisko preferuje?,
plné slnko, alebo radšej aj s tieňom? Ďakujem L
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa