Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2015

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 10:41 #299997

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
P8250009.jpg

kdo mě překvapil je Windrush - kupoval jsem ji s tím že opakuje kvetení příležitostně , ale po hlavním květu se na ni neustále sem tam objevují květy - zřejmě se ji letošní horku líbí
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 10:44 #299998

• Lukáš
  • Platinum Boarder
P8300004.jpg

Ajko Tess z dnešního rána , už moc květů nemá ale byla zas obalená , je sázená na podzim má víc jak metr
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Evka, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 13:08 #300002

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Souhlasím s Květou, že některým austinkám trvá dost dlouho, než začnou kvést podruhé. Nicméně výjímky potvrzují pravidlo. Jednou z nich je letos Jude the Obscure. Překvapuje mě tím, že kvete průběžně a ani po třídenních deštích před týdnem se květy nepoškodily. Zajímavé, protože loni většina květů lepila a zahnívala.

JudetheObscure4.jpg

Průběžně kvete i Mary Rose

MaryRose2.jpg

a Eglantyne

Eglantyne2.jpg

Všechny tři fotky jsou dnešní.

Nepřetržitě kvete i Winchester Cathedral (zapomněla jsem vyfotit)

Naopak největší loudalky jsou Charles Austin a A Shropshire Lad - teprve jim začínají rašit očka. James Gakway má už sice nové výhonky, ale poupata jsou zatím neviditelná.
Bohatou násadu poupat má John Clare, Teasing Georgia, Lichfield Angel a Crocus Rose.
První květy má Queen of Sweden, Graham Thomas, Benjamin Britten, The Pilgrim, Christopher Marlowe a The Alnwick Rose.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Evka, Lukáš, Jikra, Ajka, alenak

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 15:16 #300005

• Lukáš
  • Platinum Boarder
no já je vypisovat nebudu jen flákače - Evelyn , letos se i podruhé nepředvedl Alan Titchmarsh , a A Shropshire Lad loni už prokvétala , Charles Darwin tomu se taky moc nechce teď měl asi dva květy - myslím si že je to tím suchem austinky vodu potřebují - jinak zbytek celkem obstojně
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 15:26 #300007

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já si na Alana Titchmarsh ztěžovat nemůžu,teď začal znovu pěkně nakvétat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 16:30 #300010

• Lukáš
  • Platinum Boarder
já taky ne jen letos to on se ještě ukáže jen že loni dávno kvetl
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 19:28 #300017

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo L., zavlažuješ? Všechny? Jak často a kolik litrů? Díky.

Austin ´Jude the Obscure´ pro oblast UK, Severní a střední Evropy nepodporuje.
Naopak - velmi se jí daří na jihu, kde dosahuje i 150 cm mohutných a nakvetlých keřů (Itálie).
Letos je to její rok. Miluje horko. I u mne je neskutečně čiperná, už opakuje.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 20:19 #300020

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, zavlažuju a všechny. Už jsem tady kdysi psala, že máme tři jímky na dešťovku, takže nemusím trápit růže suchem. Je fakt, že před těmi třemi deštivými dny (před týdnem ?) už byly dvě prázdné a ve třetí bylo vody na dně. Teď je zase vody dost, jen nesmí být sucho moc dlouho.
V tom dlouhém horkém období jsem zalévala každý druhý - třetí den a zdá se, že to růžím stačilo. Hůř na tom byly rododendrony a azalky. Tak zvadlé jsem je ještě nikdy neviděla. Kromě zálivky ke kořenům jsem jim ještě dopřávala "deštíček" na listy.
A kolik litrů ? Tak to se musím hluboce zamyslet, protože jsem valila vodu do záhonů hadicí a to se litry těžko odhadnou. Půjdu na to vědecky :dry: Když naplním 10 litrovou konev hadicí asi za 20 vteřin, tak přibližně stejně dlouho teče voda k růži. Takže 10 l na 1 růži. Jsem dobrá, že ? :woohoo: Matematika je moje silná stránka. :woohoo:
Tak ona Jude je na subtropy ? A mně to bylo hned podezřelé, že zatímco ostatní růže se víceméně škvaří, tak Jude si libuje. No jo, ale co v případě normálního libereckého léta ? To abych jí pořídila kamínka. :blink:
Poslední úprava: 30. srp 2015 20:24 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Evka, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 21:07 #300022

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, díky. O tvých nádržích semi v noci občas zdává (že se stěhují ke mě pod dlažbu). :laugh:
Samozřejmě jsem chtěl vědět, zda i toto léto je vše "při starém" a jsi hadicová pilňucha.
Tož jsi.

Tak já zavlažuji mnohem méně, ale zase déle - jako Jana H. dám hadici pod růži a nechám puštěnou.
Občas zapomenu, o ou... Takže některá ji tam má hodinku, dvě... Nezavlažuju všechny, to ani nejde.
Jen ty, které bujně rostou a mají chuť se předvádět.
Měl jsem samozřejmě depky, že nám voda (z vodovodu) dojde a budem chodit k cisterně,
ale bratřík hasič mne poučil, že přehrada, ze které vodu bereme, má pro mých pár ostinek dostatečný rezervoár. :laugh:
Tak jsem přitvrdil a zalévám tak jednou za deset dnů nebo méně. Předtím jsem nezaléval vůbec.

Jude v běžném létě pod Ještědem samozřejmě přikryješ deštníkem, dělá to tak pár nadšenců na Fejsbůku.
Ovšem neřekl bych, že ještě zažijeme klasické deštivé léto s denními teplotami okolo dvanácti stupňů,
což u nás v červenci bylo naprosto běžné.

Květo, já se k tobě dopracuju. Dík za přehled. S tou ´The Lady´s Blush´ mne tedy zlobíš. :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

David Austin - Anglické růže 2015 30. srp 2015 22:00 #300024

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, taky děkuji za informaci o tvém zavlažovacím režimu. Asi jsem to trochu přeháněla s tím častým zaléváním, ale Květa mě vystrašila (nechtěně) tím, jak růžím žloutnou listy suchem a tak jsem propadla hystérii (to víš, ženské).
Za jímky děkuji nebesům a hlavně svému zeti, že měl tolik pochopení a ke stávající staré ještě nechal vyrobit dvě nové. Přiznávám, že jsem na něj vyvíjela nemalý tlak, ale on se zase moc nebránil. Hodný chlapec.
Ale i kdyby došlo k nejhoršímu a přišla by na řadu voda z kohoutku - taky tu máme vydatnou přehradu na pitnou vodu a tak bych snad ani neměla výčitky svědomí.
Deštník nad Jude ? To není špatný nápad. Ale v rámci spravedlivého přístupu ke všem dešťofóbním růžindám bych těch deštníků musela mít odhadem 20 až 30. Chtěla bych vidět do hlav zvědavých sousedů ve chvíli, kdy bych je musela instalovat. Docela zábavná představa. :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa