Už nějakou dobu se chci kouknout na navigaci, kolik naměří u EvyL před domem.
No, pokud bude jako loni ještě v říjnu + 20, tak třetí vlna - co by ne... že...
V porovnání - je Liberec proti mně cca o týden ( až 14 dnů ) v růžové sezoně opožděn. A také mrazíky, sezonu ukončující, přicházejí k Evě časněji.
Proti Janě jsem zase o ten ( min. ) týden opožděná já.
Samo, cochcárna nezahrnuta.
--
k zalévání :
kolik jsem vylila vody do záhonů budu moci sdělit za cca měsíc, kdy mi přijde faktura.
Zalévala jsem v sezoně v podstatě trojím způsobem.
Začala jsem pohazováním hadice do záhonů. Krtci pak pořádali orgie. Záhy jsem tohoto způsobu musela zanechat, ptž. jsem pohodila a při návratu ( grr ) jsem konstatovala, že vodu leju do tunelů.
Přešla jsem na druhý způsob - hadici do ruky, postávání. To se nedalo praktikovat dlouze ( pot prýštil ). Navíc, neměl tento způsob valného účinku. Na vodu nepojímající půdě se tvořilo pouze zvětšující se jezero, po půlhodinovém postávání bylo prolito pouze do hloubky 3 cm.
Po odkvětu I. vlny jsem jsem tedy praktikovala zalévání postřikovačem - výseč - jedno místo - bylo zaléváno minimálně půl hodiny. Prolito dostatečně, opakování po třech dnech ( to hadice obešla zahradu ). V tu dobu bylo opět totál místo suché.
Musím napsat, že jsem netušila, kolik kytek bude potřebovat záchranu před uschnutím. Pro ilustraci - poloopálené listí na Cornus kousa, zvonky schnoucí na stojáka..

. Po tom nejpalčivějším srpnovém dni nastal na zahradě listopad - břízy shodily 2/3 listí. Dívala jsem se, jestli nejsou postiženy onou rzí, která způsobuje předčasný opad, ne, byly zdravé, "pouze" je stromy neutáhly.
Honzo, jj., The Lady's Blush velmi příjemně překvapila.
ad Jude - chm, tak to ta moje Itálii přeskočila, myslí si zřejmě, že roste na Sahaře.

Evinu jsem viděla v I.floru kvést, pustá závist a následné smíření s tím, že tahle růže se ke mně nehodí.
Nebyla by pro toto téma vhodná samostatná diskuse ? ( snažím se postupně doplácat k vyjádření u všech šlechtitelských diskusí, totiž ).