Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2015

David Austin - Anglické růže 2015 08. zář 2015 22:13 #300564

• Jenik
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 64
Tak vzhledem k tomu, že tady vedle nikdo nebydlí a jsou tam rozpadající se králíkárna,
prasečí a slepičí domečky, k tomu něcojakoskleník pro malá kuřata, dvě kůlny a několik stohů prken,
tak mi o umění "nevyfotit bordel a neupraveno" něco povídejte :).
Nejde o to, že bych se snad styděl za něco, co neovlivním - ani náhodou.
Ale když se kochám letními snímky za dlouhých zimních večerů, tak si nechci uměle připomínat tu realitu.
Kdybych tam nacpal dvoumetrovou zeď, tak mi zase na růžindy nepůjde vůbec sluníčko.
Takže tam je 120 cm vysoký plůtek plný klematisů (chtěly by vyšší) a s aparátem improvizuji.
Každá návštěva je ze sousedního stavu zděšena, ale řeknu vám, že než nějakou uječenou rodinku
s bazénem, dětmi nebo opilými grilovači, to radši krámy, křoví a slimáky. To teda JO. :)

Vlaďko, vzpomínám na tvárnice tvého souseda u Louise Odier - kdybys to viděla tady, tvárnice by byly maličkost.

Jitko, popelnici hrdě ukaž, barevně je v cajku a naopak mi přijde děsně užitečná - dáváš do ní bio?
A má kolečka a dá se zavřít a je úzká a nezabere moc místa na plochu - no geniální řešení, ti ji snad i závidím.
Myslím, že tu všichni fotíme zahrady v přirozeném stavu - ten je totiž nejlepší - a na nic si nehrajeme.
Vzpomínám na fotky Simony na Livingu - pověšené džíny, nějaký ten barel... prostě život.
forum.living.cz/viewtopic.php?f=154&t=1920085
Poslední úprava: 08. zář 2015 22:46 od Jenik.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

David Austin - Anglické růže 2015 08. zář 2015 22:43 #300565

• Jenik
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 64
The Poet´s Wife jsem sázel loni v létě, kontejnerovanou, byla čerstvě nahrnkována a po přeopatrném zasazení
zvadla (i přes přistínění a vydatnou zálivku). Nakonec jsem to nevydržel a ostříhal jsem ji - rasantně.
Letos tedy má takový falešný druhý rok, druhou sezonu. Ale beru ji skorojakonováčka.
Vypadá to, že to bude skvělá růže. Hodně kvete, rychle opakuje, je zdravá (nepostřikováno), květy výborně
zvládají úpal (na nováčka!), jen dle počasí mění barvu - v horku nakvétá v barvách The Pilgrim a pak bělá,
v chladu je krásně žlutá. A co je nejvíc - voní! Na dálku! Maličký keřík provoní okolí do dvou metrů...
Na žlutou růži obdivuhodný výkon. Kdo sázíte po třech kusech, budete mít voňavý žlutý obláček.
Prozatímní (?) malá nectnost - stopky nesoucí jednotlivé květy jsou dost dlouhé, takže se některé květy
ohýbají, lámou, kácí (i proto jsem z ní udělal růžovou vodu) - podobně jako u Darcey Bussell nebo Thomas á Becket.
Jestli z toho vyroste, až bude mít obecně lepší a silnější výhony, to ukáže až čas. Jiné nectnosti zatím nemá.

The Poet´s Wife v bývalém bylinkovém záhonku, se Salvia officinalis ´Maxima´ a pažitkou čínskou,
kterážto je, podobně jako naše pažitka pobřežní, neotřele dekorativní a taky s nezahubitelnou mátou (to byl nápad)
P1910926.jpg

S Geranium ´Rozanne´
P1910925.jpg

P1910928.jpg

S ručkou
P1910940.jpg

Zkusil jsem další neotřelou kombinaci - s Fighting Temeraire a The Lark Ascending (vpravo, není vidět)
- v okolí ještě je Sombreuil, Teasing Georgia, Yellow Charles Austin a Malvern Hills - ta měla loni rakovinu,
tak jsem ji ostříhal až pod zem, šípek jsem nepáčil, pže narcisy kolem, a ona vyrazila ze země a žije :blink:
P1920093.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, mišpule, Evka, Láďa, Iveta, Vendy, Jikra, Ajka, Lucie a tento uživatel má 1 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 09:06 #300574

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
A SHROPSHIRE LAD, barva květu se mi moc, moc, moc, líbí

DSCN5888.jpg

DSCN5889.jpg
Poslední úprava: 09. zář 2015 09:07 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Láďa, Iveta, Jikra, alenak, Lucie, Luša

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 10:34 #300580

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jeníku - a co takhle sousedovo odkoupit ?? to by byla trefa . a zase místo .taky musím dávat pozor, abych neměla v záběru binec pod balkonem - a i tak se někdy povede.starý kočárek, na kterém převážím, co je těžké,starý ručník na utírání rukou venku .

DSCN0143_2015-09-09.jpg

Eglantyne
DSCN1211.jpg

Leander
DSCN0973.jpg

Queen of Sweden
Poslední úprava: 09. zář 2015 10:37 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, Evka, Lukáš, Láďa, Iveta, Jikra, Ajka, alenak, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 10:49 #300582

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
DSC05304.jpg

Je to sranda, taky kolikrát hledám ten správný úhel pohledu, aby nebyl vidět binec. Nebo zvědavý dítě :D.
Můj Graham Thomas, Darcey B. i Crocus se po ochlazení probraly, dělají mi radost, vždyť jsou sázené na jaře. Foto jsem nechtěla dávat kvůli konvičce, ale tak... :)
Poslední úprava: 09. zář 2015 10:49 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, Evka, Lukáš, Iveta, Jikra, Ajka, Lucie

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 11:15 #300583

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Genoveso :ohmy: takovýho místa! neplánuješ je přsadit poanglicku do skupinek po třech? Já bych to nevydržela :blush: a sázela bych ostošest...
V záběru mám kromě bordelu pravidelně psy.. Hon.. Janiku, ty tvárnice,chjo, furt. A stíněj...
Jo a nemám žlutej záhon, ale, když to vidím, asi ho budu POTŘEBOVAT :silly:

Abych šla k tématu. Janik dával do topek Royal Jubilee. Nemám ji vůbec nakoukanou, hodně mi připomíná mého oblíbence Charlese Rennie Macintosh. Srovnání by bylo? Předpokládám, že RJ je vzrůstnější?
Charlese jsem letos vzala kvůli chorobě úplně u země. Nakvetl později, ale skvostně.
Poslední úprava: 09. zář 2015 11:17 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 20:08 #300595

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Vlaďka napsal:
Genoveso :ohmy: takovýho místa! neplánuješ je přsadit poanglicku do skupinek po třech? Já bych to nevydržela :blush: a sázela bych ostošest...
V záběru mám kromě bordelu pravidelně psy.. Hon.. Janiku, ty tvárnice,chjo, furt. A stíněj...
Jo a nemám žlutej záhon, ale, když to vidím, asi ho budu POTŘEBOVAT :silly:
A nezdá se ti to? Ta konvička je dětská! :) . Sázela jsem je tak, aby měly kolem sebe asi 1m2 místa, dle zdejších rad. Graham přisadit nejde, šel by asi do chodníku. Darcey a Crocus by nejspíš šly, tam mě lae furt hlodá, jestli jsem místo Crocus na tom místě neměla mít Lady of Shalot. Tu tenkrát už neměli. Navíc letos nechci přikupovat stejné růže. Mám rozdělaný ještě jiný záhon a jsou i jiné růže, které MUSÍM mí :blush: t. GdF, Lady Emma Hamilton, Tess of the Urbervilles a jiné :woohoo: . Musela bych si vybrat, jestli trojspon nebo ty jiné :huh: ... Jsem hrozná, vítězí jiné :laugh: . Ale možná časem...
A JO JO, žlutá JE dobrá. :laugh:
Poslední úprava: 09. zář 2015 20:09 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 20:43 #300601

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No jo, když já všechno nahusto ;) Tohle je můj rok starý austinkový záhon. Jubilee Celebration 3x, Lichfield Angel 2x
Třeba to někdy budu muset proředit, ale to spíš tu doplňující výsadbu. Růže nechám po kupě. Austin je taky sází pospolu.
ervenec2015025.jpg
Poslední úprava: 09. zář 2015 22:01 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Lukáš, Iveta, Vendy, Jikra, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 21:41 #300604

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Hm. Jak daleko je máš od sebe? Tak že bych tam ještě narvala Lady of Shallot? :blink: :silly: Ještě se mi moc moc líbí Ascot...
Poslední úprava: 09. zář 2015 21:42 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 09. zář 2015 21:44 #300605

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Vlaďko,moc pěkné, v zimě tyhle prosluněné fotky budou balzám na duši a vůbec mi nebude vadit,když se tu objeví znova.
trošku pomluvím moje austinky ;)
A Shropshire Lad.Důtka s výstrahou odvolána.Přece to nevykopu,když ty květy jsou dokonalé.1.flór bohatý,po střihu se tvářila,že je umělá,teď znovu obráží,možná se dočkám dalších květů.Prý ji Austin pojmenoval po sobě-Mládenec ze Shropshiru,tak nevím...že by v tom hrabství byli líní fešáci? :woohoo:
74.ASL.15.6.jpg

76.dokonalost.jpg

Crown Princess Margaret.Skvělá růže,obvykle kvete průběžně.letos si v hicech dala pauzu,momentálně v poupatech
90CPM4.7.jpg

Mary Rose.Dahá Mařenka kvete celou sezónu,vždy 3-4květy+poupata
48MaryR.jpg

Tess of the D´Urberviles,ten samý případ,jako CPM
19Tess4.7.jpg

24.Tess3.9.jpg

The Pilgrim.Tolik jsem se na něj těšila,takhle krásně byl nakvetlý.Přišel noční déšť,ráno tropické slunce a vymalováno.Nacucaným poupatům zaschly vrchní plátky,vše opadalo :(
5Pilg4.7.jpg

Wisley 08 a Sint Swithun jsou někde ve všeobjímajícím obrtrsu prosa Warrior,žijí,občas na mně vyjukne květ.
Letos teda žádná sláva,snad bude podzim milostiv.
Poslední úprava: 09. zář 2015 21:47 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Iveta, Vendy, Jikra, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa