The Poet´s Wife jsem sázel loni v létě, kontejnerovanou, byla čerstvě nahrnkována a po přeopatrném zasazení
zvadla (i přes přistínění a vydatnou zálivku). Nakonec jsem to nevydržel a ostříhal jsem ji - rasantně.
Letos tedy má takový falešný druhý rok, druhou sezonu. Ale beru ji skorojakonováčka.
Vypadá to, že to bude skvělá růže. Hodně kvete, rychle opakuje, je zdravá (nepostřikováno), květy výborně
zvládají úpal (na nováčka!), jen dle počasí mění barvu - v horku nakvétá v barvách The Pilgrim a pak bělá,
v chladu je krásně žlutá. A co je nejvíc - voní! Na dálku! Maličký keřík provoní okolí do dvou metrů...
Na žlutou růži obdivuhodný výkon. Kdo sázíte po třech kusech, budete mít voňavý žlutý obláček.
Prozatímní (?) malá nectnost - stopky nesoucí jednotlivé květy jsou dost dlouhé, takže se některé květy
ohýbají, lámou, kácí (i proto jsem z ní udělal růžovou vodu) - podobně jako u Darcey Bussell nebo Thomas á Becket.
Jestli z toho vyroste, až bude mít obecně lepší a silnější výhony, to ukáže až čas. Jiné nectnosti zatím nemá.
The Poet´s Wife v bývalém bylinkovém záhonku, se Salvia officinalis ´Maxima´ a pažitkou čínskou,
kterážto je, podobně jako naše pažitka pobřežní, neotřele dekorativní a taky s nezahubitelnou mátou (to byl nápad)
S Geranium ´Rozanne´
S ručkou
Zkusil jsem další neotřelou kombinaci - s Fighting Temeraire a The Lark Ascending (vpravo, není vidět)
- v okolí ještě je Sombreuil, Teasing Georgia, Yellow Charles Austin a Malvern Hills - ta měla loni rakovinu,
tak jsem ji ostříhal až pod zem, šípek jsem nepáčil, pže narcisy kolem, a ona vyrazila ze země a žije