Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VII

David Austin - Anglické růže VII 17. pro 2016 20:06 #314521

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2569_2016-12-17.jpg

DSCN2566_2016-12-17.jpg

to jsou jen dvě fotky od Austina -- tam má taky dost velkých květníků s růžemi . a bujné - až jsem si říkala , co jim dávají
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Jarka, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal

David Austin - Anglické růže VII 17. pro 2016 20:48 #314522

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Kájo viděla sem podobné fotky od něj...těžko říct jestli tam sype to své hnojivo co i prodává a nebo používá nějaké s postupným uvolňování ala osmocote (docela bych věřila že ano)...já po roce neposoudím,ale jelikož...chci taky mega...mám už osmocote doma. Ono i ze Všerub kontejnerovky(a to mají pidižvýky květníky) jsou dicky nabušené a obsypané květy, mají v nožkách modré voskové kuličky,ale když sem vyzvídala čím hnojí vykrouceli se a nutili Austinovo hnojivo :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

David Austin - Anglické růže VII 17. pro 2016 21:21 #314523

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No přátelé, vždyť i na těch fotkách jsou vidět ty černé hadičky od kapénkové závlahy s hnojivem. Má v těch květníkách vždy připravené ,,nabušené keře" jsou tam tak po třech kusech v květníku a střídají je na těch ,,vítacích" placech tak, aby byly stále co nejvíc REPRE ;)
To my těžko můžeme dělat s rostlinou,kterou si jako jediný kus hýčkáme a od které potřebujeme, aby jí výhony stihly do zimy vyzrát...
Poslední úprava: 17. pro 2016 21:22 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Jarka

David Austin - Anglické růže VII 17. pro 2016 21:38 #314525

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Vlaďko, máš recht no .... právě sem přišla o svou začátečnickou naivitu :lol:
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 26. pro 2016 19:47 #314590

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
101_4211.jpg

101_9803_2016-12-26.jpg

101_3643_2016-12-26.jpg

101_4694.jpg

102_1608_2016-12-26.jpg

Anne Boleyn - růže má okolo 1m ,tak že je někde na okraj , celkem zdravá , květy má okouzlující a krásně poskládané , ta když kvete tak jsem z ní vždycky uchvácen
Poslední úprava: 26. pro 2016 19:48 od Lukáš.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, Marqetka, Marta, rok.zaruka, bradhal, LucieT

David Austin - Anglické růže VII 27. pro 2016 09:55 #314595

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Luky, na těch tvých sériích fotek je krásně vidět, jak ty růže mění barvu, pokaždé je trochu jiná. Hodně to o každé vypovídá
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 27. pro 2016 10:47 #314596

• Kaja
  • Platinum Boarder
ještě se vrátím k pěstování růží v nádobách - myslím, že i u nás si lze zasadit tři rostliny do velkého květníku , udělat jim závlahu hadičkou a pohnojit . a nemusí to být zrovna Austinky.. taková The Fairy by možná stačila i jedna . naroste i metr a půl - možná i víc. je převislá , takže by parádu udělala i ona . jinak jsou tu lidi , co sadí víc Austinek dohromady. ne jako my co jsme začínali s jednou od druhu .hnojiva jsou granulovaná , s pomalým uvolňováním , nebo speciální na růže . tak si myslím , že kdo má zájem - problém být nemusí .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VII 27. pro 2016 22:20 #314606

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Kaji děkuju :) já to zkouším, žlutou fairy mám tež ale v menším květináči, zatím moc viset nechce, ale i tak paráda. Austinovy květináče jsou nádherné,ale i s jednou rostlinou se nadělá parády:-).... mám to radši je ten keřík vzdušnější,přirozenější a snad ani nebude mít takové nároky, doufám :-)
ráda bych pořídila i nějaké z choulostivějších do květináče, ale jelikož nemám místo na přezimování, tak musím vyzkoušet nějakou zimní ochranu,letost jsem zkusila pár vrstev bublinek a pytloviny...zkušenosti vás všech pomáhají, jen to vychytat:-)
ještě jednou děkuji:-)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 28. pro 2016 09:02 #314614

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Vlaďka napsal:
No přátelé, vždyť i na těch fotkách jsou vidět ty černé hadičky od kapénkové závlahy s hnojivem. Má v těch květníkách vždy připravené ,,nabušené keře" jsou tam tak po třech kusech v květníku a střídají je na těch ,,vítacích" placech tak, aby byly stále co nejvíc REPRE ;)

Chápu, že představa krásné růže v nádobě na terase je hodně lákavá, ale já mám k tomu několik výhrad. Určitě bych si nebrala jako vzor Austinovy květináče z jeho prodejního areálu. Je to, jak říká Vlaďka, komerční záměr. Výsadbu si mohou dovolit zřejmě každoročně obnovovat a skoro bych i věřila, že spolu se zavlažováním a hnojením přidávají i nějaké stimulátory na podporu kvetení.
Růže očkované na podnoži koření do značné hloubky a ani sebevětší nádoba nezabrání deformaci kořenů - začnou se ohýbat nahoru a růže tím trpí.
Pěstování rostlin (jakýchkoliv) v nádobách předpokládá pravidelné přesazování a neumím si představit manipulaci se 120 l nádobou. Nehledě na to, že i záhonová růže časté přesazování těžko snáší, natož květníková.
Problém bych viděla i se zazimováním. V interiéru, i v chladném, hrozí předčasné narašení. Ideální je zapustit celou nádobu venku do země a nakopčit. Ale kdo by se s tím dřel ?
Podle mého názoru dlouhodobější pěstování austinek v květináči hrozí neúspěchem. Jak jsem zjistila, a nejen já, jsou to růže vesměs náročnější na všechno - na úrodnost a hloubku půdy, na vláhu, na výživu, na dostatek světla. Budou v květináči tyto podmínky splněny ?
Omlouvám se za svůj negativní názor, ale myslím si, že znalost rizikových faktorů je užitečná a může zabránit pozdějšímu zklamání.
Ještě malá poznámka - pokud bych si zasadila růži do nádoby, tak asi nejspíš nějakou půdopokryvku, možná drobnokvětou a asi nejlépe pravokořennou (řízkovance). Možná by se hodil i některý méně náročný moschata hybrid.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alenak, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VII 28. pro 2016 09:30 #314615

• Kaja
  • Platinum Boarder
myslím , že teorie nemůže nahradit praxi . pokud to někdo chce zkusit , tak at´ to zkusí . pak tady může dát svou zkušenost .osobně jsem nikdy do květníků nesadila .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa