rok.zaruka napsal:
no já právě myslela v třeba v substrátu, možná systém šup z hlíny ven ostříhat a co nejdřív do rendlíku, pravda od austina sem neměla kontejnerovku přímo...nemůžu soudit
mám několik všerubáckých kontejnerovaných....a pravda pravdoucí růže koupená jako konetejnerovka má náskok oproti prostokořce min dva roky....u austinek mám potvrzeno u wollertonky, jedna koupená někdy v srpnu 2015 jako kontejner ze Všerub, druhá v říjnu od Pelců (už nepamatuju jakost)....ta prostokořená teprve letost po druhém floru začala vyhánět pruty tak typické pro wollertonku....kontejnerovku nedožene ta už je letost mega kěř...dávám tomu min dva tři roky, něž se smaže rozdíl a to je už dva roky co je mám.... u nižší keřové to nemusí být tak markantní
rozdíl Všeruby a Asutin můžeš soudit ty
pravdou je že když sázím Všerubky tak někdy tam toho hnojiva mají tolik,že by si mravenci mohli udělat celokrnovský kulčeníkový turnaj:-DDD...a na každého by se dostalo:-DDDD...jestli dávají sybivit jak zmiňuje Jana netuším
Ono to hnojivo má právě omezenou působnost. Takže i ve tříletých kontejnerovkách
vidíme spoustu kuliček, ale ty už jsou v podstatě vyčpělé a prázdné.
Takže množství vždy není vodítkem.
Jo, je to zajímavé s těmi růžemi a rozdíly. A zábavné. Aspoň je co studovat.
Třeba doma mi výtečně rostou růže z Lottum, a na chalupě se jim vůbec nechce.
Doma mi Dresliny růže klempírují a pokud si nepustí vlastní kořeny, tak nerostou,
a na chalupě jedou jak dráha. Je to opravdu velmi zajímavé a sleduji to velice.