Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VII

David Austin - Anglické růže VII 13. čen 2017 19:43 #319009

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Alcearosa, ta kombinace se ti povedla. :kiss:
Moje oblíběnkyně Crocus rose.
DSC000375.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Aglaé, Marqetka, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 13. čen 2017 20:46 #319012

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Gábi , na předešlé straně jsem dala fotku poupěte P.A of Kent .
jinak Crocus se mi letos velmi vyvedl. že jsem nestříhala , tak je veliký a samý květ .

crocusrose-ke.jpg

tady ještě není úplně nakvetlý .
Poslední úprava: 13. čen 2017 20:47 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Marta, ibiska, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 10:33 #319026

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Princess Alexandra of Kent

DSC_0018-kopie.jpg

DSC_0020-kopie.jpg

Queen Anne - letos je chudák hrozná, čalounice jí dává zabrat.

DSC_0002-kopie.jpg

Sir John Betjeman - listy skoro žádné, asi je nepotřebuje... nevím. Kvete, kvete, horko, slunce, nevadí... to mu člověk odpustí i tu nefotitelnou barvu.

DSC_0007-kopie.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Vendy, Jikra, alenak, Marta, JUDY, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 10:35 #319027

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Tak problémy s čalounicí mám taky, je to tragédie, jí oblíbené růže jsou totálně zdecimované.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 12:22 #319030

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
´Fighting Temeraire´ už zase řádí. Voňavé květy o průměru 14,5 cm háže jakoby nic.
Čipera. Snad už se konečně usadí a vytvoří solidní keř. Letos je konečně odtrvalkována a má prostor.
Je to jedna z těch lásek na pátý pohled. Na první nic, nula, niente, el nacho. Na třetí taky nic.
Až na ten pátý. A jak voní... Ách.

P2240836.jpg

P2240807.jpg

P2240813.jpg

P2240808.jpg

S ´William Shakespeare 2000´, vše tu teprve začíná, Austinky "kvetou" tři - WS2000, FigTeme a ´Harlow Carr´.
P2240833.jpg

P2240817.jpg

Z novinek jsem neodolal ´James L. Austin´ a dobře jsem udělal.
Fantasticky voní po nejjemnějších ostružinách, kvete velmi ochotně,
listí ve skutečnosti není tak lesklé jako na fotkách, květy jsou nádherně (historicky)
vyskládány a plátky zvenku mají perlově světlounce růžovou barvu, takže to vypadá moc nóbl a extra.
V podstatě taková kapesní ´Gertrude Jekyll´ pro milovníky modernějšího pojetí a lesklolístek.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Vendy, Jikra, alenak, Marta, JUDY, alcearosa, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 12:26 #319031

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Z novinek jsem neodolal ´James L. Austin´ a dobře jsem udělal.
Fantasticky voní po nejjemnějších ostružinách, kvete velmi ochotně,
listí ve skutečnosti není tak lesklé jako na fotkách, květy jsou nádherně (historicky)
vyskládány a plátky zvenku mají perlově světlounce růžovou barvu, takže to vypadá moc nóbl a extra.
V podstatě taková kapesní ´Gertrude Jekyll´ pro milovníky modernějšího pojetí a lesklolístek.

P2240979.jpg

P2240976.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Láďa, Vendy, alenak, Marta, JUDY, ibiska, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 12:30 #319032

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Kaja napsal:
Gábi , na předešlé straně jsem dala fotku poupěte P.A of Kent .

Kájo, koukala jsem, určitě je to ona. viz. srovnávací foto. Ale když jsem tu barvu poupěte poprvé uviděla, byla jsem přesvědčená o záměně. :P

DSC000404.jpg

DSC000346.jpg

DSC000465.jpg
Poslední úprava: 15. čen 2017 14:18 od Gabča.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Aglaé, Jikra, Marta, alcearosa

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 14:38 #319042

• Kaja
  • Platinum Boarder
princessa.ofkent3.jpg

princessa.ofkent2.jpg

Princess Alexandra of Kent se letos předvádí. je roztažená do šířky , ale má nádherné velké květy.v ranní rose a chladu trošku svěšené
Poslední úprava: 14. čen 2017 14:39 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Vendy, Jikra, alenak, Marta, Gabča, ibiska, rok.zaruka, bradhal, Viki

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 14:48 #319043

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN4521_2017-06-14.jpg

c.p.margaret.jpg

C.P.Margaret už je taky téměř rozkvetlá

goldencelebration.jpg

Golden Celebration
portsunlight.jpg

Port Sunlight .

shropshirelad1.jpg

elegantní květ Shropshire Lad.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Vendy, Jikra, alenak, Marqetka, Marta, Gabča, alcearosa, ibiska, rok.zaruka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže VII 14. čen 2017 21:25 #319052

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
V minulosti sme vedli debatu nad růžemi v květináči:-) přikládám momentální stav Darcey bussel, jen dopolední slunce, myslím že na dvou letou je šikovná. Druhou Liechfield angel radši nefotím,hůř přezimovala,moc si mi její stav nezamlouval,takže poupata šli pryč,ale už se vetí:-) Do květníku přibyla i Zoic, tu nafotím v květu ta jede divoška!
Na fotce s Darcey je i Desdemona (neodalala sem čerstvě dovezená ze Všerub) a Lavander dream...podotýkám fakt jim to ladí,škoda že bude každá jinde:-D
IMG_3780.jpg

IMG_3792.jpg

přikládám ještě detail Desdemony, sem z ní nadšená, tmavý matný list, krásně kontrastuje se světlým květem, který má porcelánovou barvu s nádechem hlavně u poupěte do růžova, taková lehce zapraná barvička. Má krásnou ovocnou a silnou vůni...bude miláček!

IMG_3763.jpg

IMG_3689.jpg

další přídavek je Glamis castle...si myslím není moc často vidět, trošku chyba....má naprosto vintage květ, krémově až čistě bílý, hodně plný,ale přesto ve vánku povlává. K podzimu se má tendenci zabarvovat někdy lehce ve středu do meruňky jindy do růžova. Voní lehce spíše myrhově. Kěřík je nižší v našich podmínkách asi nebude obryně, takže spíše předsadba. Má světlezelený matný list a v prvních letech tenší stonky, hustý keřík tenkých stonečků, které mají problém unést květ. Já ji mám čtvrtým rokem a snad konečně sem přišla na střih....letost má vyrovnaný hezký keřík,květy unese a snad v dalších letech dá i víc do výšky:-) Současný stav cca lehce nad kolena.

IMG_3698.jpg

IMG_3652.jpg

a ještě mi nedá vložit Wallerton old hall...nevím jak ji máte stavěnou ostatní...já ji dala na jaře velkou oporu a loni vyhnané pruty sem střihla na metr....krásně opustila...i když ji na jaře daly zabrat pilatky...vykvetla i tak do krásy....momentálně tak 1,6m velký keř, hustý,květy povětšinou už unese, jen některý spíš na okraji klopí. Loni vyháněla dlouhé pruty uvidíme co po květu příjde. Loni byla medově žlutá,letost je asi chladněji je světlejší s růžovým nádechem. Fascinuje mne její myrhová vůně...silná i v poledne omamná až štípavá:-)...taky úžasná kráska

IMG_3655.jpg
Poslední úprava: 14. čen 2017 22:03 od rok.zaruka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Aglaé, Jikra, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, ibiska, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa