V minulosti sme vedli debatu nad růžemi v květináči:-) přikládám momentální stav Darcey bussel, jen dopolední slunce, myslím že na dvou letou je šikovná. Druhou Liechfield angel radši nefotím,hůř přezimovala,moc si mi její stav nezamlouval,takže poupata šli pryč,ale už se vetí

Do květníku přibyla i Zoic, tu nafotím v květu ta jede divoška!
Na fotce s Darcey je i Desdemona (neodalala sem čerstvě dovezená ze Všerub) a Lavander dream...podotýkám fakt jim to ladí,škoda že bude každá jinde:-D
přikládám ještě detail Desdemony, sem z ní nadšená, tmavý matný list, krásně kontrastuje se světlým květem, který má porcelánovou barvu s nádechem hlavně u poupěte do růžova, taková lehce zapraná barvička. Má krásnou ovocnou a silnou vůni...bude miláček!
další přídavek je Glamis castle...si myslím není moc často vidět, trošku chyba....má naprosto vintage květ, krémově až čistě bílý, hodně plný,ale přesto ve vánku povlává. K podzimu se má tendenci zabarvovat někdy lehce ve středu do meruňky jindy do růžova. Voní lehce spíše myrhově. Kěřík je nižší v našich podmínkách asi nebude obryně, takže spíše předsadba. Má světlezelený matný list a v prvních letech tenší stonky, hustý keřík tenkých stonečků, které mají problém unést květ. Já ji mám čtvrtým rokem a snad konečně sem přišla na střih....letost má vyrovnaný hezký keřík,květy unese a snad v dalších letech dá i víc do výšky:-) Současný stav cca lehce nad kolena.

a ještě mi nedá vložit Wallerton old hall...nevím jak ji máte stavěnou ostatní...já ji dala na jaře velkou oporu a loni vyhnané pruty sem střihla na metr....krásně opustila...i když ji na jaře daly zabrat pilatky...vykvetla i tak do krásy....momentálně tak 1,6m velký keř, hustý,květy povětšinou už unese, jen některý spíš na okraji klopí. Loni vyháněla dlouhé pruty uvidíme co po květu příjde. Loni byla medově žlutá,letost je asi chladněji je světlejší s růžovým nádechem. Fascinuje mne její myrhová vůně...silná i v poledne omamná až štípavá

...taky úžasná kráska