Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VII

David Austin - Anglické růže VII 22. čen 2017 08:11 #319307

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Vidíš Honzo, děkuji ti za objasnění, tohle jsem třeba vůbec nevěděla. Takže se omlouvám, tohle jsem nenapsala z nedbalosti, ale z čisté nevědomosti.

Proto budˇprosím shovívavý k nováčkům a hobíkům, kteří tu také rádi přispívají a děkuji všem co pomůžou, poradí a opraví. Víš ono třeba u mě je to 3 roky od přičichnutí k první vlastní růži a myslím, že za tu dobu jsem se snažila vše vstřebat jak nejlépe dovedu. Myslím, že zde chodí nakouknout lidé, kteří se snaží o víc než jen koupit růži v hobymarketu a chtít od ní bez zjištění si čehokoliv zázraky a proto pokud nejsi už dlouhodobý zahradník či profesionál, tohle se prostě občas stane každému, jsme jen lidé, že... ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka

David Austin - Anglické růže VII 22. čen 2017 09:49 #319312

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Vendy, netrápila bych se tím až zase tolik a nesypala si popel na hlavu tolik. Z praktického hlediska je nějaká záměna skoro vyloučena. Růže, které se používají k řezu, většinou nebývají nabízeny k sázení. Je to úplně jiný sortiment a někdy se názvy dokonce shodují. Ne u Austina. Jeden příklad jsem tu už dávala, u některé růže, protože jsme nějaký čas měly s dcerou krámek s květinami. A co se týče objednávání řezaných květin, zrovna u austinek je málo pravděpodobné, že běžné květinářství nabídne. Jsou velice drahé, velkoobchody je povětšinou ani nenabízejí v běžném sortimentu, dají se objednat ale většina zákazníků by je ani nechtěla s ohledem na cenu. Občas i sleduju, jen tak ze zájmu, různé květinové slavnostní výzdoby i pro poměrně významné akce. Skoro se nepoužívají.Z praktické stránky věci bych k tomu spíš napsala, že bývá zvykem někdy nařízkovat darované růže. A tam může být výsledek zklamáním.
Myslím, že je velmi obtížné vůbec postihnout alespoň částečně oblast toho, co se běžně sází do zahrad. Ještě k tomu nosit v hlavě indiference s řezanými, je už docela hodně.A i určitá odborná úroveň by neměla zabíhat do krajních mezí blížících se literatuře pro celoživotní odborníky. Ale je to samozřejmě můj osobní názor.
Dám příklad. To bývá nejlepší.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.51179.1
www.verkiugeliuturgus.lt/EN/catalog/product/74/roses-dolomiti/
Když tady čtu Dolomiti asi bych vůbec neuvažovala o tom, že by mělo být zmíněno, že nejde o růže řezané.
Poslední úprava: 22. čen 2017 09:59 od Regina.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Vendy, Jikra, Ajka, Marqetka, alcearosa

David Austin - Anglické růže VII 22. čen 2017 12:24 #319315

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Též jsem laicky chybovala, proto oprava : Na výstavě u Chládka byly řezané růže, proto ve váze byla Juliet nikoliv Sweet Juliet.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

David Austin - Anglické růže VII 23. čen 2017 09:22 #319341

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3929
Můj oblíbený The Pilgrim.
DSCN9682.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Vendy, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VII 23. čen 2017 11:11 #319344

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Letos mě Queen of Sweden udivuje svou vytrvalostí. Co začala kvést, ještě nebylo dne, kdy by byla úplně bez květů. Zvládla nejlépe i dvojí krupobití. Zatím naprosto zdravá. Část květů má teď trochu tmavší barvu.

QS23062017.jpg

kvt23062017.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: MartaZ., Vendy, Jikra, Ajka, alenak, Marqetka, Marta, alcearosa, rok.zaruka, Viki

David Austin - Anglické růže VII 23. čen 2017 23:18 #319352

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Wollerton Old Hall - hmyzí oblíbenec

DSC_0682_2017-06-23.jpg

Harlow Carr podzimní Austinova zásilka. Zatím mrňous, ale tvar květů mě dostal.

DSC_0657.jpg

Graham Thomas, na jaře šmiknutý se zemí, je mu to fuk a jede krásně, jen malinko později.

DSC_0646.jpg

A pan dokonalý. Loni se rozjel tak, že jsem nevěděla jak na střih. Je to opravdu bujná velká silná růže. The Generous Gardener. Moc opravdu moc se mi líbí kombinace barev stonků, listí a květů. A ten tvar květu. Jo jako u mě boduje. Trošku lituju, že jsem ho nenechala více vyniknout samostatně...

DSC_0667_2017-06-23.jpg

DSC_0669a.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Kaja, Jikra, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže VII 25. čen 2017 11:34 #319395

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
U nás v podhůří začaly růže kvést naplno teprve před týdnem a jsem mile překvapená, jak bohatě. Těžko říct co je příčinou. Možná příznivá zima s dostatkem sněhu, možná nějaké jiné vlivy. Jisté je, že keře i krásně narostly.

Pokusila jsem se ráno o fotodokumentaci s nadějí, že světlo bude příznivější, než později přes den. No, dopadlo to dost špatně, většina fotek byla přesvětlená a nepoužitelná. Zkusím znovu před večerem.

Z toho, co je jakžtakž ke koukání:

Benjamin Britten
BenjaminBritten1.jpg

Eglantyne
Eglantyne_2017-06-25.jpg

Gertrude Jekyll
GertrudeJekyll2.jpg

Graham Thomas
GrahamThomas.jpg

John Clare
JohnClare.jpg

Jude the Obscure
JudetheObscure.jpg

Teasing Georgia
TeasingGeorgia.jpg

Queen of Sweden
QueenofSweden.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Vendy, Jikra, Ajka, alenak, Marqetka, Marta, alcearosa, rok.zaruka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže VII 25. čen 2017 11:43 #319396

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dodatečně ještě Princess Anne
PrincessAnne.jpg

a Winchester Cathedral
WinchesterCathedral.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Vendy, Jikra, Ajka, alenak, Marqetka, alcearosa, rok.zaruka, Viki

David Austin - Anglické růže VII 25. čen 2017 12:55 #319397

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
krásné je máš- já jsem letos nadšená z Princess Anne. nádherná barva taky měla dost velké a krásné , neklopící květy.
- no ale já už začala stříhat na druhou vlnu .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka

David Austin - Anglické růže VII 25. čen 2017 13:28 #319399

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, krása. Zdá se mi to, nebo je letošek rokem ´Eglantyne´?
Ať ji vidím kdekoliv, je vždy nádherná.
I ta tvoje se, zdá se, umoudřila a prosperuje.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa