Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau III - růže dle šlechtitelů

Tantau III - růže dle šlechtitelů 24. srp 2020 16:34 #327617

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Edhelko, nedávno tu proběhla diskuse, kde se Saphir poměrně důkladně probíral. Snad se z ní dozvíš co potřebuješ. Jen dodám, že prý v chladnějších podmínkách má výraznější barvu a víc do růžova. V dešti se nelepí.

www.krasneruze.cz/index.php/forum/search...Saphir&childforums=1
Poslední úprava: 24. srp 2020 16:38 od Eva L..

Tantau III - růže dle šlechtitelů 24. srp 2020 19:10 #327618

• Anonym
Paní Aleno, Kaffe Fasseta mám od loňska - nebylo místo (ale jako nadšený patchworkář jsem růži po tomto známém návrháři látek musela mít, že....), takže mám zatím v květináči u jižní zdi - jsem spokojená. Opakuje teď, celkem měl na nováčka v nevyhovujících podmínkách i dlouhé první kvetení. Jsme v 500 m.n.m., některé růže mi zatím vůbec neopakují a už si ani nedělám iluze, že to letos stihnou, ale Fasset opakuje. Ani se mi na slunci u jižní zdi moc nepálil (ale u nás ty teploty nikdy nejsou zas tak tropické). Na podzim musím zrýt nový záhon, aby měl důstojné podmínky. Jo a je celkem i dost vysoký - tedy na nováčka v květináči.
Jana V.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 24. srp 2020 19:15 #327619

• Anonym
Ještě jsem se teď narychlo zašla kouknout a má opravdu nasazeno dost poupat. Škoda, že nemůžu zaslat jako neregistrovaná i foto, to by Vám asi pomohlo více.
Jana V.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 24. srp 2020 20:58 #327620

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Jano V., děkuji za odezvu. :) Na poli u Pelců se mi taky líbil, ale je vidět 1.kvetení, ani se nepozná výdrž květů. Už tu psala Lucka, že u ní se jeví více narostlý, než udávají. Ona i ta nadmořská výška má určitě vliv, vč. půdních podmínek. tak se může chovat různě. :

DSC07486.jpg
velmi dobře opakuje Jazz, zdravý, pár žlutých lístků ze sucha
Poslední úprava: 24. srp 2020 21:01 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, babkaela

Tantau III - růže dle šlechtitelů 27. srp 2020 15:11 #327624

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tantau druhý rok po sobě vyhrál soutěž v Baden-Badenu.
Vloni vyhrála ´Anushka´, letos v omezených podmínkách ´Perennial Red Domino´.

Bohužel, fotky nejdou vložit.
Poslední úprava: 27. srp 2020 15:14 od HonzaPM.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 04. zář 2020 10:36 #327642

• Eva L.
  • Moderator
Prošla jsem si historii příspěvků na KR a mám pocit, že Melusinu mám snad jenom já. Nebo se pletu ?
Proto bych ji ráda trochu zpropagovala. Zaslouží si to. Má mnoho dobrých vlastností - např. zdraví, vitalitu, průběžné kvetení. Květ má krásný tvar, připomíná kamélii. Má poměrně dlouhou výdrž, i v nepříznivém počasí. Lehce voní. Keř je vzpřímený, neroste do šířky a díky tomu nezabírá velký prostor, všude se vejde. Dobře se řízkuje (mám vyzkoušeno).

Melusina2.jpg

Melusina4.jpg

Melusina3.jpg

Melusina5.jpg

Melusina1.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, babkaela

Tantau III - růže dle šlechtitelů 04. zář 2020 10:49 #327643

• Eva L.
  • Moderator
Stejnou chválu si zaslouží i půdopokryvná Stadt Rom. Znovu bych mohla vyjmenovat její vynikající vlastnosti, ale myslím si, že množství jejích ocenění mluví za všechno.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.45679&tab=18

StadtRom1.jpg

StadtRom.jpg

StadtRom2.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka, alenak, babkaela

Tantau III - růže dle šlechtitelů 04. zář 2020 23:20 #327646

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Nad Melusinou jsem vždy stála, že ji objednám, stále ji nemám, nevím proč. Ještě si vybavuji, že má nové výhonky červené, což se mi taky u růží líbí....
Stadt Rom ještě v HK rozáriu 1 je, vždy obdivovaná, barva září, velmi zdravá. Byla i sázená v HK v městské zeleni.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., babkaela

Tantau III - růže dle šlechtitelů 05. zář 2020 09:56 #327648

• Anonym
Jů a já si Melusinu letos konečně objednala - nemám jí kam dát, barevně se mi nehodí, manželovi se nelíbí - ale musela jsem jí mít. Znáte to. Já si od ní slibuji odolnost dešti. Letos, jak u nás na Vysočině pršelo téměř denně až do půlky července, to málo která růže ustála.
Chtěla jsem se vás zeptat na růži Sirius. Stalo se vám někomu, že by vůbec neopakovala? První kvetení jsem si neužila - deště, zavalená stachysem. Byla od stachysu osvobozena a já zjistila, že se vůbec nemá k opakování, stojí, ani se nesnaží. Ona je v květu krásná, ale pokud by u nás vůbec neopakovala, tak asi časem půjde dále. Mám jí druhým rokem. Vloni vůbec nevím, zda stihla druhé kvetení.
Děkuji a snad vám tu nevadí, když se občas připojím do diskuze, i když nejsem registrovaná a nemůžu přispět fotografiemi.
Jana V., Vysočina, 500 m.n.m.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 05. zář 2020 18:32 #327649

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC02929.jpg

DSC02930.jpg

DSC02931.jpg

nováček v zahradě kupovaný v červenci Magic Rokoko
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela
Moderátoři: Eva L., Květa