Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau III - růže dle šlechtitelů

Tantau III - růže dle šlechtitelů 05. zář 2020 20:27 #327652

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Jano V. proč by vadilo? Jseš vítána v diskusích. :) Nějak nám prořídly řady, třeba se to na zimu zlepší. :)
Co se týče růže Sirius, mám ji starší od Pelců. Poprve jsem ji viděla v HK, kde byla oceněna a byla překrásná, tam opakovala dobře. U mne nemá takové místo, co by si asi zasloužila. Tato růže později nakvétá, no a tím pádem déle opakuje. Ze začátku si maně vybavuji, že to nestíhala, než pořádně zakořenila. Letos už mi ale nakvétá. Možná, že to u tebe bude, díky vyšší nad. výšce, taky každý rok jinak. Ještě ji dej čas. Ta růžička je ale u mě velmi zdravá. :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. zář 2020 10:03 #327655

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
alenak napsal:
Tato růže později nakvétá, no a tím pádem déle opakuje. Ze začátku si maně vybavuji, že to nestíhala, než pořádně zakořenila. Letos už mi ale nakvétá. Možná, že to u tebe bude, díky vyšší nad. výšce, taky každý rok jinak. Ještě ji dej čas. Ta růžička je ale u mě velmi zdravá. :)

Alenko, je to přesně tak, jak píšeš. Sirius je krásná a zdravá růže. Mám dva keře, ten starší je teprve v poupatech, v červenci botatě kvetl.
Sirius.jpg

Mladší je trochu rychlejší, začal kvést, ale včerejší liják mu pocuchal fazónu. Ale snad jako důkaz, že opakuje, stačí.
Sirius3.jpg
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. zář 2020 10:14 #327656

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Mám radost z nováčků Matthias Claudius a Tropicana. Stále kvetou, za celé léto nebyly ani jediný den bez květu.
Jsou obě naprosto zdravé a poupata signalizují, že ještě nějaký čas pokvetou.
Fotky jsou včerejší.

Matthias Claudius
MatthiasClaudius2.jpg

Tropicana
Tropicana3.jpg
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. zář 2020 10:51 #327658

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Evi, obě růžičky moc hezké, krásné vybarvení. Já přidám Red Piano, dala jsem vedle ní Wedding Piano, říkala jsem si jak spolu budou pěkně ladit, ale oni se míjejí v kvetení. Wedding Piano kvete později.

DSC05425.jpg
Poslední úprava: 06. zář 2020 10:53 od Ajka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, babkaela

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. zář 2020 11:07 #327660

• Anonym
Aleno, Evo L., moc Vám oběma děkuji. Dám Siriovi šanci, to se ví. Ony růže od Tantau u mě letos moc nejdou - neopakují (stojí sirius, red piano, first lady...), na druhou stranu můžu potvrdit jejich zdraví. Letos mám veliký problém s černou skvrnitostí, tyto jmenované mají sem tam flíček. Třeba angličanky letos už v červenci hodně opadané listí, na druhou stranu spolehlivě všechny kvetou podruhé (mám 22 angličanek a opakují nyní všechny). Ale u nás byla ještě v půlce července celkem dost zima, hlavně v noci, do toho ty neustálé deště, tak jim to pro letošek promíjím. Chválím naopak růži Matador, nakvétá rovněž u nás trochu později, ale pak kvete až do podzimu. Stejně tak můžu pochválit Gospel, Aspirin rose či se připojuji ke chvále Mathiase Claudia - mám ho také jako nováčka a je už neskutečně veliký a košatý - na opakování se u mě teprve chystá (už ve fázi poupat). No a ještě jednou chválím Kaffe Fassetta v květináči - krásná vůně, barva, celkem i u mě dobrá výdrž květů.
Jana V., Vysočina, 500 m.n.m.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. zář 2020 21:30 #327665

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Jano, na Matador jsem slyšela jenom chválu. Nemám ho, ale je to prý z červených růží jedna z nejodolnějších, hlavně hodně kvete. Jedna ze sousedek má piana a říkala mi, že jsou na opakování u ní velmi líná, osobní zkušenost nemám. Třeba dá info kdo je má, jak opakují.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 07. zář 2020 07:24 #327666

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
EvoL, Melusinu mam diky tobe od podzimu, u tebe byly tak krasne fotky, ze jsem ji objednala, ale protoze nemam misto, tak dostala takove v polostinu pod stromy. Je jeste mala, ale i tak ji chvalim, z novacku si vede skoro nejlepe a kvet ma opravdu krasny. Foto nemam, letos se nam prevratil zivot vzhuru nohama, na foceni nebyl cas ani nalada.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 07. zář 2020 19:46 #327674

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC03143.jpg

DSC03148.jpg

DSC03151.jpg

DSC03145.jpg

DSC03146.jpg

MariaTheresia - velice povedená růže, jen ta vůně chybí, fotky jsou dnes focené
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Ajka, alenak, Gabča, babkaela, LucieT

Tantau III - růže dle šlechtitelů 15. zář 2020 17:38 #327691

• Lukáš
  • Platinum Boarder
DSC03451.jpg

MariaTheresia dnes focená a stále úžasná
Poslední úprava: 15. zář 2020 17:40 od Lukáš.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, babkaela, LucieT

Tantau III - růže dle šlechtitelů 15. zář 2020 17:39 #327692

• Lukáš
  • Platinum Boarder
DSC03454.jpg

DSC03455.jpg

Ozeana můj úlovek z kraje srpna , nádherně voní , jsem na ni velice zvědavý jak pojede dál
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, babkaela, alcearosa, LucieT
Moderátoři: Eva L., Květa