já zas budu hnojit, ale pouze podzimním bez dusíku, draslem, aby lépe přečkaly zimu, kdoví jaká bude...
u nás moc neprší, ale zima je, topíme....
letos mají růže podle mého málo sluníčka, jsou i malinké housenky, škvoři a různá haveť, i slimák vylezl na růži......září má být pěkné, snad se trochu ještě ohřejeme, vč. růží
růže nestříkám, raději z jara střihnu více...hodně nemocné růže odcházejí...zahrada má být pro radost a ne pro starost taky je pravda, že některá růže má v daný rok horší období, pak se zase další srovná...ZZ
zatopili jsme už včera. vnuk přišel bez deštníku mokrý jak čuně.
před chvíli jsem se dívala na fotky před 7 roky- to byly růže hezké , bujné , narostlé . ale taky jsem ještě nebyla nemocná . teď už je něco i zlikvidováno .
na brebery Mospilan a na skvrnitost a padlí Dithane. - už nehnojit .
Ahoj Kajo,
mě to připadá jako kombinace všeho - savý hmyz, černá skvrnitost a mor a cholera.
Na podzim to střihnu a zbytek bych před zimou ještě postříkala.
Čím???? A na jaře znova. Souhlas nebo ...?
Předem díky za každý názor.
Už zase prší, představa, že topím od 1. září mě děsí.
fanynka
Fanynko, taky zdravím - ahoj.
Letos to mám taky na některých růžích, neřeším, na jaře stejně ostříhám, není to na všech, nestříkám. Nastupuje podzim a jsou docela zdravé, pár lístků čer. skvrnitosti, padlí letos není ty, co se neosvědčí, odcházejí. Slyšela jsem i dokonce názor, kde se objeví rez na růži, opakuje se to i přes postřik, ne každý rok, ale opakuje, nejlepší léčba je prý odstranit, nelitovat.
Ahoj po delší době, snad teď na podzim udělám něco s fotkami a budu moci tak něco přidat.
Dnes jsem stříhala po těch lijácích a štve mě následující úkaz. Zatím jsem nenašla odpovídající fotku
Na některých to mám jen ojediněle, ale 2 drobnokvětky jsou komplet zakrnělé (listy) a strakaté.
Letos už nic nenadělám, ale příští rok bych se tomu chtěla vyhnout.
Jestli někdo víte nebo mě můžete nasměrovat, byla bych vděčná.
Zdravím všechny hlavně "skalní" přispěvatele a přeju zdraví a sílu, abychom tu zimu přečkali.
já na něj koukala. Mě naopak to 2 v 1 odrazuje. ( ne, že bych stříkala, jsem líná ) ale - to se potřebuje jen v málo případech. Mám jindy škůdce a jindy houboplísně.
Proti škůdcům je tam stejná látka jako má Fast a Decis, proti houbám stejná jako je v Horizonu.
Pobavilo, že na listu má : Fungicid zároveň vykazuje růstově-regulační efekt, který v případě podzimního použití omezuje vybíhání rostlin, čímž přispívá ke zvýšení odolnosti řepky proti vyzimování. Jarní aplikace zvyšuje odolnost rostlin proti poléhání.
Tak třeba by odnaučil růže dělat žirafky .