Jean Stephenne letos podruhé. Čerstvé květy mají krásne tóny a starší působí proste bílé. Roste dlouhými šlahouny, které přivazuji k plotku. Jinak by sw asi rozvalil do široké fontány
Hedi Grimm dnes, zdatně ji sekunduje obyčejný Šípek hned vedle. Ne ze by to byl úmysl, jen nezvládam údržbu. A navíc rostou ve výběhu u slepic, tak to až tak neřeším.
Letošní jarní pokupek - Hedi Grimm i Jean Stephenne nasadily kvítka, rostou, obě jsou už cca 30 cm vysoké a pěkně rozvětvené. Já růst nemůžu porovnávat s těmi, kdo mají dost vody a dobrou půdu, u nás jsou všechny rostliny menší. Rostou v podstatě na skále, na jižním svahu a jihomoravské výhni.
"Karla" máš nádherného. Zpět si vybavuji, jaký byl v HK. Každý rok jinak. Vůbec se nepálil, výška jak zarovnaná, nevystřeloval, ale měl rád vodu. Proto ho dosud nemám, i když jsem hodně váhala.
Cituji z Honzova příspěvku : "Mě nepřestanou udivovat a bavit růže, které i absolutně bez péče kvetou a kvetou.
Pořád."
Myslím, že Honza zhodnotil lensovky opravdu trefně. Potvrzuji.
Tady jsem nabyla dojmu, že Lensovy růže jsou všemuvzdorné. Letos sázím do nehostinných podmínek, sucho, kamenito, tak jsem nakoupila u Pelců Jean Stephenne, ta bude jako solitér a Hedi Grimm dávám s vidinou vedení po drátěném plotě jako popínavku. Navíc sázím do výběhu k slepicím, takže každou zasazenou růži obkládám šutry, aby ji holky nevyhrabaly. Až (spíš jestli) se slepice jednou odstěhují, bude tam hotový základ pro bílou zahradu:-)
´Red Robin´ má být, dle popisu, jednoukvetoucí.
Snahu o opakování pozoruji několik let, ale vždy to bylo pár kvítků (do dvaceti).
Ovšem letos opakuje plnohodnotně - kvítků jsou desítky, stovky.
Přitom je taková chladná sezona (švestky ještě nejsou zralé).
A moc hezky voní. Pravá barva místy připomíná sametové růže typu ´Tuscany´,
na fotkách pravá barva není.