Honzo, za další postřehy budu vděčnouška.
Na Eilike si pamatuju když jsi ji měla jako nováčka. Vzhledem k průběhu teplot v zimě předpokládám, že ti moschata omrzly ( jako mně ) k zemi ? Teď tipuju u E. výšku do metru ?
Je opravdu něžňoučká, krásná.
Vzhledem k tomu, že jsem musela na jaře stříhat růže všechny k zemi mám pro letošek kromě ( pálí x nepálí, mumie x nemumie ) ještě další bod zájmu. Kontrolu a pozorování schopnosti regenerace.
jsem poměrně nepsavá, takže předem netuším, kdy na mne padne deka.... ale budu se snažit vyplodit hodnocení růží jednotlivých šlechtitelů ( dle nejčistšího vědomí a svědomí

).
Alden Biesen, Jean Stephenne - jako vždy, hojně kvetou, ale zatím nízké
Annelies, Bukavu, Dinky, Easy to Cut, Heavenly Pink, Jet Spray - naprosto bez potíží, dle představ.
Maria Mathilda - špatně regeneruje ( od krutozimy se zmenšuje )
Bouquet Parfait - na toho jsem letos ( chudáka ) nakrklá. Napršelo do něj, květy se splácly a musel se ostříhat x jiným létům velmi záhy.
Guirlande d'Amour - nechápu, jako jediná růže v zahradě nebyla namrzlá.
foceno v rozmezí cca 5 dnů. poslední f. po dešti
Petite de Terre Franche se stává jednou z mých nejoblíbenějších růží. Je z mých moschata asi mrazově nejméně odolná ( krutozimu bez dalších následků ). Roste v suti, neopečovávaná. Letos začala kvést později, ptž. nějaký ten čas jí trvalo nabrat výšku. Květy mají obrovskou výdrž, do zámrazu pokvete nonstop.
A zmohutní ( v mírných zimách 2,5 m výška, lavina květů ).