Srdečně Vás zdravím

po delší době jsem nakoukla...no gratulovat, myslím si, zatím není k čemu. Sice stále pokusničím s růžovými semenáčky, křížím a pozoruji, je to můj opravdu velký koníček, spíš kůň

, ale výsledky se klubou velmi pomalu. Je to opravdu mravenčí práce, člověk by rád viděl hned v každém semenáčku spolehlivou a krásnou růži, jenže... kritérií je moc. Často uváděných 8 - 10 let, než se nová růže uvede na trh, je celkem oprávněných. A tomu, že z cca 10.000 semenáčků se vyklube jen 10 dobrých a jen jedna TOP, začínám věřit. Na tomto místě chci opravdu moc a moc poděkovat dvěma majitelům růžových školek, panu M.Šípovi z Blatné a panu M. Jonovi z Lukavce u Hořic. Právě oni mi pomohli učinit další nezbytný krok - tedy semenáčky naočkovat. Bez nich bych byla ztracená a neposunula bych se nikam. Ono je totiž skutečně velký rozdíl mezi růží na svých kořenech a růží očkovanou na podnoži na poli. V obou směrech. Tak jsme se před časem nadchli růží nazvanou "Tetička". Jenže jsme ji právě nenechali "uzrát". Uspěchali. Nepozorovali dostatečně dlouho. Letos jsme se rozhodli ji po zralé úvaze a mnohačených pozorováních na poli definitivně odstranit z e-shopu a dál už nemnožit. Je nespolehlivá. Trpí ČS. Ve vedrech se květy po okrajích pálí. Co na tom, že květ voní, je plný, barva pěkná a na začátku sezóny velmi vitálně roste, má šedomodré listy. Laťka je příliš vysoko...