a) vyvztekávat k vám - ne,

děkuji pěkně. Moje artiritidický ručičky se kroutí už při pouhé vzpomínce na f. z tvého budování stinného záhonku.
b) kombinace Variegatus + Strictus mne šokovala.. žluté a bílé vedle sebe se vyhýbám jak čert - a ejhle, zkušení architekti to klíďo vedle sebe použijí.
c) panicum H.H + sedum Matrona + oregáno nádhera ! + eucalyptus ( ? ) Tuhle kombinaci použiju.
d) jj, L.Nicky je meristémové ( laboratorní ) množení L.Zebry.
a proč jsem s tímhle záhonkem vylezla na světlo bóží.. předně, přece jen, není až zas tak malý, plocha to bude dost velká pro různé kombinace, dost dotazů po různých forech na toto téma existuje.
růže + trávy se zde moc nesázejí.. třeba moje chyby ( kt. se dozajista dopustím ) někoho varují..
dále nepominutelným důvodem je - že o sobě vím, jak moc potřebuju být pod stálou kuratelou. Mylně jsem se domnívala, že když jsem na podzim sázela hodně bělo -listých a -květých rostlin, vše kolem je zasypáno půl metrem bílé peřiny, budu této barvy nasycená.
Houby !
Šla jsem na čumendu do galerie tvých růží, jako že zaručeně vyberu nějaké teplé odstíny.. už zase ležím a slintám nad jednoduchými bílekvetoucími Guirlande d'Amour, Sourire d'Orchidée a pod.
Myslíš, že idea dvě trávy + nějaká popínavka - plot = plast. potahované pletivo do výšky 150 cm ( mini popínavka, event. sadovka ) do zadní linie není zcestná ? Druhá lajna pak 1 Misc. + 2 sadovky .
to vše opakovat min. 4 x ( počítány po 1 m rozestupy ).
Žebříček požadavků :
- furtkvetoucí, raději nahloučené bakule květů či velké květy - budu se na ně dívat z větší dálky.
- ráda bych samočistící, loni mne neuvěřitelně štvala L.Lucia, čistila špatně.
- vůně není až tak podstatná
První M. by byly oba žlutě pruhované ( nechci dál roztahovat žlutou ).
K nim bych chtěla nějakou teplejší barvu - ještě dokončení plameňákového koutku.
pak by měly být růžové růže, konec bílý ( se znám:laugh: ).
Původně jsem rozjímala nad tím, jestli se mám zabývat Misc. a sázet rozdílné ( výška, š.listu, barva květu, v. květu nad listy a pod. ), vzdala jsem to, páč mám mrňky - musí se nejdřív nakoukat, info je málo a stejně se dle teoretických přepokladů nechovají.. přesazovat je budu posléze.
S Kraterem počítám