, po bujných, květy obsypaných záhonech s dospělci Mirindy a Jirky ...

.. ve vedlejší diskusi..
můj nováček, čerstvě osázený. Měla jsem orosená záda, když jsem do něj růže zastrkávala. Ptž. většina byla vybrána pouze podle katalogu, nikdy jsem je neviděla naživo. A z tohoto záhonku by šly vybrat jen velmi těžko bez poškození. Je tam nehluboká vrstva ornice, pod ní utemovaná vápenná navážka ( zřejmě z nějaké omítky, přestavby domu - kusy omítky, cihel, vápence ).Díry se dělají velmi obtížně, prorostou-li kořeny do ní, bez jejich přetržení se růže nevyndá.
Musím říct, že z něj mám velkou radost, zatím všechny růžindy vypadají slibně a jsou podle mého vkusu ( a srdce ). Ještě není hotový, pár dalších sevejde. Několik, kt. byly v plánu, nebyly ke koupi ani na jaře ani na podzim. Což ve výsledku je vlastně dobře, ptž. aspoň mi ( a konsultantům

) to poskytlo prostor k zamyšlení co dál - jaká barva by ( mi ) tam pásla k doplnění.
Z téhož důvodu jsem nedávala v podstatě ani trvalky - mám tam pouze pár "odložených" - jako třeba tu trávu v popředí.
růžová v popředí - Belle de Sardaigne.
Pak jsou růže sázené ve dvou řadách - cikcak, nezaplněná místa označím x
pravá strana
Palais Biron, Florence Delattre, Herkules, x, Charles Rennie Mackintosh , Minerva, Novalis
levá strana
x, Durance, x,x Midsummersnow,x, Domaine de Charance